Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 7 januari 2014
Leestijd: 3 minuten

iOS 7.1 beta 3 brengt opvallende uiterlijke veranderingen

Apple heeft dinsdagavond de derde betaversie van iOS 7.1 beschikbaar gesteld. De update is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en is afhankelijk van het toestel 71 tot 116 MB groot. Naast een flink aantal bugfixes, zijn er ook enkele opvallende aanpassingen aan het uiterlijk gedaan.

De uiterlijke veranderingen zijn niet erg groot, geen nieuwe iconen, maar wel opvallend genoeg. Inmiddels hebben wij ontdekt dat de letters op de toetsen van het toetsenbord dikker zijn gemaakt, de kleuren van enkele iconen iets aangepast zijn en misschien wel de grootste verandering: enkele knoppen en schermen compleet opnieuw ontworpen zijn. Screenshots na de break.

Donkere iconen voor Berichten, FaceTime en Telefoon
De felle groene iconen van de Berichten, FaceTime en Telefoon-app zijn iets donkerder gemaakt. Volgen in de volgende betaversie meer iconen?

iOS 7.1 beta 2 (links) en iOS 7.1 beta 3 (rechts).

Nieuw afsluitscherm
Het bleek niet mogelijk om een screenshot van het afsluitscherm te maken, vandaar de foto’s.

iOS 7.1 beta 2 (links) en iOS 7.1 beta 3 (rechts).

Inkomende oproep
Het scherm bij een inkomende oproep is flink aangepast. Als er een inkomende oproep is terwijl de telefoon vergrendeld is, verschijnt een balk die vergelijkbaar is met die in het afsluitscherm.

iOS 7.1 beta 2 (links) en iOS 7.1 beta 3 (rechts).

Inkomende oproep bij vergrendelde iPhone:

iOS 7.1 beta 2 (links, op iPhone 4) en iOS 7.1 beta 3 (rechts)

Aanpassingen aan toetsenbord
Twee aanpassingen aan het toetsenbord. De letters zijn iets dikker geworden en de shift en verwijder-knoppen zijn duidelijker aangegeven.

iOS 7.1 beta 2 (links) en iOS 7.1 beta 3 (rechts).

Aangepaste dialer
De dialer is iets aangepast, ook hier zien we nu ronde in plaats van rechthoekige knoppen.

iOS 7.1 beta 2 (links) en iOS 7.1 beta 3 (rechts)

Beweging van wallpapers uitzetten
Houd je niet van het parallex effect? Dan hoef je nu niet meer de Toegankelijkheidsinstellingen in te duiken. Bij het kiezen van een wallpaper kun je de beweging uit of aan zetten.

Beweging aan- of uitzetten

Andere, kleinere aanpassingen
– In het menu Algemeen > Toegankelijkheid > Verhoog contrast is nu een optie beschikbaar om het witpunt te verminderen. Wit wordt hiermee iets geler en minder hard voor het oog. Ook bij het omkeren van de kleuren, wordt het scherm iets geler, dit is mogelijk fijn voor gebruik in het donker.

– De sliders in het control center hebben nu een rubber banding effect en bouchen een klein beetje terug als ze hard naar minimaal of maximaal gezet worden.

Voor web developers:
In iOS 7.1 beta 3 is een nieuwe viewport meta tag toegevoegd die gebruikt kan worden om de UI van Safari op een website te minimalisten. Gebruik hiervoor: name=”viewport” content=”width=1024, minimal-ui” binnen de meta tags.

Deze betàversie van iOS 7.1 is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en testers. Ben je een ‘gewone’ iPhone-gebruiker, dan kan je deze niet installeren. Het gebruiken van betàversie op toestellen die gebruikt worden voor andere doeleinden dan testen of ontwikkelen, wordt afgeraden.

Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van iOS 7.1 uit komt. De meest recente versie voor consumenten is op moment van schrijven iOS 7.0.4. Het is waarschijnlijk dat deze uiterlijke veranderingen hun weg zullen vinden naar de definitieve versie van iOS 7.1.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 7.1 beta 3 brengt opvallende uiterlijke veranderingen
Sluiten