Alles wat we al ‘weten’ over de iPhone 6

44 reacties

Nu de iPhone 5s en iPhone 5c enkele maanden op de markt zijn, is het tijd om vooruit te kijken. In het geruchtencircuit gaat het al een tijdje over de iPhone 6 en zwerven er al diverse concepten van de nu al illustere opvolger van de iPhone 5s rond.

Dat de iPhone 6 een snellere processor zal bevatten en ongeveer in september van 2014 gepresenteerd zal worden, staat min of meer vast. Wat kunnen we nog meer van de iPhone 6 verwachten? Een 2k-scherm van Saffier? OMT schets op basis van geruchten een beeld van de iPhone 6.

Scherm: Groter en 2k/dubbel Retina?
De iPhone 3, 4 en 4S hadden een scherm van 3,5-inch. De iPhone 5 kreeg echter een groter scherm, 4-inch met een resolutie van 1136 x 640 pixels. Volgens geruchten zal de iPhone 6 wederom een groter scherm krijgen. De voorspellingen over de resolutie en grootte lopen nogal uiteen, een overzicht:

InchResolutie
4,5
4,71600 x 900 pixels
4,71920 x 1080 pixels
5,51920 x 1080 pixels
5,52272 x 1280 pixels

Het veranderen van de resolutie en schermgrootte is een ingrijpend proces. iOS en alle apps moeten aangepast worden om goed te schalen op zowel nieuwe als oude iPhone-modellen. De resolutie van 2272 x 1280 pixels lijkt een logische stap, dit is twee keer de resolutie van het huidige Retina-scherm. Met de iPad Mini Retina heeft Apple inmiddels laten zien dat een hoge resolutie op een relatief klein scherm prima mogelijk is.

Concept van een iPhone 6 met groot scherm.
Concept van een iPhone 6 met groot scherm.

Onbreekbaar scherm van saffier?
Saffier is harder dan Gorilla Glass en hierdoor erg goed bestand tegen krassen en scheuren. Momenteel gebruikt Apple het alleen nog voor de homeknop van de iPhone 5s met daarin Touch ID. De eigenschappen van saffier maken het echter prima toepasbaar voor schermen. Nadat Apple vorig jaar een deal sloot met een fabriek die exclusief voor de iPhone-maker saffier gaat produceren, lijkt saffier een zekerheidje in nieuwe Apple-producten.

Camera: Meer megapixels en groter diafragma?
De hoeveelheid megapixels in de iPhone-camera staat al enige tijd stil, sinds de iPhone 4s krijgen alle modellen een camera van 8 megapixels. De iPhone 5s koppelde daar True Tone flash aan, deze dubbele flitser met twee afzonderlijke wittinten zorgt voor natuurlijkere huidtinten. Volgens geruchten uit China zal de camera in de iPhone 6 maar liefst 10 megapixels bevatten. Ook zou het diafragma worden vergroot naar f/1.8.

Design en gewicht
Apple streeft naar dunne en lichte producten waarbij het design niet in de weg zit. Met de iPad Air is de weg naar een afslankkuur ingezet. Ondanks dat er geen concrete geruchten zijn, valt het te verwachten dat de iPhone 6 dunner en lichter zal zijn dan zijn voorgangers.

Concept van een dunne iPhone 6.
Concept van een dunne iPhone 6.

De nieuwe iPhone wordt meestal in september geïntroduceerd. Dit houdt in dat de nu nog summiere stroom van geruchten en lekken in de zomer een hoogtepunt zal bereiken. Natuurlijk houden we je doorlopend op de hoogte van interessante geruchten rondom de iPhone 6. Om af te sluiten: Wat wens jij in een volgend iPhone-model?

Reacties

44 reacties
 • Profielfoto
  IOS dude

  NIET dunner en lichter maar gewoon dezelfde dikte en gewicht maar GOEDKOPER

  Ik kan me moeilijk voorstellen dat er mensen zijn die een iPhone van 2mm willen!!

 • Profielfoto
  Bryan Ly

  Nu de iPhone 5s en iPhone 5s enkele maanden op de markt zijn, is het tijd om vooruit te kijken. -> moet denk ik 5s en 5c zijn niet?

  ~ Aangepast, bedankt! Red.

 • Profielfoto
  Meneerkaka

  wat apple ook met de iphone 6 gaat doen, ik hoop niet dat ze een te moeilijke keuze gaan laten maken dat ze verschillende schermgrootes op de markt brengen en dat wij maar moeten kiezen welke, maar ik ga hem hoe dan ook nemen:grin:

 • Profielfoto
  essiw

  Ik snap niet dat mensen zo graag een grotere telefoon willen… dan past dat ding toch niet meer in je broekzak…

 • Profielfoto
  Jordybraam

  Een groter scherm met een hoger pixel dichtheid
  En een betere camera

 • Profielfoto
  Bryan Ly

  @ essiw: ben het hellemaal met je eens behalve als ze de huidige vorm behouden maar de bezel nog wat smaller maken dat is wel een optie..

 • Profielfoto
  Jasse

  Zelfde schermgrootte, en vooral niet dunner maar meer batterijleven!

 • Profielfoto
  Abelvoyen

  Bezels nog wat dunner
  Rij apps erbij in de breedte
  En natuurlijk meer ppi (326 is gewoon te weining anno 2014)

 • Profielfoto
  Needler

  Een “double retina” scherm is niet nodig. Er zitten grote nadelen aan (batterijduur) en de voordelen zijn haast niet aanwezig (wie ziet er op 10cm van zijn scherm?). Dus een “double retina” scherm valt af in mijn voorspelling.

  Ik gok op een iPhone 6 met een 4,9 inch scherm die de PPI van de iPad Air (264) heeft. En dus exact dezelfde resolutie als de iPhone 5(S): 640×1136.

  PPI iPad Air: 264
  PPI iPhone 5S: 326
  Scherm diagonaal iPhone 5S: 4 inch

  326 / 264 = 1,2348484848
  1,2348484848 * 4 inch = 4,9393939392 inch.

  En dan een iPhone 6C met het “ouderwetse” 4 inch scherm en dezelfde specs als de iPhone 5S. Dit keer wel 50 tot 100 dollar goedkoper dan de huidige 5C.

  Ik vraag me trouwens af hoeveel dunner de iPhone 6 nog kan. Een betere cameralens is helemaal niet gebaat bij een dunnere telefoon. Onder andere daarom zitten er in de iPad Air/Mini en iPod Touch slechtere cameralenzen dan in de iPhone 5S/C.

 • Profielfoto
  Lowtemp

  Ik zou heel graag de zwartwaardes die de Nokia Lumia heeft terug zien in het nieuwe scherm van de iPhone 6. Want elke keer als ik dat zie ben ik verliefd!

 • Profielfoto
  Needler

  Even John Gruber napraten:

  Auto Layout in iOS 6 en Dynamic Type in iOS 7 kun je al zien als hints naar verschillende schermgroottes. Net als de swipe van links naar rechts om terug te gaan (met een groter scherm kom je niet makkelijk bij de terug-knop.)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Sinds de iPhone 5 is het buitenste glas van de lens van de ‘grote’ camera ook al van saffierglas.

 • Profielfoto
  Aaipad

  De afmetingen van de 5/5s behouden. Scherm van rand tot rand en een batterijduur die vele malen beter is!

 • Profielfoto
  Maverick2001

  Eigenlijk heb ik niet zoveel wesen mbt de iPhone 6 ten opzichte van mijn huidige iPhone5. Een groter scherm hoef ik echt niet. Dan pak ik mijn iPad liever.
  Als we dan toch even een wensenlijst mogen indienen:
  – langere accu-duur
  – betere camera (flash)
  – sterker glas

  Verder nog immer tevreden.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  1. Meer batterijduur
  2. Iets groter scherm (zelfde formaat telefoon, meer scherm)
  3. Radio
  4. Dubbele telefoonkaarthouder
  5. Draaibare fotocamera
  6. Achterkant met zonnecellen
  7. Een geluid uit (echt UIT!) knop
  8. Een aparte knop voor blokkeren van draaien van scherm

 • Profielfoto
  IcyDragon68

  Zonnecellen op de achterkant lijkt mij ook wel wat. of anders zet je het onder het scherm .

 • Profielfoto
  roger767

  ik weet van horloges dat saffier glas alleen te krassen is door een diamand, maar dat het wel sneller kan breken dan mineraal glas.

 • Profielfoto
  Maikelw

  heb jaren grotere telefoons gehad dan de iPhone, echter vind het formaat van de iPhone toch beter, past beter in miijn hand. Dat de 5c langer is dan mn 3G destijds is niet zo een probleem, maar breder zou ik toch niet zo fijn vinden.

 • Profielfoto
  Tov

  Saffier-glas zou echt een hele mooie verbetering zijn. Wat ik nooit heb begrepen: apple maakt een toestel met een werkelijk fantastisch design, maar als je ‘m ook daadwerkelijk wilt gaan gebruiken ben je veroordeelt tot bumpers, hoesjes, screen protectors, etc. Weg mooi design!! Met saffier glas kun je je toestel eindelijk ‘naked’ gaan gebruiken waarbij hij er (redelijk) netjes uit blijft zien. Als de iPhone 6 saffier glas krijgt wordt het de opvolger van mijn iPhone 6.

 • Profielfoto
  Tov

  P.s. De grootschalige productie van saffier kan ook bedoeld zijn voor de iWatch. Zoals altijd weten we dus nog niets zeker.

 • Profielfoto
  Caszz

  gaan we weer… ik zou t niet weten, doe maar een clamshell-iphone:???:

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Batterij die vier dagen meegaat.

 • Profielfoto
  Funboy99

  Een. Eye scan

 • Profielfoto
  Marius1976

  Het is al twee keer gezegd, maar 3 keer is scheepsrecht.

  Er is maar 1 ding voor mij van belang, en dat is dat ze dat ding es goedkoper maken.

 • Profielfoto
  Sandermrt

  Ik heb er van overtuigd dat er nooit en echt goedkope nieuwe iPhone zal uitkomen.
  Verder vind ik de iPhone 5S al geweldig, dus alle verbeteringen die Apple kan maken hierop is mooi genomen.

 • Profielfoto
  Edwin

  Mijn wens, een iPhone die geen case nodig heeft. Het kost jaren om tot van die prachtige designs te komen en wat doet de consument… die koopt een spuuglelijke case.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Doe mij maar een Ciccarese design. Doet me ook denken aan de dunne rand van de iMac.

 • Profielfoto
  BartFolkers

  – Betere batterij
  – Camera iets beter
  – Een iPhone die beter bestand is tegen krassen en vallen.
  – Scherm zeker niet groter dan 4.7 inch met saffier glas.
  – Touch-id verbeterd en meer geïntegreerd.
  – Beter geluid!
  Een mooie extra toevoeging zou zijn (die ik overigens niet verwacht) dat 16gb weg gaat en je voor het zelfde geld 32gb opslag hebt. En dan heb je nog 64gb en 128gb.

 • Profielfoto
  NapO

  alle roddels/geruchten ten spijt,….
  ik koop m toch wel!!:)

 • Profielfoto
  iDuck

  Saffierglas is harder en helderder dan mineraal glas. Zal dus amper krassen maar is wel een stuk minder buigzaam en dus breekbaarder. Voor de rest een 4,5″ scherm, grotere accu, nfc en geheel van geborsteld aluminium vervaardigd. Een indicatie led en 256mb model:-)

 • Profielfoto
  iberno

  iPhone6?! Nee man… ze volgen de iPad lijn… Dit gaat de iPhone air worden!

 • Profielfoto
  steveb

  veel te vroeg. iphones komen pas uit in september.

  als dit waarheden zijn, dan vergeten ze het belangrijkste
  batterij!!!

  safir is een must
  stof en waterdicht zou mooi zijn

  imac look (rondere achterkant) zou volgens mij beter in de hand liggen

  wensen. 12mp camera (of 2x 8mp), gigabit wifi ac, mimo,…

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  8 MP is ideaal voor een kleine camera. Van alle Ixussen die ik heb gehad (van 2MP tot nu 14MP) was de 8MP het beste. Geen purple fringing, scherp en kleurrijk. Wat zou mogen van mij is 4K-video, echte 8MP 30 fps burst modus en een grotere sensor.
  Verder, een accu met meer capaciteit en standaard een verdubbeling van de opslagcapaciteit, dwz 16GB voor de instapper (nu 8), 32GB voor het standaardmodel (nu 16) enzovoort.

  Maar wat zeur ik, ik heb net twee maanden een 5s en ga daar, net als van mijn 3GS, weer vier jaar plezier van hebben. Misschien is er in 2018 een volkomen stof- en waterdichte en valbestendige iPhone 10, die draadloos synchroniseert en oplaadt, evt ondersteund door ingebouwde zonnecellen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Doe mij maar een Ciccarese design. Doet me ook denken aan de dunne rand van de iMac.

  Dat ziet er inderdaad erg gelikt uit!

 • Profielfoto
  nebilem

  Doe mij maar een Ciccarese design. Doet me ook denken aan de dunne rand van de iMac.

  HEEEYYY dat is een HTC ONE. Mooi ding he?

 • Profielfoto
  Hydræ

  ^Vind je hem mooi? Ja ik ook, daarom nog een plaatje…:wink:

 • Profielfoto
  maconly

  mooi mooi mooi mooi

  hebben hebben hebbe

 • Profielfoto
  robinho96

  Zo een zou ik ook willen hebben.

 • Profielfoto
  sunapple

  Eigenlijk wordt de voorkant wat de achterkant van de 5/5S nu is als je het aluminium vervangt door scherm.

  6. Achterkant met zonnecellen

  Handig! Zoals wanneer hij in je broekzak zit, of als je hem vasthoudt; neemt niks geen energie op… Is meer wat voor kleine sensors e.d., niet voor telefoons lijkt mij.

 • Profielfoto
  Sunshine

  Ik heb nog steeds een iPhone 4. Niet eens een S. Geen krasje op en stil going strong. Al dat gehype over alweeer een nieuwe. In the end, it’s just a phone….
  Voor alles meer, iPaddie!
  :razz:

 • Profielfoto
  ralpharma

  Ik vind dat Ciccarese design echt helemaal top: go for it!

 • Profielfoto
  Leon

  Zeker mooi zo’n bolle achterkant! Krijg je er dan ook ’n zuignap bij om hem op tafel te leggen en tegelijk te gebruiken. Wel mooi maar niet echt handig toch?

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Dual sim

 • Profielfoto
  JohnHenry

  Het wordt n design in de lijn van de ipad air denk ik.
  Hopelijk dunne randen. en weg met die grote vlakken boven en onder ? mag wel wat subtieler