Redactie
Redactie Nieuws 25 januari 2014

Gameweekend: Hipster CEO en Race The Sun

Het is weekend! Tijd om achter je Mac of iOS-apparaat te kruipen en je te vermaken met leuke games. Zoals ieder weekend, hebben we weer twee games uitgezocht die de komende uren en zelfs dagen voor veel plezier zullen zorgen. Ieder weekend is gameweekend op OMT.

Deze week bespreken we zowel een game voor iOS als een game voor OS X. Ben je een ondernemend type? Dan is de iOS-game Hipster CEO een aanrader. Hoewel de OS X-game gemaakt is door een startup, is de zon het enige dat er in Race The Sun toe doet. 

Hipster CEO
Zwijmel jij ook wel eens weg bij de succesverhalen van Mark Zuckerburg, Eric Migicovsky (CEO Pebble) of… Steve Jobs? Met Hipster CEO krijg jij de kans te bewijzen dat je genoeg gedroomd hebt over de eerder genoemde opperbazen en klaar bent ze te verslaan. In een minimalistisch iOS 7 design navigeer je via lijsten door de verschillende facetten van je bedrijf. Van marketing tot ontwikkeling, het koffieapparaat tot personeel, je hebt alles in eigen hand.

In Hipster CEO ben jij de CEO van een startup.

Het spel zit ondanks het simpele uiterlijk bijzonder geavanceerd in elkaar. Je basis is het Dashboard waar alle gegevens over je startup te vinden zijn. Elke handeling binnen het spel heeft invloed op de voortgang van je startup. Na het kiezen van je dienst die je gaat ontwikkelen (bijvoorbeeld en microblogging dienst of fitness-app) moet je dit product op drie vlakken ontwikkelen: Tech, Marketing en Sales. Binnen deze drie thema’s zijn weer subthema’s te kiezen waardoor je heel specifiek kunt ontwikkelen.

Het ontwikkelen gaat echter niet vanzelf, via de tab Staff op het Dashboard kun je je personeel aan het werk zetten. In het begin ben je alleen zelf in dienst en kun daarnaast je één of twee mensen aannemen. Let op dat naast salaris de secundaire arbeidsvoorwaarden als een gedegen werkplek meewegen in de overwegingen van de sollicitant, het kan erg goed dat deze persoon je aanbod afwijst. Zorg dus dat je in ieder geval een computer, werkplek en telefoon kunt aanbieden, bijvoorbeeld de Plokia 3310.

In een minimalistisch iOS 7 design navigeer je via lijsten door de verschillende facetten van je bedrijf.

Er zijn vele keuzes die gemaakt kunnen worden in het spel. Het blijft dan ook uitdagend de juiste keuzes op het juiste moment te maken. Denk daarbij aan het inzetten van een marketingcampagne, kantoorruimte opschalen en met investeerders in zee gaan. Het is vanzelfsprekend noodzakelijk personeel aan te nemen om van je startup een succes te maken. Ook het uitzoeken van personeel is een uitdaging gezien de vele eigenschappen die er zijn om je keuze op te baseren. Het komt je startup ten goede hier goed over na te denken. Het is bijvoorbeeld verstandig om voor een gedegen marketingcampagne iemand aan te nemen die hoog scoort op creativiteit.

Van marketing tot ontwikkeling, het koffieapparaat tot je personeel, je hebt alles in eigen hand.

Met een gezonde dosis humor en de speler te dwingen tot het uitzetten van een strategie blijft Hipster CEO een meeslepend en leuk spel om te spelen. Een mooie feature in het spel is dat je de tijd van een dag in het spel (standaard: 60 seconden) kunt wijzigen. Je kunt hierin variëren van 2 seconden per dag tot 300 seconden per dag. Hou je van strategisch spelen en een spel waar je echt bij na moet denken, dan is Hipster CEO een must-have! De ontwikkelaar is actief bezig met updates voor de game waarvan de laatste op 16 januari dit jaar is uitgekomen. Voor het spel moet wel het bedrag van €2,69 worden betaald maar dan word je ook niet geconfronteerd met in-app aankopen of reclame. Daarbij is het spel naar mijn mening dit bedrag meer dan waard.

Race The Sun
Race The Sun is een spel dat gefund is door een Kickstarter-campagne en zo indie dat het niet in de Mac App Store verkrijgbaar is. Zoals de naam al doet vermoeden, race je in het spel tegen de zon. Er zijn geen racewagens, alleen een futuristisch uitziend straalvliegtuig dat op zonne-energie werkt. Als de zon onder gaat of je jet crasht tegen obstakels, is het spel over.

De zon is de brandstof in de futuristische wereld van Race The Sun.

Race The Sun is een racegame met een hoog tempo maar een eenvoudige bediening. Tijdens het racen moeten obstakels in de vorm van gebouwen, zwermen met vogels en andere objecten ontweken worden. Natuurlijk zijn er ook power-ups te verdienen, deze maken je vliegschip sneller en wendbaarder. Dat de besturing volledig door middel van de pijltjes-toetsen en de spatiebalk gebeurt, wil niet zeggen dat het een eenvoudig is. De combinatie van snelheid en steeds meer bewegende obstakels zorgen er zeker in het begin voor dat het eerder game over is door een gecrasht voertuig dan door zonsondergang.

Levels worden steeds voller en lastiger.

Alle spelers van Race The Sun krijgen iedere dag, bij zonsopgang, een nieuwe set levels waarbij de eerste twee als ‘opwarmertje’ dienen. Doordat alle spelers wereldwijd dezelfde levels spelen, is er, naast een duidelijk leaderboard, ook een opmerkelijke tussenvorm van multi- en singleplayer mogelijk. Als een speler gecrasht is, kan hij een link op Twitter of Facebook plaatsen waarmee anderen het spel kunnen oppakken vanaf het punt van de crash.

Bij ieder level horen goals. Deze zijn te zien op het duidelijke leaderboard.

Er kunnen kleine aanpassingen aan het voertuig gedaan worden, deze zijn echter niet heel noemenswaardig. Wat wel noemenswaardig is, is de mogelijkheid om compleet eigen levels te maken of bestaande levels aan te passen. Bij de game wordt een ‘World Creator’ geleverd waarmee je het zo bont als mogelijk kan maken. Als je van snelheid en futuristische omgevingen houdt, is Race The Sun een game die je dit en vele andere weekenden veel plezier gaat bezorgen.

Downloaden en spelen

^ Door: Maarten (Hipster CEO) en Raymon (Race The Sun)

 

 

 

 

Reageer op artikel:
Gameweekend: Hipster CEO en Race The Sun
Sluiten