Raymon Mens
Raymon Mens Geruchten 10 februari 2014

Alles wat we al ‘weten’ over de iPhone 6

Nu de iPhone 5s en iPhone 5c enkele maanden op de markt zijn, is het tijd om vooruit te kijken. In het geruchtencircuit gaat het al een tijdje over de iPhone 6 en zwerven er al diverse concepten van de nu al illustere opvolger van de iPhone 5s rond.

Dat de iPhone 6 een snellere processor zal bevatten en ongeveer in september van 2014 gepresenteerd zal worden, staat min of meer vast. Wat kunnen we nog meer van de iPhone 6 verwachten? Een 2k-scherm van Saffier? OMT schets op basis van geruchten een beeld van de iPhone 6.

Scherm: Groter en 2k/dubbel Retina?
De iPhone 3, 4 en 4S hadden een scherm van 3,5-inch. De iPhone 5 kreeg echter een groter scherm, 4-inch met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Volgens geruchten zal de iPhone 6 wederom een groter scherm krijgen. De voorspellingen over de resolutie en grootte lopen nogal uiteen, een overzicht:


Het veranderen van de resolutie en schermgrootte is een ingrijpend proces. iOS en alle apps moeten aangepast worden om goed te schalen op zowel nieuwe als oude iPhone-modellen. De resolutie van 2272 x 1280 pixels lijkt een logische stap, dit is twee keer de resolutie van het huidige Retina-scherm. Met de iPad Mini Retina heeft Apple inmiddels laten zien dat een hoge resolutie op een relatief klein scherm prima mogelijk is.

Concept van een iPhone 6 met groot scherm.

Onbreekbaar scherm van saffier?
Saffier is harder dan Gorilla Glass en hierdoor erg goed bestand tegen krassen en scheuren. Momenteel gebruikt Apple het alleen nog voor de homeknop van de iPhone 5s met daarin Touch ID. De eigenschappen van saffier maken het echter prima toepasbaar voor schermen. Nadat Apple vorig jaar een deal sloot met een fabriek die exclusief voor de iPhone-maker saffier gaat produceren, lijkt saffier een zekerheidje in nieuwe Apple-producten.

Camera: Meer megapixels en groter diafragma?
De hoeveelheid megapixels in de iPhone-camera staat al enige tijd stil, sinds de iPhone 4s krijgen alle modellen een camera van 8 megapixels. De iPhone 5s koppelde daar True Tone flash aan, deze dubbele flitser met twee afzonderlijke wittinten zorgt voor natuurlijkere huidtinten. Volgens geruchten uit China zal de camera in de iPhone 6 maar liefst 10 megapixels bevatten. Ook zou het diafragma worden vergroot naar f/1.8.

Design en gewicht
Apple streeft naar dunne en lichte producten waarbij het design niet in de weg zit. Met de iPad Air is de weg naar een afslankkuur ingezet. Ondanks dat er geen concrete geruchten zijn, valt het te verwachten dat de iPhone 6 dunner en lichter zal zijn dan zijn voorgangers.

Concept van een dunne iPhone 6.

De nieuwe iPhone wordt meestal in september geïntroduceerd. Dit houdt in dat de nu nog summiere stroom van geruchten en lekken in de zomer een hoogtepunt zal bereiken. Natuurlijk houden we je doorlopend op de hoogte van interessante geruchten rondom de iPhone 6. Om af te sluiten: Wat wens jij in een volgend iPhone-model?

Reageer op artikel:
Alles wat we al ‘weten’ over de iPhone 6
Sluiten