Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 2 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

Een iWatch maken is nog niet zo makkelijk

Wat wordt 2014 voor een jaar volgens jou? Wordt dit het jaar van de Apple televisie, de iPhone 6 of toch die langverwachte iWatch? Als je hoopt op die laatste, dan kan dit jaar nog wel eens een domper worden, althans, als je DigiTimes moet geloven. De Taiwanese site bericht vandaag dat Apple het productieproces voor de iWatch nog niet in de vingers heeft.

DigiTimes citeert bronnen bij toeleveranciers van Apple’s op handen zijnde smartwatch of armband. Die melden dat er problemen zijn bij het productieproces van de metalen behuizing. Apple gebruikt hiervoor een nieuw proces dat nog een te grote foutmarge heeft. Volgens DigiTimes zouden zou bij de eerste proefproductielijn slechts de helft van de behuizingen aan de kwaliteitseisen voldoen. 

Voor de productie van de iWatch-behuizing zou Apple gebruik maken van ‘metaalinjectiemallen’. Dit productieproces wordt al langer gebruikt voor interne componenten van apparaten, maar omdat Apple het ook voor de buitenkant van de iWatch zou willen gebruiken is een extra behandeling nodig. Die blijkt moeilijker onder de knie te krijgen dan vooraf verwacht, aldus DigiTimes.

Voordat je na het lezen van dit nieuws 2014 begint met een winterdepressie, vergeet niet dat DigiTimes een matige reputatie heeft als het gaat om betrouwbaarheid van Apple-geruchten. Weliswaar heeft de site goede connecties bij Aziatische fabrikanten, maar dat blijkt geen garantie voor correctie informatie. Zo meldde DigiTimes eerder dat Apple met een budget-iPhone van doorschijnend plastic zou komen, dat de Apple Televisie rond dit moment verkrijgbaar zou zijn én dat er in het afgelopen jaar retina iMacs uit zouden komen.

Hoop doet leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Een iWatch maken is nog niet zo makkelijk
Sluiten