Verklapte Tim Cook Apple’s nieuwe betaalsysteem?

Door: Koen van Tongeren - 9 reacties

Het is altijd hetzelfde liedje: na afloop van de bekendmaking van Apple’s kwartaalcijfers krijgt een select groepje pers en analisten de kans om vragen te stellen aan Apple’s topmannen. Steevast worden die rechten verspild door te vragen naar toekomstige producten. Het antwoord is altijd hetzelfde: ‘wij doen geen uitspraken over toekomstige producten’… tot gisteren.

Gisteren werd na de bekendmaking van Apple’s beste kwartaalcijfers ooit aan CEO Tim Cook gevraagd wat Apple’s plannen zijn voor een mobiel betaalsysteem. In plaats van zijn bekende daar-doen-we-geen-uitspraak-overmantra kwam hij met een direct antwoord. Volgens Cook is Apple al langer ge√Įntrigeerd door de mobiele betaalmarkt. Sterker nog, het was √©√©n van de redenen om met Touch ID te beginnen.

The mobile payments area in general is one we’ve been intrigued with. It was one of the thoughts behind Touch ID.

[…]

You can tell by looking at the demographics of our customers and the amount of commerce that goes through iOS devices versus the competition that it’s a big opportunity on the platform.

Tim Cook bevestigt hiermee dat Apple ge√Įnteresseerd is in een eigen mobiel betaalsysteem en dat Touch ID er waarschijnlijk een belangrijke rol in zal spelen. Dit nadat vorige week bronnen¬†berichtten¬†dat Apple al hard werkt aan zo’n systeem.

Tim Cook gaf gisteren overigens aan dat Touch ID (en daarmee Apple’s betaalsysteem) in de toekomst niet beperkt hoeft te blijven tot mobiele apparaten. ¬†Dat is goed te rijmen met patentaanvragen waarin een methode beschreven wordt om Touch ID in Mac-trackpads in te bouwen.

Of het nu een ‘slip of the tongue’ was of een bewuste opmerking; Tim Cook heeft gisteren bewezen dat kwartaalcijferconference calls niet alleen voor analisten interessant zijn.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Of is dit gewoon Cook’s manier om met de pers om te gaan.

  Jobs gaf geen commentaar
  Cook vind alles interesant.

 • Profielfoto
  toineenzo

  Lol? je kan toch al apps kopen met touch id??

 • Profielfoto
  THX-1138

  Ook al zou het zo zijn, vind ik het een behoorlijk saaie en oninteressante ontwikkeling. Handig, maar saai..

 • Profielfoto
  Martink

  Je kan idd ook Apps kopen met touchID. Maar niet in winkel betalen.

  Maar je kan met je iPhone al in Apple stores betalen. Geen touchID bij nodig:)

 • Profielfoto
  tuur.smeets

  Lol? je kan toch al apps kopen met touch id??

  Het gaat erover dat je straks ook in fysieke winkels met je iPhone kan betalen.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Een geregisseerd stukje pers bespelen dacht ik zo. Apple steekt meer tijd dan wie ook in precieze timing.

 • Profielfoto
  Buzz

  Inderdaad. Rare idee√ęn dat dit een ‘slip of the tongue’ zou zijn, of dat Cook anders dan Jobs altijd alles zomaar verklapt. Het gaat hier niet om een nieuw Apple product, maar om een idee, waar de wereld aan moet gaan wennen. Dan helpt het om het in kleine stapjes te introduceren, dus eerst met de iPhone 5S in de App Store, en daarna door af en toe te laten vallen dat er aan gewerkt wordt om dit uit te breiden. Op de WWDC deze zomer zullen we de volgende stappen in deze richting wel in meer detail te horen krijgen.

 • Profielfoto
  farl4web

  Nieuwe kloon van Bitcoin: AppleCoin;)

 • Profielfoto
  essiw

  Ben het met Hydrae en Buzz eens, als de wereld er nog niet klaar voor is, heeft het geen zin om een product of dienst uit te brengen, dan flopt het, of iemand anders bedenkt er een betere versie van. Het “lekken” hiervan werkt alleen maar voordelig, mensen gaan zich er op voorbereiden, waardoor het beter aanslaat.