Thuiswinnaar Groot OMT Dictee der Nederlandse Taal 2013 is bekend

3 reacties

Het Groot OMT Dictee der Nederlandse Taal 2013 werd gewonnen door Lars Frietman. Met zijn 58 fouten won hij in Café Dudok een heuse iPad mini. Bij de prominenten won oud MacFan hoofdredacteur Miro Lucassen met 50 fouten en bij de dicteetijgers waren René Dijkgraaf en Huib Boogert ex aequo de beste met 12 fouten. Maar wie won er bij het thuispubliek?

De strijd bij het thuisfront ging tussen Youri Boven en Lars Slofstra. Beiden hadden 0 fouten. Zo wisten zij het verschil tussen ‘iemand de zwartepiet toespelen’ en ‘Zwarte Pietendiscussie’. ‘Boxcalf stappers’ leverde ook al geen problemen op en daarmee zijn zij niet bepaald ‘Standaardnederlanders’. Maar wie heeft nou gewonnen?

De thuiswinnaar van het Groot OMT Dictee der Nederlandse Taal 2013 is… Youri Boven. Lars Slofstra had welliswaar ook 0 fouten, maar Youri had zijn dictee sneller ingestuurd. Youri wint de Philips hue starter kit!

OMT's huisdichter én jurylid Rene Bouwmeester
OMT’s huisdichter én jurylid Rene Bouwmeester

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Marius1976

  Als er nou een mooi Atari 8bit pakket te winnen was geweest, dan had ik ook wel meegedaan!

 • Profielfoto
  koen

  58 fouten, en dan nog winnen?

 • Profielfoto
  taxandria

  En alle grammar nazi’s van het forum? (Ik noem geen namen)

  Gefeliciteerd overigens winnaars!