Europese levering nieuwe Mac Pro begonnen

Door: Raymon Mens - 22 reacties

Aan het eind van december 2013 stelde Apple de bestellingen voor de nieuwe Mac Pro open. Hoewel de levertijd inmiddels opgelopen is tot februari, beloofde Apple dat kopers van het eerste uur hun nieuwe krachtpatser in januari in huis zouden hebben. Inmiddels lijkt de levering gestart.

Op de Franse website MacGeneration melden gebruikers dat ze een verzendbevestiging hebben gekregen en dat de Mac Pro dinsdag 14 januari bezorgd zal worden. Een screenshot toont een verzendbevestiging van een 8 core Mac Pro die op 19 december besteld werd. Het is aannemelijk dat de eerste bestellingen uit andere Europese landen ook deze week uitgeleverd zullen worden.

Uw bestelling wordt verzonden.
“Uw bestelling wordt verzonden.”

Het is voor het eerst in ruim 10 maanden dat Apple weer Mac Pro’s in Europa levert, het vorige towermodel werd in maart van 2013 verboden door nieuwe Europese richtlijnen. De ventilatoren in de kast zouden conform een nieuwe EU-richtlijn onvoldoende afgeschermd zijn. Inmiddels is een 12 core versie van de nieuwe Mac Pro opgedoken in Geekbench. De machine haalt bijna 33.000 punten, een score die ruim twee keer zo hoog is als die van de snelste iMac en ongeveer 6000 punten meer als het topmodel van de vorige generatie Mac Pro.

Sta jij te popelen om je nieuwe Mac Pro in ontvangst te nemen? Bekijk alvast wat er in de doos zit in onderstaande unboxing video.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  knekkie

  Die van mij maar eens bestellen na een uitgebreide OMT review.

  Ik heb al een poging gedaan in de Apple store Amsterdam om te kijken hoe mijn animatie software performt op de nieuwe Mac Pro. Gek genoeg zijn de rendertijden niet heel veel korter.

 • Profielfoto
  MacMaccie

  Ik heb die van mij bij een apple reseller besteld, de verkoper had t erover dat de levering eind februari of begin maart zou kunnen worden.
  Nou, mss toch wat eerder:-)

 • Profielfoto
  1984

  na een uitgebreide OMT review. .

  Die is altijd positief, maar ik snap niet dat hier staat dat hij de 14de in Frankrijk word geleverd, terwijl hij in Nederland al bezorgd word. en met zwarte  stickers.

 • Profielfoto
  Buzz

  knekkie: welke animatiesoftware? Als je software niet geoptimaliseerd is voor multi-core en/of OpenCL dan zal je inderdaad niet zoveel winst halen uit de nieuwe Mac Pro. Sterker nog, de top iMac is sneller voor single-threaded berekeningen dan de 12-core Mac Pro. Dat blijkt uit de tests van o.a. AnandTech en Marco Arment legt het duidelijkst uit waarom.

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  @ 1984: Ik heb voordat ik het artikel plaatste al even gezocht, maar kan nergens vinden dat een Nederlandse koper ‘m al in huis heeft. Heb je een linkje?

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Die van mij komt morgen. Kreeg vrijdag bevestiging voor mijn BTO:)

 • Profielfoto
  MacMaccie

  @Bart, wanneer heb jij m besteld, gelijk toen de mp op de applestore verscheen, of later?

 • Profielfoto
  MacMaccie

  Oja, dit is me ontgaan,” kopers van t eerste uur”, helaas val ik daar net niet onder, dus reken ik toch op eind februari, maar ik hoop stiekem op eerder, maar ga er niet van uit;-)

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Ja klopt. 10 min na de store openging. Beetje neurotisch van me dus;)

 • Profielfoto
  Brims

  Ik ben wel jaloers! Alleen jammer van die zwarte stickers;-)

 • Profielfoto
  Marius1976

  Goh… dat laat hij leuk balanceren op z’n hand.

  Mooi speeltje, al vind ik m’n onlangs aangeschafte mac mini aanzienlijk fraaier om te zien.

 • Profielfoto
  Brims

  Ik ook erg blij met mijn MACmini i7 met SSD

 • Profielfoto
  App-ie

  ’t Is wel zo dat als je een zwarte Apple sticker ziet je meteen weet dat diegene een nieuwe MP heeft… Best wel slim.

 • Profielfoto
  knekkie

  @Buzz_D Het gaat om software die op dit moment nog niet geoptimaliseerd is voor de nieuwe Mac Pro. Dat is een ding dat zeker is. De MacPro is in alle opzichten sneller dan wat ik nu heb. Alleen het renderen valt me tegen. Dat is seconden werk verschil. Waar ik minstens de helft verschil had verwacht.

  Het gaat om: “Toonboom Animate” en “Anime Studio PRO”. Deze software kan vandaag de dag al prima zijn output renderen verdeeld over meerdere processor kernen. Met een 6, 8 of 12 core processor zou dit flinke winst op moeten kunnen leveren. Misschien verwachtte ik er gewoon te veel van. Apple presenteert het apparaat immers als een EPISCH monster voor video en animatie.

  Ik ben benieuwd wat de daadwerkelijke verschillen zijn na optimalisatie. Ik weet dat ze bezig zijn aan de optimalisatie voor de Mac Pro. Waarschijnlijk ben ik dan meer onder de indruk.

 • Profielfoto
  Bart Dekker

  Er zaten gewoon geen stickers en boekjes bij mijn mac pro. Heb hem net binnen!

 • Profielfoto
  1984

  Maar goed dat je geen cd/dvd meer nodig hebt, niet in de doos zoeken maar in de verpakking , daar vind je de stickers en boekjes.

 • Profielfoto
  Minoe

  @Bart dekker : stikkers en boekjes zitten in het deksel van de doos ( veel beter ) te zien met deze unboxing link http://www.youtube.com/watch?v=pqgKBnPViS0.

 • Profielfoto
  pschaik26

  Voor wie geen genoeg kan krijgen van die unboxing videos, zoals ik
  http://www.youtube.com/watch?v=mK7X8rDHU58

  Ik heb ze allemaal bekeken en vind dit veruit de beste.

 • Profielfoto
  MacMaccie

  Voor de gene die m al in huis hebben, kom maar op met jullie eerste ervaringen;-)

 • Profielfoto
  knekkie
 • Profielfoto
  Appelschil

  Ik wacht nog maar even tot Avid de nieuwe Mac Pro met hun Mojo DX heeft uitgeprobeerd…