Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 31 januari 2014

Toch geen Apple-datacenter in Groningen

Genoeg stroom, ruimte, koelwater en ook nog gelegen op een belangrijk internetknooppunt. De Groningse Eemshaven lijkt een ideale locatie voor een nieuw Apple-datacentrum. Toen Het Dagblad van het Noorden in december speculeerde dat Apple zijn intrede zou doen in het Eemshavengebied, leek dat plausibel.

Met de woorden “Apple in Groningen is een canard” ontkrachtte Harm Post, directeur van Groningen Seaports, het gerucht vandaag op BNR Nieuwsradio. Volgens eerdere speculaties zou er een gebouw komen op het terrein in de Eemshaven waar ook Google al een datacenter heeft staan. 

Op de vraag of Apple in beeld is geweest, antwoordde Post ontwijkend. Het is niet duidelijk of er wel gesprekken zijn geweest. De directeur van Groningen Seaports benadrukt echter dat er op dit moment geen sprake van vestiging van Apple in de regio Groningen is. Mochten er wel concrete plannen zijn, dan horen we dat het eerst van hem, zo beloofde Post op BNR.

Luister het gesprek dat Harm Post met BNR Nieuwsradio had hieronder terug:

[jwplayer player=”2″ mediaid=”2652670″]

Reageer op artikel:
Toch geen Apple-datacenter in Groningen
Sluiten