Maarten
Maarten Nieuws 12 januari 2014

Poëzie uit Cupertino; een inspirerende commercial van Apple

Voor wie op zondagavond naast de haard de diepgang zoekt in de boeken, kan nu even uitwijken naar het web. De nieuwe tv-commercial van Apple heeft een lengte van anderhalve minuut en draagt de titel: “Your Verse Anthem”. De commercial laat op de iconisch grootse manier een aantal bijzondere toepassingen van de iPad Air zien. De beelden van onder andere reddingshelikopters, spelende kinderen, duikers en windmolenparken worden ondersteund met een voice-over van de film “Dead Poets Society” uit 1989. Bekijk hier de commercial en lees de volledig tekst van de video na de break.

Your Verse Anthem

http://www.youtube.com/watch?v=jiyIcz7wUH0

Mocht je de tekst van de commercial graag nog eens na willen lezen dan hebben wij deze hier geciteerd met dank aan recode.net:

We don’t read and write poetry because it’s cute. We read and write poetry because we are members of the human race. And the human race is filled with passion. And medicine, law, business, engineering — these are noble pursuits and necessary to sustain life. But poetry, beauty, romance, love — these are what we stay alive for.

To quote from Whitman,

“O me, O life of the questions of these recurring.
Of the endless trains of the faithless. Of cities filled with the foolish. What good amid these, O me, O life?
Answer: that you are here. That life exists and identity. That the powerful play goes on, and you may contribute a verse.”

“That the powerful play goes on, and you may contribute a verse.”

What will your verse be?

De nieuwe commercial sluit mooi aan bij de pagina op Apple’s website waarin het bedrijf uit Cupertino je ‘leert’ leven met een iPad. Met deze pagina, waar wij in november al een artikel over schreven, laat Apple eveneens bijzondere toepassingen van de iPad zien.

Nu rest ons alleen nog de vraag: “What will your verse be?”

Reageer op artikel:
Poëzie uit Cupertino; een inspirerende commercial van Apple
Sluiten