Waarom wil Foxconn tv’s maken in de US?

Door: Jan David Hanrath - 11 reacties

Het is al weer twee jaar geleden dat topman Terry Gou van Hon Hai’s Foxconn een vermeende uitspraak deed over het produceren van beeldschermen voor een ‘iTV’. Nu lijkt het erop dat hij opnieuw loslippig is geweest naar de pers, maar wat kunnen we eruit opmaken?

Volgens de Wall Street Journal heeft Gou tijdens een feestje ter gelegenheid van de veertigste verjaardag van Hon Hai gezegd dat ze overwegen om een fabriek te bouwen waar geavanceerde TV-schermen geproduceerd worden. Op zich niets bijzonders. Wat het wel bijzonder maakt, is dat Gou aangaf dat deze fabriek niet in China of Taiwan, maar in de Verenigde Staten zou moeten komen te staan.

Meteen ontstonden er links en rechts geruchten dat dit het bewijs zou zijn voor een échte Apple TV. Eentje mét scherm, zoals Steve Jobs in een visioen op z’n sterfbed gezien had. De geruchten werden aangewakkerd omdat Gou aangaf dat het voor Foxconn lastig is om groot formaat tv-schermen te exporteren naar de Verenigde Staten.

Nu is het natuurlijk zo dat Foxconn voor meer bedrijven dan Apple produceert, maar welk ander Apple-product wordt ook in de Verenigde Staten geproduceerd? De nieuwe Mac Pro. En wat heb je nodig wanneer je een Mac Pro koopt? Juist, een beeldscherm. En welk ander Apple-product is inmiddels ruim over z’n uiterste houdbaarheidsdatum heen? Wederom juist, de Cinema Display.

De huidige Cinema Display is dikker dan een iMac, bevat nog niet de tweede generatie Thunderbolt en komt nog met een eerste generatie MagSafe-connector. Zou het daarom niet meer voor de hand liggen wanneer Foxconn een nieuw (4K?) Cinema Display gaat maken in de Verenigde Staten?

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Verdult

  waarom in de VS… Ik weet dat een hoop mensen daar een erectie van krijgen maar in dat land wordt over het algemeen alleen maar troep gemaakt. Er worden mooie dingen ontworpen, maar het daadwerkelijke maken moet je toch echt buiten de VS doen.
  Breng het zooitje dan naar Duitsland.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Amerikaanse bedrijven die ook in Amerika produceren zullen in de toekomst meer voordelen krijgen van de regering voor made-in-the-USA produkten…iets dat Obama vorig jaar doorvoerde.

 • Profielfoto
  Niels

  Duurt te lang voor een thunderbolt display, dus lijkt me eerder een optie voor een toekomstige tv.

 • Profielfoto
  Orson

  4K Apple Cinema Screens!!

 • Profielfoto
  seek

  Redactie: Waar hebben jullie het vandaan dat Steve Jobs deze zaken als “een visioen op zijn sterfbed” heeft gezien?

  Zoals ik het me herinner uit het boek, waren dit ideeën en geen visioen, en is dit genoemd in een van de vele normale gesprekken/interviews en niet op Steve’s sterfbed.

 • Profielfoto
  Di May

  @ Seek :

  Je hebt gelijk, maar dit hier is een dichterlijke vrijheid …

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  waarom in de VS… Ik weet dat een hoop mensen daar een erectie van krijgen maar in dat land wordt over het algemeen alleen maar troep gemaakt. Er worden mooie dingen ontworpen, maar het daadwerkelijke maken moet je toch echt buiten de VS doen.
  Breng het zooitje dan naar Duitsland.

  Ik weet niet waar je het vandaan haalt dat in de VS alleen maar troep wordt gemaakt, want heel veel Amerikaanse bedrijven laten juist alles in Azië maken. En wat daar vandaan komt is zo veel dat de kwaliteitscontrole er bij inschiet. Of ben je het eeuwig lopende probleem vergeten van gele iMac schermen? (Om maar wat te noemen)

 • Profielfoto
  iDuck

  Daarbij ligt de kwaliteitscontrole in de VS juist erg hoog. Een brak product kunnen ze zich daar niet veroorloven, meteen een rechtszaak aan de broek:-)
  Daarbij heb ik in de automotive industrie gewerkt en elk product voor de Amerikaanse markt ging door de kwaliteitscontrole, terwijl de rest van de wereld een steekproefsgewijze controle kreeg.
  Al met al is -made in the USA- over het algemeen zeker geen troep.

 • Profielfoto
  MacRidge

  32″, wifi, geintregeerde AppleTV, draadloze 4K monitor, met soundbar en als slagroom; met gebogen Gorillaglas Touchscreen. Maar mag ook in een iMac versie worden uitgebracht.
  Als u, NSA, dit wil doorgeven, scheelt mij dat weer een mailtje.

 • Profielfoto
  KrijnB

  Ik denk dat er ook een andere reden is om productie in amerika te doen. Zo is het wel opvallend dat alles wat Apple in amerika maakt niet van te voren lekt naar de pers. Terwijl van alles wat in Azië wordt geproduceerd binnen no-time foto’s online staan. Je hele bedrijf ligt daar zo op straat en de concurrentie kan er direct op inspelen

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ik hoop dat er eindelijk een echte Apple iTV op de markt komt, met een reuzenformaat scherm. Enorm interactief en zonder tussenkastjes vanzelf via wifi of bluetooth contact met alle andere draadloze én desktop Apple devices in huis.