De geruchten voor 2014; een vooruitblik op het nieuwe jaar

Door: Maarten - 22 reacties

Tijdens onze terugblik op een interessant Apple-jaar zagen we dat geruchten over nieuwe producten weer in grote getale aanwezig waren. Van televisie tot horloge, wat kunnen we in 2014 verwachten? De afsluiting van de kerstboodschap door Tim Cook was veelbelovend:

We have a lot to look forward to in 2014, including some big plans that we think customers are going to love. – Tim Cook, kerst 2013

Wij zetten de geruchten op een rijtje, welk nieuw product siert de Apple gebruiker in 2014?

2014_AppleTV3
Een TV van Apple in 2014? – Concept door: Bron

In oktober 2013 werd televisie-expert Jean-François MulĂ© aangenomen door Apple. Hij was voor zijn aanstelling bij Apple topman van de ontwikkelafdeling van CableLabs, een R&D-bedrijf dat veel in opdracht van kabelbedrijven werkt. Op zijn LinkedIn-profiel meldde MulĂ© destijds dat hij aan een project ging werken dat ‘iets groots’ omvatte. Dit onderbouwd het vermoeden dat Apple de huidige settopbox kan gaan vervangen voor een volledige TV. De Apple-TV die op dit moment nog als ‘hobby’ door het leven gaat in Cupertino, zou in 2014 wel eens kunnen uitgroeien tot een volwassen product.

Een iWatch in 2014? Concepten: Bron 1 & Bron 2
Een iWatch in 2014? – Concepten door Bron 1 & Bron 2

Het was bijna dagelijks gesprek van de dag onder Apple fans in 2013: de iWatch. Er werd veel onderzoek gedaan binnen de productieketens van Apple waar opmerkelijke schermgroottes en specificaties naar voren kwamen. Dat de iWatch er komt kunnen we bijna als zeker beschouwen, hoe deze wordt uitgevoerd blijft echter nog een groot vraagteken. Ontwerpers gingen los en maakte prachtige concepten, bekijk vooral even de bronnen van de bovenstaande afbeeldingen. Ook gingen geruchten over twee modellen, een dameshorloge en een herenhorloge. Met het succes van Pebble en de introductie door Samsung van de Galaxy Gear is de jacht om de smartwatch-markt geopend.

Een grote iPad in 2014? - Concept door: MacRumors
Een grote iPad in 2014? – Concept door: MacRumors

In het laatste kwartaal van 2013 werden speculaties over een grotere iPad steeds specifieker. Apple lijkt gekozen te hebben voor 12,9″ scherm om te gebruiken op een iPad. Fabrikant Quanta Computer lijkt de opdracht gekregen te hebben om voor lancering in oktober 2014, op grote schaal een iPad met een 12,9 inch scherm te produceren. Bij de release van deze iPad zal Apple zich in het begin richten op de educatieve markt van Noord-Amerika. OMT’ers spraken zich uit over meer rekenkracht en een mogelijkheid om OSX te draaien op een iPad. Een krachtige Apple computer met een touchscreen zou in 2014 werkelijkheid kunnen worden.

Nieuwe Apple Stores in 2014? - Afbeelding: Apple
Nieuwe Apple Stores in 2014? – Afbeelding: Apple

Het is al een feit dat de derde Apple Store in Nederland in de Haagse Passage zal gaan verschijnen. Met een verbod op de geliefde Haagse kerstboom voor de gevel van de nog gesloten winkel, leek het erop dat de Apple Store deze kerst de deuren nog zou openen. Niets bleek minder waar, de kerstboom werd na protest van inwoners toch geplaatst en de opening lijkt uitgesteld door redenen die niet geheel bekend zijn. De laatste geruchten zijn dat de store de deuren gaat openen in de eerste drie maanden van 2014. Geduld is dus nog even vereist. Met deze relatief noordelijk gelegen Apple Stores blijft het zuiden van Nederland een beetje achter. Over de locatie van de vierde Apple Store is nog niets bekend.

2014Appeltje
“We have a lot to look forward to in 2014” – Tim Cook

Kortom: er is genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar. Wij wensen je een prachtig 2014 en horen graag je speculaties onder dit artikel.

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  De laatste geruchten zijn dat de store de deuren gaat openen in de eerste drie maanden van 2014.

  .
  Joh, zou het?

  Die kansberekening wil ik ook nog wel maken.:)

 • Profielfoto
  knekkie

  De geruchten voorspellen veel goeds.
  Ben benieuwd of er iets van waar is.

  Op een gegeven manier kan het reeds bestaande niet dunner lichter en energiezuiniger meer.

 • Profielfoto
  Xcode

  Leuk artikel! Ik ben heel erg benieuwd naar de iWatch, ik denk dat het een compleet ander product wordt dan nu wordt verwacht. De invulling die Samsung op dit moment aan het concept smart watch geeft, is naar mijn mening niet juist. Maar ik vermoed dat een groter iPad scherm de bruikbaarheid van het fijne apparaat vermindert. Maargoed, Apple denkt er meestal goed over na, dus wie weet gaat het heel erg meevallen of misschien zelfs verbazen. Misschien is ‘ie wel bijna randloos en erg licht, dan zie ik wel potentie.

  Met deze relatief noordelijk gelegen Apple Stores blijft het zuiden van Nederland een beetje achter.

  Verder wel een beetje opgelet op de basisschool? Wat dachten we van het achterblijven van het noorden van Nederland? Maar het zou mooi zijn als er Apple Stores komen in de omgeving van Arnhem/Eindhoven en Groningen/Zwolle.

 • Profielfoto
  Verwijderen

  Ik heb iets gehoord dat we het volgende krijgen:
  iRadio
  Siri, werkend
  Apple TV met echte Apps
  iCloud met een echt werkende foto app.
  Inloggen (keychain) geautomatiseerd (zoals het nu werkt is echt onduidelijk en het werkt vaak niet)
  Numbers, dat handig werkt.

  Ik kan natuurlijk niks beloven, het zijn maar geruchten dat Apple hier aan werkt! Maar als het echt gaat gebeuren, dan is die 12 miljard ontwikkel kosten toch nog ergens nuttig voor geweest.

 • Profielfoto
  essiw

  ^hoezo werk siri niet, wat is er mis met numbers?

 • Profielfoto
  steveb

  ik hoop dat dit de chronologische volgorde wordt

  1. (droom) apple koopt fairphone en schakelt iphone productie op dit systeem
  http://www.fairphone.com/

  2. apple tv settopbox: blijft bestaan maar krijgt fikse upgrade. en opent zo de deur naar supper apps en gameconsole (a7 procesoor, tb2, usb3, hdmi2,0)

  3. apple store belgië (Gent)

  4. iwatch de lang verwachtte apple 4k tv lijn. tegen een aanvaardbare prijs.

  5. als er effectief een pols atribuut komt dat het ihealth wordt. Naar analogie met de streefdoelen van quantified self.

  6. Ibeacons kleuren 2014 vanaf dag 2 (werkdag 1) en worden het item van het jaar.

  7. eentje voor de film wereld. macbook pro 4k (17inch)

 • Profielfoto
  steveb

  8. Facetime audio als app in icloud

 • Profielfoto
  LT Barclay

  Een 4K tv is wat mij betreft niet echt nodig. Er wordt nog niks uitgezonden op dat formaat. Dus heeft dat geen toegevoegde waarde. 3D is ook niet echt aangeslagen.

 • Profielfoto
  Verdult

  En als we geluk hebben krijgen we misschien wel een update die de OMT app fixed. En update naar de iOS 7 stijl.

 • Profielfoto
  louis1993

  dat de upgrade van 5S naar 6 net zo groot is als van 3GS naar 4

 • Profielfoto
  williamdekker

  Mijn goede voornemen voor dit jaar proberen wat minder te letten op voorspellingen en “leaks” etc etc en eens een keer volledig blanco een Keynote te gaan bekijken..,

  Maarja het blijft een goed voornemen!
  Goed werk jongens! Op naar een one more year!

 • Profielfoto
  Marius1976

  Het schijnt dat er een native atari 8bit modus in de volgende update van iOS 7 komt. Het zijn maar geruchten… maar aannemelijk is het zeker!

 • Profielfoto
  Eprom

  Ik hoop alleen op een Mavericks versie ZONDER bugs!

 • Profielfoto
  steveb

  @ LT barclay
  inderdaad 4k is niet nodig
  maar aangezien apple (naar mijn mening) een degelijk merk is en de producten dus wel lang mee gaan. zou ik het wel ok vinden als de monitor 4k krijgt. kwestie van deze dure aankoop toch wat future proof te maken.

  in de film/video industrie is er wel nood aan 4k schermen en zelfs nog scherper. om cinema beelden deftig te bewerken en verwerken.

 • Profielfoto
  steveb

  9. mac mini upgrade (pci-e flash drive, tb2, usb3, hdmi 2,0 , 10gbit ethernet…)
  Met deze specs wordt hij op vele bureau ’s een perfecte vervanger
  en met een coax aansluiting wordt hij thuis een ideale vervanger voor de digicorder (settopbox van de tv provider) en of apple tv

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ik ben eigenlijk wel geinteresseerd in een gebogen imac. Vindt een gebogen desktop scherm toch interessanter dan een gebogen tv. Omdat je er dichter op zit heb je meer “last” van de “beeldvervorming” naar mijn mening.

 • Profielfoto
  michiel112

  Waar is de terugblik heen?
  De link werkt niet meer en het artikel is van de voorpagina verdwenen. Jammer, had het graag gelezen.

  http://www.onemorething.nl/2013/12/het-apple-jaar-2013-in-vogelvlucht-deel-1-van-3/

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  De Thunderbolt display voorraad lijkt overal op te raken. Lijkt me kansrijk op korte termijn: waar moet je je Mac mini / pro anders aan hangen? Ik heb net een iiyama van 2560×1440 kunnen terugbrengen omdat osx de resolutie niet ziet.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Het meest innivatieve produkt dat ik van Apple verwacht in 2014 is de Ă©chte
  Apple iTV, waarbij (hopelijk) de televisie opnieuw uitgevonden wordt en die de volledig interactieve central hub wordt in het huis, waaraan alle Apple devices moeiteloos gekoppeld kunnen worden.

  De meest lucratieve gadget is toch wel de iWatch. 2014 lijkt me een prima jaar om die uit te brengen. Hopelijk wordt het een echt innovatief Apple design en een apparaat dat echt iets toevoegt en ook als stand alone produkt interessant is (voor de niet iPhone bezitters).

  Grotere formaten voor de iPhone en iPad lijken me logisch en noodzakelijk. Apple verliest al marktaandeel omdat (bleek eerder uit onderzoek) een aanzienlijk deel van de smartphone-liefhebbers een groter scherm wil dan 4″ en een iPad van (bijna) 13″ lijkt me vooral voor scholen en de professionele (zakelijke) markt erg interessant. Nu Apple klanten over de ergste fobie op het gebied van schermformatenvariatie heen zijn (sinds het eclatante succes van de iPad Mini…. > je zou oude discussies daarover eens moeten nalezen!) kan Apple op dit gebied vaart maken.

  Mijn verlanglijstje behelst vooral achterstallig onderhoud: heel simpele dingen zoals een timer voor de camera op iPhone (waarom is die er nog niet?!), eindelijk stereo op de iPhone (ja echt dan kan en dat scheelt een stuk in geluid!), eindelijk (na 3 jaar?!) Siri die ook Nederlands spreekt en verstaat en tenslotte een flinke prijsverlaging voor de iPhone 5C: daarmee heeft Apple de plank stevig mis geslagen. Ze hebben natuurijk gezichtsverlies als ze dat nu al doen, dus ik verwacht die flinke prijsverlaging bij de introductie van de volgende (mijnsinziens grotere) iPhone 6.
  Tenslotte hoop ik dat Apple eens wat aan marketing en reclame gaat doen in Europa. Dat zou de marktaandelen flink kunnen doen stijgen en een verademing kunnen zijn tussen al die hijgerige reclames en stupide sponsor-acties van concurrenten als Samsung (bijvoorbeeld bij RTL programma’s).

 • Profielfoto
  knekkie

  @Mac Aan zee
  Een TV van Appel… Ik weet het nog niet.

  Wat zou er in deze TV moeten zitten om hem revolutionair te maken?
  – SIRI stembesturing net als de XBOX ONE en diversie Samsung TV’s al hebben?
  – Gesture besturing netals de XBOX ONE en WII diversie Samsung TV’s al hebben?
  – Een universele afstandbediening zoals diversie merken al verkopen?
  – Een 2K of 4K resolutie terwijl er (haast nog) geen content voor beschikbaar is?
  – Een gebogen scherm terwijl dat in de huiskamer geen enkel effect heeft?

  Ik gok dat Apple een hoop geld aan R&D kan besparen door de huidige set-top box een makeover te geven. Een set-top box is gemakkelijker te future proofen dan een gehele TV. Maak desnoods IO modulair zodat men van HDMI ooit naar HMDI2 kan middels een displayport adapter. Geef de Apple TV UI een update waardoor er Apps van 3e party ontwikkelaars op kunnen zonder jailbreak.

  Vooralsnog is een MacMini met Plex aan je TV een veel fijnere oplossing.


  iWatch

  Wat gaat dit product toevoegen aan de smartwatch markt? als de volgende dingen aanwezig zijn kan het interessant worden.
  – iBeacen & internet of things based domotica
  – quatified self
  – muziek
  – pols (video) bellen
  – iBeacen based shopping

  Apple heeft dan nog wel wat dingen op gebied van veiligheid en vertrouwen te tackelen gezien de huidige NSA spionage dingen. Ik durf te wedden dat jou (zorg)verzekering ook wel blij is met de data die een dergelijk apparaat verzamelt.


  iPad en iPhone

  Op gebied van iPad en iPhone ben ik het met je eens dat er weer wat leven in de brouwerij mag. Wei kijken al een tijdje naar i devices die dunner en lichter worden maar ze bieden al een aantal jaar geen nieuwe features meer.

  Op een gegeven moment kunnen iPads en iPhones niet platter en lichter meer. Dat schept een kans om een een andere kant op te gaan innoveren. Misschien in de richting van convergentie en performance.

  – iPhone die middels dock aan een scherm, keyboard, en muis je desktop computer kan worden. Performance wise moet dat lukken met de A7 of het praktisch is is een tweede.

  -Pad mag hoe compleet hij nu al is van mij ook een performance en functionaliteit stap voorwaards maken als je kijkt naar de markt met tablet hybrids op windows 8. Kan Apple gelijk laten zien hoe het wel moet in plaats van de producten af te kraken in de keynote. wellicht is de iPad pro het antwoord.

 • Profielfoto
  steveb

  iphone 6:
  onbreekbaar scherm aangezien ze nu een saffier producent gekocht hebben

 • Profielfoto
  knekkie

  Is er al een datum bekend voor de WWDC 2014?