Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 12 februari 2014
Leestijd: 1 minuut

Android groeit harder dan iOS, maar brengt praktisch niets op

Volgens nieuwe cijfers van marktonderzoeker IDC hadden Android en iOS in het laatste kwartaal van 2013 samen 95.7% van de smartphonemarkt in handen. Android groeide tegenover het voorgaande jaar 40.3% terwijl iOS een lagere groei van 6.7% liet zien.

Is deze lagere groei zorgelijk? Is Apple doomed? Zinkt het schip? Niet als we kijken naar wat het verkopen van smartphones opbrengt. In december van 2013 was Apple verantwoordelijk voor 87,7% van de totale winst die in de smartphonemarkt gemaakt werd. Hoewel Android in absolutie groei iOS voorbij is, kan de schoorsteen er niet van blijven roken.

Top 5 smartphone OS’en, verschepingen en marktaandeel (aantallen in miljoenen) [Bron: IDC]
De rol van kleinere, maar bijzonder winstgevende speler is Apple op het lijf geschreven. Toen de iPhone en iPad nog niet bestonden wist het bedrijf uit Cupertino met een klein aandeel zich prima staande te houden in de door Microsoft gedomineerde PC-markt. De enige maker van Android-toestellen die een beetje winst weet te maken is Samsung. Op gebied marktaandeel en winstgevendheid draait het mobiele landschap om Apple en Samsung.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Android groeit harder dan iOS, maar brengt praktisch niets op
Sluiten