Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

“Google verkoopt Motorola aan Lenovo”

Google verkoopt de handset business van Motorola aan Lenovo voor 2 tot 3 miljard dollar. In de overname is ook een aantal patenten opgenomen. Met dit nieuws kom China Daily. Mocht de overname morgen daadwerkelijk aangekondigd worden, dan is Google verlost van deze hete aardappel.

Google kocht Motorola Mobility in de zomer van 2012 voor maar liefst 12.5 miljard dollar. Daarmee was het de grootste aankoop in de geschiedenis van Google. Reden van de aankoop is nooit helemaal helder geworden. Was het Google te doen om de meer dan 17.000 patenten in de strijd met Apple? Of wilde Google met Motorola pure Android telefoons maken die tegenwicht konden bieden aan de iPhone? Het lijkt op het eerste want waarschijnlijk gaan niet alle patenten mee naar Lenovo.

Feit is in ieder geval dat Google sinds de overname van Motorola geen deuk in een pakje boter heeft kunnen slaan. Moto X, net als de Mac Pro geassembleerd in Amerika, werd positief ontvangen maar was de niet de verwachte verkoophit.

Lenovo heeft de laatste jaren verschillende grote overnames gedaan. Eerder dit jaar nam het de server tak van IBM over voor 2.3 miljard dollar en in 2005 kocht het eveneens van IBM de laptop lijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
“Google verkoopt Motorola aan Lenovo”
Sluiten