Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 21 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

iBooks-studieboeken nu ook in Nederland

Apple heeft bekend gemaakt dat iBooks-studieboeken en iTunes U Course Manager nu ook in Nederland beschikbaar zijn. Door de iBooks-studieboeken hebben Nederlandse studenten in theorie genoeg aan een iPad in hun rugzak, scholen kunnen onderwijsmateriaal direct via de iTunes U-app beschikbaar stellen.

Binnen iTunes U worden interactieve studieboeken aangeboden die geoptimaliseerd zijn voor de iPad en voorzien zijn van animaties, video’s en 3D-diagrammen. Momenteel zijn er vooral studieboeken aanwezig die gericht zijn op de VS en UK, maar met de komst van iTunes U naar Nederland zou hier snel verandering in kunnen komen.

Voorbeelden van interactieve iPad-studieboeken.

Naast de iPad-studieboeken stelt Apple ook de iTunes U Course Manager beschikbaar voor Nederlandse onderwijsinstellingen. Hiermee kunnen docenten zelf cursussen samenstellen en deze verspreiden onder hun eigen studenten of online publiceren via de iTunes U-app. Ook kunnen eigen documenten, sheets, aantekeningen en materiaal toegevoegd worden aan bestaand lesmateriaal.

Veel Nederlandse hogescholen en universiteiten gebruiken nu BlackBoard of Sharepoint voor dit doel, deze oplossingen stammen uit de tijd van de desktop en zijn vaak slecht toegankelijk via iPhone of iPad. iTunes U heeft de potentie om deze systemen te vervangen en te integreren in een iPad-oplossing. Of iedere student straks alleen een iPad met iTunes U in zijn schooltas heeft, zal afhangen van de bereidheid van Nederlandse uitgevers om naar dit platform te publiceren en van de bereidheid van scholen en universiteiten om iPad-only te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iBooks-studieboeken nu ook in Nederland
Sluiten