Maarten
Maarten Nieuws 31 januari 2014

PayPal flirt met Apple

Het duikt de laatste tijd steeds meer op in de media: een betaalsysteem van Apple. Wij schreven eerder al over vier elementen voor een betaalsysteem die al aanwezig zijn in de iPhone. Daarnaast noemde Tim Cook een betaalsysteem van Apple als een van de redenen om Touch ID te ontwikkelen en toe te voegen aan de iPhone.

Het is dus inmiddels wel duidelijk dat een eigen betaalsysteem onderwerp van gesprek binnen de muren van Apple. Dat dit ook buiten Apple het geval is bleek gisteren uit berichtgeving van de website Re/code. Een aantal prominenten uit de betalingswereld konden bevestigen dat PayPal Apple wil gaan ondersteunen met het opzetten van een eigen betaalsysteem.

PayPal is vooral bekend van online betalen in het pre-internetbankieren tijdperk en van de kopersbescherming die het bedrijf biedt op websites als eBay en Marktplaats. Het lijkt erop dat PayPal graag onderdeel wil zijn van Apple’s betaalproject en schijnt aangeboden te hebben om ‘white-label’ mee te werken. Dit betekent dat PayPal zonder dat de eigen naam uitgedragen wordt meewerkt aan het systeem.

Het is echter onbekend of Apple ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in de samenwerking. Schattingen hierover zijn lastig te maken omdat de bekende informatie over Apple’s plannen minimaal is. Het meest aannemelijke gerucht, ondersteund door de eerder genoemde uitspraak van Tim Cook, is dat Apple met de iPhone de betalingsmarkt op wil. De iPhone met Touch ID en een losse iBeacon lijkt bruikbare hardware. Het blijft echter volledig onduidelijk op welke schaal Apple het project wil uitrollen. Daarbij blijft ook de techniek voor het daadwerkelijk realiseren van de betaling een vraagteken. Al zou op dat vlak PayPal een rol kunnen gaan spelen.

 

 

 

Reageer op artikel:
PayPal flirt met Apple
Sluiten