Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 14 januari 2014

Een Mac Pro voor doe-het-zelvers

Wat moet je doen wanneer je een Mac Pro wilt hebben, maar geen € 3.049 op de bank hebt staan? Wanneer je beschikt over zeeën van tijd én genoegen neemt met een sub-optimale gebruikerservaring, dan is een zelfbouw Mac Pro op basis van Hackintosh misschien wel iets voor jou!

De nieuwe Mac Pro kreeg al snel de bijnaam prullenbak. Nu is er een Duitse knutselaar in geslaagd om met behulp van standaard computercomponenten een Mac Pro look-a-like te maken die past in een echte prullenbak van 27 euro.

Net echt, toch?

Een echte Mac Pro is maar een paar millimeter smaller en lager, maar de verschillen in de hardware zijn groter. Krijg je bij Apple een Intel Xeon E5 processor met vier cores. De zelfbouw ‘Mac’ moet het doen met een eenvoudig ‘te hackintoshen’ Haswell Core i3 processor met twee cores, terwijl de simpelste Apple laptop al een i5 processor aan boord heeft. Voor echte prestaties kun je dus beter je handen uit de mouwen te steken om je portemonnee trekken.

Maar wanneer je het ongemak van Hackintosh op de koop toeneemt, biedt dit wel de kans om voor bijna 1 miljoen dollar minder een rode Mac Pro te bezitten.

bron: 9to5Mac

Reageer op artikel:
Een Mac Pro voor doe-het-zelvers
Sluiten