Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 29 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

Red Bull TV vliegt richting Apple TV

Bij ‘Red Bull TV’ denk je misschien aan kinderachtige tekenfilmcommercials waarin het drinken van dit energiedrankje resulteert in spontaan groeiende vleugels. De realiteit is echter een stuk interessanter: Red Bull TV bestaat uit registraties van evenementen die door het merk gesponsord worden, variërend van extreme sportwedstrijden tot concerten.

Wat heeft dit met Apple te maken, vraag je je af? Tot vandaag niet veel, maar vanaf nu kun je alles wat Red Bull TV te bieden heeft bekijken op je televisie via Apple TV. Wie vandaag zijn Apple TV aanzet zal een nieuw icoontje op het hoofdscherm vinden. Daarachter gaat de volledige wereld van RedBull.tv schuil. Zowel opgenomen shows als live-uitzendingen kunnen zo bekeken worden.

Het afgelopen jaren heeft Apple meer nieuwe kanalen toegevoegd aan de Apple TV-interface. Zo kan inmiddels naar Netflix, Bloomberg tv en muziekzender Vevo gekeken worden op Apple TV. In de V.S. is het voor abonnees zelfs mogelijk om live-televisie te kijken van ABC.

Algemeen wordt aangenomen dat de huidige kanalen een voorbode zijn op een grote update van de Apple TV. Gisteren nog bleek het apparaat een eigen plek gekregen te hebben in de Online Apple Store, terwijl bronnen ondertussen spreken van een op handen zijnd nieuw model waarop thirdparty-apps en games geïnstalleerd kunnen worden. Als dat gebeurt wordt het ook voor Nederlandse omroepen eenvoudig om een eigen plekje te claimen op Apple TV.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.