Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 februari 2014

Alleen vandaag: Gratis U2-single en RED-donatie in iTunes Store

Zeg eens eerlijk, heb jij vandaag al iets goeds voor je medemens gedaan? Niet? Geen nood. iTunes en Bank Of America maken het wel heel gemakkelijk. Door het nieuwe nummer ‘Invisible’ van U2 gratis op iTunes te downloaden, doneer je 1 dollar aan RED.

Zowel Apple als U2 hebben nauwe banden met RED, een goed doel dat is opgericht om mensen en bedrijven te betrekken bij de strijd tegen aids. De koppeling met iTunes en U2 is daarom een logische keuze. Het nieuwe nummer van de band was gisteren voor het eerst te horen tijdens de SuperBowl in Amerika, maar kan nu wereldwijd gratis gedownload worden.

Apple komt regelmatig in actie voor RED, zo werd in november vorig jaar een veiling georganiseerd. Hiervoor stelde Apple’s sterontwerper Jonathan ‘Jony’ Ive en zijn bijna net zo beroemde Britse collega Marc Newson een aantal exclusief ontworpen producten beschikbaar. Deze veiling bracht in totaal bijna 13 miljoen dollar op voor de strijd tegen aids.

De actie van U2 en Bank Of America heeft een maximum van 8 miljoen dollar aan donaties. Met een beetje hulp van OMT-lezers moet dat voor vanavond wel lukken, toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alleen vandaag: Gratis U2-single en RED-donatie in iTunes Store
Sluiten