Scanner Pro voor iOS één week gratis

Door: Koen van Tongeren - 11 reacties

Je leven mag dan steeds digitaler worden, zolang er nog fysieke boeken, kranten en tijdschriften bestaan zou het je zomaar kunnen overkomen dat je nog papier in handen hebt. En wat nou als je in zo’n verouderd medium iets leest dat je digitaal wilt bewaren of delen?

Speciaal voor dit soort situaties waar een link tussen fysiek en digitaal gelegd moet worden is er Scanner Pro, een app waarmee je documenten kunt scannen met de camera van je iPhone, iPod touch of iPad om ze vervolgens te bewaren, printen, mailen of op andere manieren te delen. Deze week is ie Apple’s App van de week en daarom helemaal gratis!

Met scanner Pro maak je eerst een foto van het document dat je wilt bewaren. Daarna analyseert het appje de foto, om zo de tekst recht te kunnen zetten en te verscherpen, waardoor het lijkt alsof je het document onder een echte scanner hebt gelegd. Je scans worden bewaard als afbeelding of PDF en kunnen geupload worden naar Dropbox of gesynchroniseerd worden tussen je verschillende apparaten via iCloud.

Het enige dat Scanner Pro mist is  OCR-functionaliteit (Optical Character Recognition). Hierbij wordt tekst in afbeeldingen weer omgezet naar tekens die je kunt bewerken. In de App Store zijn echter apps te vinden die dat wél kunnen en met documenten die eerst via Scanner Pro gescand zijn, kan dat bijna niet misgaan.

Scanner Pro kost doorgaans €5,49 maar is deze hele week gratis te downloaden.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Bento

  Gratis is goed!

 • Profielfoto
  Jeroeno

  ahha

 • Profielfoto
  stefsegers

  Ik blijf bij PDF Scanner. Dat heeft me zoveel tijd bespaard niet normaal.

  Losse scanner en mac wel nodig, maar vervolgens papier neerleggen, scannen en bewaren als PDF.

  Afbeelding wordt netjes recht neergelegd mocht deze schuin liggen en vervolgens worden alle teksten geanalyseerd.

  PDF Scanner

  Echt een aanrader!

 • Profielfoto
  Hydræ

  Met name boeken onder de scanner leggen is zo onhandig. Ik gebruik heel soms VueScan, maar dit lijkt me ook wel wat. Zo lekker vanuit de losse pols even scannen!

 • Profielfoto
  fenkikon

  Ik heb zelf al een aantal jaar Genius Scan+ PDF scanner. Er is een gratis versie maar de volledige is 2,69. Ik zie trouwens niet wat Scanner Pro voor 5,49 meer doet! De App Genius scan herkent ook tekst en legt A4’tjes netjes recht. En de mogelijkheid alleen een deel van de scan te selecteren. Heeft ook de mogelijkheid de scan naar PDF of afbeelding op te slaan. Oh en deze App heeft wel OCR ingebouwd en documenten kunnen gelijk op bijv. Google Drive gezet worden.
  Tijd voor een review van beide Apps voor OMT Live?

 • Profielfoto
  App69

  @Stef, het gaat hier wel degelijk over iOS en niet OS.

 • Profielfoto
  iPrincess

  Hmm, blijf toch een liefhebber van Evernote. Het is niet specifiek scannen, maar ik heb wel mijn aantekeningen, bonnen en dies al niet meer lekker bij elkaar!

 • Profielfoto
  nieuwsgroepen

  Wat voegt deze app toe aan de gewone foto-app? Ik maak ook regelmatig een foto/scan van een document, en die vind ik vervolgens terug in mijn fotostream, zelfs inclusief back-up via icloud.

 • Profielfoto
  One thing less

  Echt mensen,

  Wat heb je er nu aan als het geen ocr aan boord heeft ? Een afbeelding van een onbewerkbaar stuk tekst als afbeelding in een PDF verpakken? Dan kun je net zo goed met je camera app een foto maken en die versturen. Desnoods zet je de afbeelding in pages en sla je get ook op als PDF.

  Zonder OCR is het een onzinnige app als je het mij vraagt.

 • Profielfoto
  edou

  Ik gebruik deze app met veel plezier, het is naar mijn mening een van de beste op dit gebied. Het voordeel boven foto app is conversie naar pdf, en dat je papier altijd recht gescande wordt, ook als je schuin de foto neemt. Bovendien voegt het meerder pagina’s automatisch samen.
  Er zullen vergelijkbare programma’s zijn die ook goed zijn, in ieder geval heeft Readdle goed begrepen hoe ze apps maken, de gebruikers interface is erg fijn.

  Wanneer je gebruik maakt van Google+ dan wordt het op de server van google automatisch OCR-gescanned. Sync met je Google+ en de pdf is OCR.
  (heeft google tevens ook jouw documenten, maar dat is een andere discussie…)

  PDF Scanner is erg goed voor OS inderdaad.

 • Profielfoto
  steveb

  is dit een goed alternatief om het met ocr en toch te houden?
  https://www.facebook.com/events/795800107228175/

  of kent er iemand een beter alternatief als het de bedoeling is om een invul document te scannen. en het in te vullen gedeelte in te typen.