iOS 7.1 krijgt mogelijkheid tot verwijderen updatefiles

11 reacties

Enkele dagen geleden bracht Apple de derde betaversie van iOS 7.1 uit, deze viel vooral op door zijn uiterlijke veranderingen. Inmiddels blijkt nog een handige nieuwe functie zijn intrede gedaan te hebben. Gebruikers krijgen de mogelijkheid om ongebruikte over the air updates te verwijderen.

Als een iOS 7-apparaat aan een lader hangt en met Wi-Fi verbonden is, gaat deze automatisch op zoek naar de laatste software-update en begint deze automatisch te downloaden. In de meeste gevallen zal dit als handig worden ervaren, toch zijn er ook gebruikers die niet (direct) willen updaten. Zij bleven met een updatefile van soms enkele gigabytes op hun iPhone zitten. 

Sinds iOS 7.1 beta 3 is het mogelijk om via het menu Instellingen > Algemeen > Gebruik deze ongebruikte updatefiles te verwijderen. De functie werd ontdekt door de Duitse site Macerfkopf en gaat zeer waarschijnlijk zijn weg vinden naar de definitieve versie van iOS 7.1 die over een aantal weken verwacht wordt.

iOS updates zien er in het overzicht uit als reguliere app.

Eerder dit jaar werd Apple aangeklaagd om de automatische downloads van updatebestanden. Mogelijk heeft het bedrijf uit Cupertino mede door deze aanklacht besloten de mogelijkheid tot het verwijderen van updatebestanden in te bouwen in de volgende versie van iOS 7.

Reacties

11 reacties
  • Profielfoto
    SunKeeper

    De grote vraag is, wanneer wordt die dan weer opnieuw automatisch gedownload zodra je hem eruit hebt gegooid?

    In dat geval blijf je bezig met verwijderen en ben je zo door je (eventuele, en voor de Belgen) datalimiet heen.

  • Profielfoto
    NielsDam

    Lijkt me sterk dat de update dan steeds opnieuw gedownload wordt… Bovendien worden updates alleen automatisch gedownload als je verbinding hebt met een wifi-netwerk.

  • Profielfoto
    Henk Jan de Bruijn

    De grote vraag is: Gebeurt er nog wat voor iedereen die op iOS 6 wilt blijven? Met name mensen die een half jaar terug een iPhone 4 8GB hebben gekocht en niet willen upgraden naar iOS 7 wegens performance – en nu wel 2GB kwijt zijn.

  • Profielfoto
    Verdult

    De grote vraag is, wanneer wordt die dan weer opnieuw automatisch gedownload zodra je hem eruit hebt gegooid?

    In dat geval blijf je bezig met verwijderen en ben je zo door je (eventuele, en voor de Belgen) datalimiet heen.

    Updates worden alleen over WiFi gedownload, niet over 3G of 4G.

  • Profielfoto
    MrJvG

    Even wat anders….
    Hoe staat het eigenlijk met Siri en de Nederlandse taal?

  • Profielfoto
    essiw

    ^Niks over bekend.

  • Profielfoto
    MacAanZee

    Ik snap het artikel niet zo: gaat het om de mogelijkheid eerdere updates te kunnen verwijderen na een nieuwe update? En dat moet handmatig gedaan worden? Alleen als je via WiFi update of ook als je met kabeltje via iTunes update? Ik ging er altijd vanuit dat bij een update oude updates overschreven werden, maar dat is dus niet zo??

  • Profielfoto
    GeenMorgenrood

    Apple pusht updates naar ‘eligible devices’. Stel u zit op iOS 7.0.1, dan redt D meest recent update gedownload zodat u alleen nog maar hoeft de installeren. Met dze updatlijkt het alsof het updatebestand later alsnog verwijderd kan worden. Dit kunt u dus niet gebruiken om te downgraden, simpelweg om een automatisch gedownload updatebestand te verwijderen.

  • Profielfoto
    essiw

    @macaanzee, je zit zelf nog op het vorige systeem, maar blijbaar download je apparaat alvast het nieuwe systeem maar installeerd dit nog niet.

  • Profielfoto
    azertyuiop

    Nee, je iPhone kijkt of er een nieuwe update beschikbaar is als dat zo is word die automatisch gedownload daar krijg je dan een melding van, daarna kan je bij Instellingen die update terug verwijderen als je wil. Wil je toch die nieuwe versie installeren zul je naar alle waarschijnlijkheid die update handmatig terug moeten downloaden.

  • Profielfoto
    azertyuiop

    Ik veronderstel dat als de nieuwe versie geïnstalleerd is dat update-bestand vanzelf word weggegooid. Is dat in OS X ook niet zo?