PayPal flirt met Apple

Door: Maarten - 9 reacties

Het duikt de laatste tijd steeds meer op in de media: een betaalsysteem van Apple. Wij schreven eerder al over vier elementen voor een betaalsysteem die al aanwezig zijn in de iPhone. Daarnaast noemde Tim Cook een betaalsysteem van Apple als een van de redenen om Touch ID te ontwikkelen en toe te voegen aan de iPhone.

Het is dus inmiddels wel duidelijk dat een eigen betaalsysteem onderwerp van gesprek binnen de muren van Apple. Dat dit ook buiten Apple het geval is bleek gisteren uit berichtgeving van de website Re/code. Een aantal prominenten uit de betalingswereld konden bevestigen dat PayPal Apple wil gaan ondersteunen met het opzetten van een eigen betaalsysteem.

PayPal is vooral bekend van online betalen in het pre-internetbankieren tijdperk en van de kopersbescherming die het bedrijf biedt op websites als eBay en Marktplaats. Het lijkt erop dat PayPal graag onderdeel wil zijn van Apple’s betaalproject en schijnt aangeboden te hebben om ‘white-label’ mee te werken. Dit betekent dat PayPal zonder dat de eigen naam uitgedragen wordt meewerkt aan het systeem.

Het is echter onbekend of Apple ook daadwerkelijk ge├»nteresseerd is in de samenwerking. Schattingen hierover zijn lastig te maken omdat de bekende informatie over Apple’s plannen minimaal is. Het meest aannemelijke gerucht, ondersteund door de eerder genoemde uitspraak van Tim Cook, is dat Apple met de iPhone de betalingsmarkt op wil. De iPhone met Touch ID en een losse iBeacon lijkt bruikbare hardware. Het blijft echter volledig onduidelijk op welke schaal Apple het project wil uitrollen. Daarbij blijft ook de techniek voor het daadwerkelijk realiseren van de betaling een vraagteken. Al zou op dat vlak PayPal een rol kunnen gaan spelen.

 

 

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  macpeto76

  Dit betekenD???? Zucht….. Schrijf dan geen stukjes

 • Profielfoto
  gertvandam

  @macpeto76: Mierenneuker!

 • Profielfoto
  Janjans

  @macpeto76 Was mij ook opgevallen tijdens het lezen, maar je kan dan ook een PM sturen ipv de openingspost hieraan te besteden.

  Ik ben wel benieuwd naar wat er aan zit te komen betreffende dit soort systemen. Zou een goede vervanger kunnen zijn voor de chipknip. Ik kan me ook voorstellen dat PayPal graag meer de oude wereld in wil, de wereld buiten het internet. Ik heb ze daar nog niet aangetroffen. Het kan dan zelfs een vervanging worden voor PIN wellicht….

 • Profielfoto
  Absrnd

  Ik hoop dat Apple zelf een betalingssysteem ontwikkeld, en ook Paypal weg concurreert.

  Paypal is een arrogant bedrijf, dat zich voordoet als bank maar alle regels, die banken hebben, aan zijn laars lapt.
  ik sta soms versteld van de horror verhalen.

 • Profielfoto
  Daantsjie

  Ik hoop dat Apple zelf een betalingssysteem ontwikkeld, en ook Paypal weg concurreert.

  Paypal is een arrogant bedrijf, dat zich voordoet als bank maar alle regels, die banken hebben, aan zijn laars lapt.
  ik sta soms versteld van de horror verhalen.

  Ik hoop zelf dat Paypall geintegreerd word in IOS. Ik vind Paypall een prima systeem en heb ermee nooit problemen gehad.

 • Profielfoto
  Janjans

  @Absrnd Ik ben wel benieuwd naar de horror-verhalen. Ik ken ze zelf niet, maar wanneer Apple met PayPal in zee gaat worden dergelijke verhalen wel interessant om nader te bekijken. Heb je wellicht enkele voorbeelden? Liefst met linkje natuurlijk….

 • Profielfoto
  Buzz

  De horror verhalen over Paypal komen vooral van kleine webwinkels, die soms zomaar plotseling worden afgesloten, en zo omzet verliezen. Google maar eens op “paypal horror stories” of zoiets.

  Ik denk dat Apple niets aan Paypal heeft. Haar eigen betalingssysteem werkt voor gebruikers veel vriendelijker, omdat het naadloos geïntegreerd is in de iOS software. Ze zouden het ook voor andere verkopers zo vriendelijk moeten maken, en dan zijn ze klaar. Dat is natuurlijk de grote vrees van Paypal, want dan hebben ze er een enorme concurrent bij.

  Als ik een aankoop via Internet doe, dan zou ik dat wel met mijn iPhone of iPad willen doen, maar ik doe dat meestal toch maar niet, omdat ik sites als Paypal op de desktop toch handiger te navigeren vindt, en bijvoorbeeld 1Password makkelijker kan gebruiken. Daar ligt dus een mogelijkheid voor Apple, zeker in combinatie met touch-ID.

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Betalen met Paypal gaat goed, maar geld ontvangen? Ho maar. Ze houden je geld soms weken vast zonder duidelijke reden, je zal maar afhankelijk zijn van dat geld zoals als je een web winkel hebt.

  Er was ook een kickstarter project dat geld inzamelde om software te ontwikkelen, maar er kwam zoveel geld binnen dat Paypal de rekening sloot en bewijs wou hebben dat het om software ging.

  Waar halen ze het lef vandaan. Het gaat ze geen moer aan, wat er met welk geld gebeurt. Paypal is een doorsluizer geen rechter. En zo zijn er honderden, zo niet duizenden incidenten.

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Wat maken die spel of typfouten nou uit ?!
  Je weet wat er mee wordt bedoeld!
  Haha! Duss niet klagen..