Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 30 januari 2014

Nintendo komt zonder games naar iOS

Ongeveer iedereen kent Nintendo-helden Mario, Toad en Luigi wel. Toch konden de loodgieter en zijn familie de Japanse gamegigant niet uit de rode cijfers krijgen. Tijdens een meeting in zijn thuisland moest Nintendo een operationeel verlies van 261 miljoen euro in het laatste kwartaal van 2013 bekend maken.

Eerder werd gespeculeerd dat Nintendo zijn winstgevendheid zou willen verbeteren door een aantal games ook voor iOS uit te brengen. Volgens The Wall Street Journal heeft het Japanse bedrijf bekend gemaakt inderdaad apps voor onder andere iOS uit te gaan brengen, maar dat dit alleen ‘service apps’ en geen games zullen zijn.

Nintendo-baas Satoru Iwata moet de gamemaker door een moeilijke periode loodsen.

Wat deze apps precies zullen zullen inhouden is nog onduidelijk. In een toelichting zei Satoru Iwata, directeur van Nintendo, dat de apps vooral zullen dienen om de betrokkenheid van klanten te vergroten. Hoewel dit in de richting van marketing via apps wijst, benadrukt Nintendo dat de apps ook praktisch nuttig en leuk zullen zijn. Mogelijk kan gedacht worden aan extra kaarten, statistieken of minigames.

De verkoopcijfers van de nieuwe Wii U-console laten momenteel ten wensen over. Hierdoor ligt er een flinke druk op het management van Nintendo. Voorlopig lijkt het bedrijf nog vast te houden aan eigen consoles en handhelds. Spelen met Mario, Donkey Kong en Link op de iPhone of iPad lijkt er dus voorlopig niet in te zitten.

 

Reageer op artikel:
Nintendo komt zonder games naar iOS
Sluiten