Maarten
Maarten Nieuws 1 januari 2014

De geruchten voor 2014; een vooruitblik op het nieuwe jaar

Tijdens onze terugblik op een interessant Apple-jaar zagen we dat geruchten over nieuwe producten weer in grote getale aanwezig waren. Van televisie tot horloge, wat kunnen we in 2014 verwachten? De afsluiting van de kerstboodschap door Tim Cook was veelbelovend:

We have a lot to look forward to in 2014, including some big plans that we think customers are going to love. – Tim Cook, kerst 2013

Wij zetten de geruchten op een rijtje, welk nieuw product siert de Apple gebruiker in 2014?

Een TV van Apple in 2014? – Concept door: Bron

In oktober 2013 werd televisie-expert Jean-François Mulé aangenomen door Apple. Hij was voor zijn aanstelling bij Apple topman van de ontwikkelafdeling van CableLabs, een R&D-bedrijf dat veel in opdracht van kabelbedrijven werkt. Op zijn LinkedIn-profiel meldde Mulé destijds dat hij aan een project ging werken dat ‘iets groots’ omvatte. Dit onderbouwd het vermoeden dat Apple de huidige settopbox kan gaan vervangen voor een volledige TV. De Apple-TV die op dit moment nog als ‘hobby’ door het leven gaat in Cupertino, zou in 2014 wel eens kunnen uitgroeien tot een volwassen product.

Een iWatch in 2014? – Concepten door Bron 1 & Bron 2

Het was bijna dagelijks gesprek van de dag onder Apple fans in 2013: de iWatch. Er werd veel onderzoek gedaan binnen de productieketens van Apple waar opmerkelijke schermgroottes en specificaties naar voren kwamen. Dat de iWatch er komt kunnen we bijna als zeker beschouwen, hoe deze wordt uitgevoerd blijft echter nog een groot vraagteken. Ontwerpers gingen los en maakte prachtige concepten, bekijk vooral even de bronnen van de bovenstaande afbeeldingen. Ook gingen geruchten over twee modellen, een dameshorloge en een herenhorloge. Met het succes van Pebble en de introductie door Samsung van de Galaxy Gear is de jacht om de smartwatch-markt geopend.

Een grote iPad in 2014? – Concept door: MacRumors

In het laatste kwartaal van 2013 werden speculaties over een grotere iPad steeds specifieker. Apple lijkt gekozen te hebben voor 12,9″ scherm om te gebruiken op een iPad. Fabrikant Quanta Computer lijkt de opdracht gekregen te hebben om voor lancering in oktober 2014, op grote schaal een iPad met een 12,9 inch scherm te produceren. Bij de release van deze iPad zal Apple zich in het begin richten op de educatieve markt van Noord-Amerika. OMT’ers spraken zich uit over meer rekenkracht en een mogelijkheid om OSX te draaien op een iPad. Een krachtige Apple computer met een touchscreen zou in 2014 werkelijkheid kunnen worden.

Nieuwe Apple Stores in 2014? – Afbeelding: Apple

Het is al een feit dat de derde Apple Store in Nederland in de Haagse Passage zal gaan verschijnen. Met een verbod op de geliefde Haagse kerstboom voor de gevel van de nog gesloten winkel, leek het erop dat de Apple Store deze kerst de deuren nog zou openen. Niets bleek minder waar, de kerstboom werd na protest van inwoners toch geplaatst en de opening lijkt uitgesteld door redenen die niet geheel bekend zijn. De laatste geruchten zijn dat de store de deuren gaat openen in de eerste drie maanden van 2014. Geduld is dus nog even vereist. Met deze relatief noordelijk gelegen Apple Stores blijft het zuiden van Nederland een beetje achter. Over de locatie van de vierde Apple Store is nog niets bekend.

“We have a lot to look forward to in 2014” – Tim Cook

Kortom: er is genoeg om naar uit te kijken in het nieuwe jaar. Wij wensen je een prachtig 2014 en horen graag je speculaties onder dit artikel.

Reageer op artikel:
De geruchten voor 2014; een vooruitblik op het nieuwe jaar
Sluiten