Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 januari 2014

CES 2014: Griffin Technologies

Morgen begint in Las Vegas de Consumer Electronic Show, de grootste beurs voor bedrijven van consumentenelectronica waarop ze laten zien waar ze dit jaar mee de markt op komen. OMT zet de nieuwigheden die betrekking hebben op Mac en iOS per merk voor je op een rij.

Om vooral niet op te gaan in de zee aan persberichten die CES steevast voortbrengt is een aantal bedrijven vandaag al begonnen met de aankondigingen van hun nieuwigheden voor dit jaar, te beginnen met Griffin Technologies. Het bedrijf komt naar CES met nieuwe accessoires voor Mac en iOS. Zo is er een multitrack recordingstudio voor de iPad, een universele Bluetooth-draaiknop voor je Mac en nieuwe hoesjes waarmee je je iPhone op je gitaar kunt klikken of ‘m kunt gebruiken in combinatie met de Square creditcardlezer.

StudioConect HD
Om snel maar in hoge kwaliteit multitrack audio-opnames te maken komt Griffin met de Studio Connect HD. Dit kastje heeft twee XLR-/jackingangen met fantoomvoeding. en twee gebalanceerde monitor-outputs. Het is echter ook een dock waar je iPad in past, zodat je de twee kanalen direct kunt opnamen met bijvoorbeeld Garageband. Mocht je toch je Mac willen gebruiken dan kan dat via een USB-poort aan de achterkant.

 

De StudioConnect gaat 199 dollar kosten maar je moet er nog wel even op wachten; pas in het laatste kwartaal van 2014 zal het in de winkels liggen.

PowerMate Bluetooth
Soms hoef je alleen maar iets weg te halen om een product beter te maken. Dat geldt voor de PowerMate van Griffin. de grote, stevige multifunctionele draaiknop voor je Mac bestond al langer in een bedrade variant maar is nu draadloos gegaan via Bluetooth. Je kunt zelf instellen waar de knop allemaal gebruikt voor kan worden. Denk daarbij naast het volume van je Mac bijvoorbeeld ook aan skimmen door videomateriaal voor editors of het gebruiken van sliders voor fotografen.

Je moet wel wat overhebben voor zo’n minimalistische draaiknop zonder snoer. De PowerMate Bluetooth gaat 60 dollar kosten. Geïnteresseerden kunnen ‘m nu al bestellen.

Square Merchant Case
Vooralsnog heb je er in Nederland nog niet zoveel aan, maar in de Verenigde Staten is Square een doorslaand succes. Met het kleine blokje kun je creditcardbetalingen doen op je iOS-apparaat. Griffin heeft nu samen met Square een hoesje ontwikkeld waarmee het Squareblokje stevig vast blijft zitten aan een iPhone 5(s). De hoes is groot en stevig waardoor de iPhone beschermd wordt tegen vallen en je ‘m veilig aan klanten kunt geven om hun handtekening te zetten. Na een werkdag berg je de Square op in een vakje aan de achterkant van de hoes.

De Square and Griffin Merchant Case wordt geleverd met een Square reader, kost 20 dollar en is vanaf nu verkrijgbaar.

Guitar SideKick
Wie dacht dat de iPhone en een analoog instrument als een gitaar niet samengaan zal verbaasd staan over het aantal Apps waarmee je gitaar kunt leren spelen, bladmuziek kunt lezen of je gitaar stemmen. Speciaal voor het gebruik van dit soort toepassingen heeft Griffin nu de Guitar SideKick, een klem om je iPhone vast te maken aan je gitaar. Je klemt ‘m boven de laatste fret waardoor (volgens de makers) de stemming en de toon van je gitaar er niet onder te lijden heeft.

De Guitar SideKick is binnenkort verkrijgbaar en gaat 20 dollar kosten.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2014: Griffin Technologies
Sluiten