Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 30 januari 2014

Waarom wil Foxconn tv’s maken in de US?

Het is al weer twee jaar geleden dat topman Terry Gou van Hon Hai’s Foxconn een vermeende uitspraak deed over het produceren van beeldschermen voor een ‘iTV’. Nu lijkt het erop dat hij opnieuw loslippig is geweest naar de pers, maar wat kunnen we eruit opmaken?

Volgens de Wall Street Journal heeft Gou tijdens een feestje ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Hon Hai gezegd dat ze overwegen om een fabriek te bouwen waar geavanceerde TV-schermen geproduceerd worden. Op zich niets bijzonders. Wat het wel bijzonder maakt, is dat Gou aangaf dat deze fabriek niet in China of Taiwan, maar in de Verenigde Staten zou moeten komen te staan.

Meteen ontstonden er links en rechts geruchten dat dit het bewijs zou zijn voor een échte Apple TV. Eentje mét scherm, zoals Steve Jobs in een visioen op z’n sterfbed gezien had. De geruchten werden aangewakkerd omdat Gou aangaf dat het voor Foxconn lastig is om groot formaat tv-schermen te exporteren naar de Verenigde Staten.

Nu is het natuurlijk zo dat Foxconn voor meer bedrijven dan Apple produceert, maar welk ander Apple-product wordt ook in de Verenigde Staten geproduceerd? De nieuwe Mac Pro. En wat heb je nodig wanneer je een Mac Pro koopt? Juist, een beeldscherm. En welk ander Apple-product is inmiddels ruim over z’n uiterste houdbaarheidsdatum heen? Wederom juist, de Cinema Display.

De huidige Cinema Display is dikker dan een iMac, bevat nog niet de tweede generatie Thunderbolt en komt nog met een eerste generatie MagSafe-connector. Zou het daarom niet meer voor de hand liggen wanneer Foxconn een nieuw (4K?) Cinema Display gaat maken in de Verenigde Staten?

Reageer op artikel:
Waarom wil Foxconn tv’s maken in de US?
Sluiten