Evasi0n jailbreak voor iOS 7 is back on track na update

Door: Raymon Mens - 31 reacties

In december bracht jailbreak-collectief evad3rs een untethered jailbreak voor iOS 7 uit. Deze jailbreak, genaamd Evasi0n 7, deed nogal wat stof opwaaien door de toevoeging van TaiG, een alternatieve App Store voor Chinese toestellen. Ook werkte de bekende alternatieve App Store Cydia slecht op iOS 7.

Afgelopen weekend zijn er een aantal updats voor de Evasi0n jailbreak uitgebracht. Bugs die ervoor zorgden dat de iPad 2 en iPad mini Retina na het jailbreaken eindeloos bleven herstarten, zijn opgelost. Ook is er ondersteuning voor iOS 7.1 beta 3 en werkt Cydia nu echt probleemloos, waardoor jaibreakers weer de beschikking hebben over talloze tools en tweaks. Na een valse start in december, lijkt de Evasi0n jailbreak weer back on track.

De laatste iOS 7.1 beta in nu ook jailbreakable.
De laatste iOS 7.1 beta is nu ook jailbreakable.

De evasi0n-jailbreak kwam in februari van 2013 voor het eerst uit, het was toen de eerste untethered jailbreak voor iOS 6. Door de feilloze werking en snelle updates had evad3rs, het team achter de jailbreak, als snel een goede naam. Bij het uitbrengen van de jailbreak voor iOS 7 vloog evad3rs echter uit de bocht. Het bundelen van de alternatieve Chinese App Store ‘TaiG’ bij de jailbreak van Chinese iPhones leidde tot veel vragen over onder andere privacy en illegale software die in TaiG aanwezig zou zijn.

Evad3rs reageerde door middel van twee uitgebreide verklaringen en verwijderde TaiG uit zijn jailbreak. Door de komst van iOS 7 is de hype rond jailbreaking van iOS-apparaten is al enige tijd tanende. Veel tweaks uit jailbreaks hebben inmiddels hun weg naar iOS 7 gevonden, ook maakt Apple het steeds lastiger om bugs te vinden die een jailbreak mogelijk maken. Of evasi0n ook onder de definitieve release van iOS 7.1 blijft werken, is dan ook de vraag.

 

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  Tony smeT

  Nu heb ik tenminste LTE op m’n Foon, moet Apple 4G maar vrijgeven voor ALLE providers in Belgie, dan hoef ik niet te jailbreaken!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Welke tweak gebruik jij daarvoor, Tony? Ik ben King maar gebruik het netwerk van Mobistar.

 • Profielfoto
  AppChanger

  Telenet biedt nu nog geen 4G aan, maar dit zal waarschijnlijk wel snel gebeuren. Mobistar is nu bezig met het testen van haar 4G bij het grote publiek. Nog even geduld dus. Een tweak zal hierdoor niet nodig zijn, want het netwerk van Mobistar is wel al erkent door Apple.

 • Profielfoto
  iRuben

  Afgelopen weekend zijn er een aantal updats voor de Evasi0n jailbreak uitgebracht.

  Volgens mij moet dit zijn:

  Afgelopen weekend is er een aantal updates voor de Evais0n jailbreak uitgebracht.

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Nou egt top dit. Ik gaat het gelijk installeren.

 • Profielfoto
  Targaryen

  @ Koekeroeltje

  Dat zal snel gebeuren? Jij werkt bij Telenet zeker?;)

  Toen ik m’n iPhone 5 kocht vorig jaar in juni zei de verkoper me toen ik om mijn nanosim ging dat het er snel zou aankomen. We zijn een half jaar verder en het is er nog steeds niet. Nu ja, we blijven positief!

  @ iRuben

  Beide vormen zijn te gebruiken. De meervoudsvorm is hier zelf aangewezen. Je kunt ‘het aantal’ namelijk vervangen door ‘veel’ of ‘verschillende’.

 • Profielfoto
  bArtificial

  Bij mij is ie er weer vanaf. Onmogelijk nog 3g verbinding te krijgen op mijn iPhone 5.
  Nu werkt alles weer prima…

 • Profielfoto
  toineenzo

  Typefout 2e alinea:
  “Afgelopen weekend zijn er een aantal updats

 • Profielfoto
  toineenzo

  @iRuben: lol xD jij had het al gezegd

 • Profielfoto
  Anon Ymous

  “iRuben op 13 januari 2014
  Afgelopen weekend zijn er een aantal updats voor de Evasi0n jailbreak uitgebracht.

  Volgens mij moet dit zijn:

  Afgelopen weekend is er een aantal updates voor de Evais0n jailbreak uitgebracht.”

  Het onderwerp is “een aantal updates etc” , niet afgelopen weekend. “Updats” is gewoon een typefoutje.

 • Profielfoto
  essiw

  Jongens dit is geen Nederlands dictee, als het nou grove fouten waren, maar dit slaat nergens op om hier zoveel discussie aan te besteden…

 • Profielfoto
  Hydræ

  ^de taalpolitie waakt over uw veiligheid!(y)

 • Profielfoto
  migellemertens

  Je onderwerp is meervoud dus dan is zijn de correcte vergoeding. Je zegt toch ook niet “Er is een aantal wagens tegen een boom gereden.”.

 • Profielfoto
  Targaryen

  @ Migelle

  Het onderwerp van die zin kan op twee manieren worden geanalyseerd en kan op die manier dus zowel enkelvoud als meervoud zijn. “Een aantal updates”

  Als je refereert naar allemaal verschillende updates, dan spreek je inderdaad over een meervoud. Maar neem je een ander voorbeeld, waarbij je refereert naar een groep updates en dus niet naar de updates afzonderlijk, dan congrueert het onderwerp met een enkelvoudige werkwoordsvorm. “Een aantal leerlingen is meegenomen voor verder verhoor.”

 • Profielfoto
  Mcegbert

  Over woorden als: aantal, hoop, groep en paar, kunnen we kort zijn. Als je die zonodig in je tekst wilt gebruiken, doe het dan ook goed Alle door mij genoemde voorbeelden zijn enkelvoud.Dus, inderdaad: er is een aantal mmensen dat, enzovoort

 • Profielfoto
  Jako

  mmensen?

 • Profielfoto
  Targaryen

  @ Mcegbert

  Het hangt er helemaal vanaf welke determinator je voor ‘aantal’ hebt staan. Als je een bepaalde determinator ervoor hebt staan, bv. ‘het’, dan is de lexicale groep inderdaad enkelvoud. Maar hetzelfde gaat niet op voor ‘een’. Dan kan de meervoudsvorm ook. Het is dus niet zo zwart-wit als jij voorstelt.

 • Profielfoto
  essiw

  Zoals ik al zei, wat boeit het, jullie hebben een hele discussie over de grammaticaregels van één woord… Ga dat doen op een grammaticawebsite of stuur de beste man die dit artikel heeft geschreven een mail… En heb het hier over de echte inhoud van het artikel…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Kennelijk boeit het een aantal mensen, anders zou er geen discussie over ontstaan. Lees er overheen zou ik zeggen.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  @Targaryen: 14 van de 19 reacties gaat over stomme taalfouten dus waar moet je dan nog overheen lezen? Laat deze zeurpieten naar een taalforum gaan maar niet hier zitten irriteren!

 • Profielfoto
  essiw

  @Targaryen, zoals Nick al zei, er valt niet overheen te lezen, daarom reageer ik er ook op, waardoor er helaas nog meer off-topic reacties ontstaan zoals die van mij. Ik kan het nog redelijk begrijpen als er zinnen in staan die inhoudelijk niet kloppen of gewoon enorm veel fouten, maar dit is één enkel foutje, waar de meningen ook nog over verdeeld zijn ook…

 • Profielfoto
  Targaryen

  Begrijpelijk. Al ben ik niet diegene die afkeurend (voor een keer) reageert op het artikel. Ik reageer op de gebrekkige verklaringen die mensen hier aanhalen waarom het zus of zo is. Van taalfouten moet je leren, maar je moet het wel juist aangeleerd krijgen. Afijn, genoeg gezeverd! Terug on-topic dan maar?

 • Profielfoto
  essiw

  snap ik, lijkt me een goed plan;)

 • Profielfoto
  AppChanger

  @Targaryen

  Ik ben geen klant meer van Telenet en werk zeker niet voor hen! Geef mij maar Mobile Vikings.

  Ik vermoed gewoon dat ze snel 4G gaan aanbieden omdat Mobistar 4G stilaan uittest bij haar klanten. Als zij het publiek maken gaat dit ook gebeuren bij Telenet. Maar ik vind persoonlijk dat ze beter hun 3G netwerk op punt stellen voor ze met 4G beginnen.

 • Profielfoto
  Nino ten Voorde

  Circa een jaar geleden had ik mijn iPhone 4 (met iOS6) gejailbroken, omdat ik het een groot struikelblok vond om door menu’s heen te scrollen om de bluetooth aan en uit te schakelen, wanneer ik de auto in en uit stap.

  De Jailbreak bood een tweak om in het notificatiecentrum een paar toggle-icons te plaatsen voor o.a. Bluetooth. Ook bood het enig gemak om een gratis Navigon navigatie te installeren, omdat Apple Maps nog niet alle straatnamen kende en Google Maps ook enige tijd op zich liet wachten.

  Later werd mijn iPhone te traag voor woorden en begon het vreemde kuren te vertonen, bijvoorbeeld dat mijn telefoon vaak vast liep of dat apps spontaan afsloten.

  Toch maar besloten om de Jailbreak weer te verwijderen, waardoor mijn iPhone weer een stuk sneller en stabieler werd.

  Sinds ik de iPhone 5S met iOS7 heb, zie ik voor mezelf geen reden om alsnog mijn iPhone te jailbreaken. Zo heb ik Control Center om snel mijn Bluetooth aan en uit te schakelen en heb ik tijdens mijn aanschaf van mijn iPhone 5S ook meteen een 50E-iTunes-kaart gehaald, waarmee ik TomTom met de West-Europa-kaart heb aangeschaft. Kortom, de iPhone voldoet voor mij naar wens, ook zonder jailbreak!:)

 • Profielfoto
  SunKeeper

  Laat deze zeurpieten naar een taalforum gaan maar niet hier zitten irriteren!

  Irriteren is géén werkwoord.
  Je kunt je alleen ergens aan irriteren. Dan wekt het ergernis op.

 • Profielfoto
  Targaryen

  LOL, wat is irriteren dan wel? Het is een werkwoord dat een vast reflexief voornaamwoord vraagt, dat dan weer wel.

  Sorry, Essiw, nu doe ik het weer!:(

 • Profielfoto
  Pjotr

  Er zijn updates uitgebracht
  Er is een aantal uitgebracht

  Voorts is het goed te weten dat spelling en grammaticaregels vooral gebaseerd zijn op afspraken. Die afspraken vloeien dan weer voort uit observaties in het veld. Worden woorden op een bepaalde manier gebruikt door de meerderheid van de Nederlanders dan is dat ook de juiste manier.

  De bewering dat je je slechts ergens aan zou kunnen irriteren wil ik dan ook bestrijden. De wijze waarop het werkwoord hier gebruikt wordt komt zo vaak voor dat ik staande kan houden dat dit een correcte manier is.

 • Profielfoto
  Airswing

  Het groene boekje de prullenbak in. Opgelost.

 • Profielfoto
  pavlos imbrachim

  installer cydia ios 7.0.4 on iphone4 os

 • Profielfoto
  pavlos imbrachim

  installer cydia free