Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 3 januari 2014

Scanner Pro voor iOS één week gratis

Je leven mag dan steeds digitaler worden, zolang er nog fysieke boeken, kranten en tijdschriften bestaan zou het je zomaar kunnen overkomen dat je nog papier in handen hebt. En wat nou als je in zo’n verouderd medium iets leest dat je digitaal wilt bewaren of delen?

Speciaal voor dit soort situaties waar een link tussen fysiek en digitaal gelegd moet worden is er Scanner Pro, een app waarmee je documenten kunt scannen met de camera van je iPhone, iPod touch of iPad om ze vervolgens te bewaren, printen, mailen of op andere manieren te delen. Deze week is ie Apple’s App van de week en daarom helemaal gratis!

Met scanner Pro maak je eerst een foto van het document dat je wilt bewaren. Daarna analyseert het appje de foto, om zo de tekst recht te kunnen zetten en te verscherpen, waardoor het lijkt alsof je het document onder een echte scanner hebt gelegd. Je scans worden bewaard als afbeelding of PDF en kunnen geupload worden naar Dropbox of gesynchroniseerd worden tussen je verschillende apparaten via iCloud.

Het enige dat Scanner Pro mist is  OCR-functionaliteit (Optical Character Recognition). Hierbij wordt tekst in afbeeldingen weer omgezet naar tekens die je kunt bewerken. In de App Store zijn echter apps te vinden die dat wél kunnen en met documenten die eerst via Scanner Pro gescand zijn, kan dat bijna niet misgaan.

Scanner Pro kost doorgaans €5,49 maar is deze hele week gratis te downloaden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Scanner Pro voor iOS één week gratis
Sluiten