Saffierfabriek Arizona februari in bedrijf

Door: Maarten - 3 reacties

Tim Cook deed er erg geheimzinnig over tijdens het interview met ABC News: de nieuwe saffierfabriek van Apple in Mesa, Arizona. Veel was er niet over bekend, tot vandaag. Uit documenten in handen van 9to5Mac blijkt dat Apple de fabriek snel in bedrijf wil stellen voor de productie van een ‘critical new sub-component’.

De documenten waaruit deze informatie is op te maken bestaat uit correspondentie tussen het beheer van de handelszone en Apple’s Deputy Director of Global Trade Compliance James J. Patton. Bij de brief waarin Patton toestemming vraagt voor het in bedrijf stellen van de fabriek in februari, zijn documenten gevoegd die globaal de bouw van de fabriek en de activiteiten omschrijven. Weliswaar niet heel specifiek, maar tevens het doel van de nieuwe fabriek wordt in de bijlage besproken.

Een overzicht van producten die gebruikt gaan worden in de nieuwe fabriek.
Een overzicht van producten die gebruikt gaan worden in de nieuwe fabriek.

Patton noemt in de bijlage van de brief het bovenstaande tabel waar een aantal grondstoffen en materialen staan die gebruikt zullen worden in de nieuwe fabriek. Het diamanten snijmateriaal, wat nu ook gebruikt wordt voor het maken van de barrels van de iPhone en ander precisie werk, kan er voor zorgen dat er een bruikbaar eindproduct van saffierglas de fabriek verlaat. Wat dit product zal zijn, is nog onbekend. Hoogstwaarschijnlijk is het niet een onderdeel wat wij al kennen, gezien de volgende alinea uit de bijlage:

In de bijlage van de brief wordt in globale termen de activiteiten van de fabriek omschreven.
In de bijlage van de brief wordt in globale termen het doel van de fabriek omschreven.

De term ‘critical new sub-component’ spreekt bij menigeen tot de verbeelding. Waar Apple het saffierglas op dit moment alleen nog gebruikt voor de home-button en cameralens van de iPhone 5S, zijn er veel meer mogelijkheden te bedenken. Speculaties gaan de ronde over hele iPhone of iPad schermen van saffierglas, maar ook verwerking van het bijzonder sterke materiaal in een iWatch is geen vreemde gedachte.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Henkie Penkie

  Hmm.. Ben benieuwd of dit uiteindelijk weer gaat leiden tot nieuwe “Assembled in USA” producten!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Productie in Amerika is misschien de enige manier om zich te beschermen tegen spionage door de NSA…hahaha

 • Profielfoto
  Buzz

  MacAanZee? Bij spionage tijdens de productie van hardware denk je niet in eerste instantie aan de NSA. Eerder aan buitenlandse concurrenten op het gebied van consumenten elektronica.