Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

Tony Fadell’s Nest is nu van Google

$ 3,2 miljard dollar had Google ervoor over om Nest Labs in te lijven, het bedrijf van de intelligente Nest thermostaat. Nest Labs is opgericht door Matt Rogers en Tony Fadell en die laatste kennen we weer als de geestelijk vader van de iPod. Fadell was ook betrokken bij de ontwikkeling van de iPhone.

Nu komen beide oprichters op de loonlijst bij Google te staan en rapporteren ze rechtstreeks aan CEO Larry Page. Nest Labs blijft wel een aparte bedrijfsunit onder de huidige naam. Tony en Matt gaan niet rentenieren, maar willen er volgens Tony vol tegenaan: ‘I don’t want to retire. I want to build this vision’.

Google had al een aandeel in Nest Labs via Google Ventures, wat een interesse in domotica bewijst. Uit deze overname blijkt dat Google graag meer vat krijgt ons huis en haard. Het goede nieuws voor ons is dat Fadell aangeeft dat de overname helpt bij de wereldwijde expansie van Nest Labs én dat Nest naast Android ook gewoon iOS compatible blijft. Voor privacy-watchers met angst voor Google is het een schrale troost dat er momenteel nog niets verandert aan de privacy policy van Nest en dat er geen data wordt uitgewisseld met Google.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Tony Fadell’s Nest is nu van Google
Sluiten