Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 januari 2014

Verklapte Tim Cook Apple’s nieuwe betaalsysteem?

Het is altijd hetzelfde liedje: na afloop van de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers krijgt een select groepje pers en analisten de kans om vragen te stellen aan Apple’s topmannen. Steevast worden die rechten verspild door te vragen naar toekomstige producten. Het antwoord is altijd hetzelfde: ‘wij doen geen uitspraken over toekomstige producten’… tot gisteren.

Gisteren werd na de bekendmaking van Apple’s beste kwartaalcijfers ooit aan CEO Tim Cook gevraagd wat Apple’s plannen zijn voor een mobiel betaalsysteem. In plaats van zijn bekende daar-doen-we-geen-uitspraak-overmantra kwam hij met een direct antwoord. Volgens Cook is Apple al langer geïntrigeerd door de mobiele betaalmarkt. Sterker nog, het was één van de redenen om met Touch ID te beginnen.

The mobile payments area in general is one we’ve been intrigued with. It was one of the thoughts behind Touch ID.

[…]

You can tell by looking at the demographics of our customers and the amount of commerce that goes through iOS devices versus the competition that it’s a big opportunity on the platform.

Tim Cook bevestigt hiermee dat Apple geïnteresseerd is in een eigen mobiel betaalsysteem en dat Touch ID er waarschijnlijk een belangrijke rol in zal spelen. Dit nadat vorige week bronnen berichtten dat Apple al hard werkt aan zo’n systeem.

Tim Cook gaf gisteren overigens aan dat Touch ID (en daarmee Apple’s betaalsysteem) in de toekomst niet beperkt hoeft te blijven tot mobiele apparaten.  Dat is goed te rijmen met patentaanvragen waarin een methode beschreven wordt om Touch ID in Mac-trackpads in te bouwen.

Of het nu een ‘slip of the tongue’ was of een bewuste opmerking; Tim Cook heeft gisteren bewezen dat kwartaalcijferconference calls niet alleen voor analisten interessant zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verklapte Tim Cook Apple’s nieuwe betaalsysteem?
Sluiten