Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 23 januari 2014

Last van iOS 7 reboots? Apple weet ervan, werkt aan oplossing

iOS 7 heeft een compleet nieuwe look gegeven aan je ‘oude’ iPhone, iPad of iPod Touch. Helaas is dat niet de enige nieuwigheid die gebruikers ervaren hebben na de software-update. Met name iPhone-bezitters worden regelmatig geconfronteerd met spontane en onverklaarbare ‘reboots’ van het besturingssysteem.

Na klachten op diverse fora en een lange discussie op Apple’s eigen supportforum lijkt het probleem inmiddels ook bekend in Cupertino. Tegenover Mashable verklaart Apple nu te werken aan een oplossing voor het probleem.

Een oorzaak voor de ‘random reboots’, zoals het probleem vaak genoemd wordt, is niet bekend. In ieder geval heeft het niet te maken met een te grote hoeveelheid te verwerken informatie, aangezien de herstarts zich ook voordoen als er nauwelijks iets op het iOS-apparaat gebeurt. Wel zien sommigen een verband tussen het probleem en het batterijpercentage van het apparaat. Zodra dit onder de 30 procent zakt lijken de random reboots vaker voor te komen.

Hoe Apple het probleem gaat oplossen is nog niet bekend. Er kan een kleine tussen-update van iOS 7 komen, maar waarschijnlijker is het dat het probleem in iOS 7.1 opgelost wordt. Van deze grotere update van iOS 7 zijn al een aantal bèta’s verschenen. Naar verwachting kan de uiteindelijke versie binnen nu en een paar weken op de markt komen.

Heb jij last van random reboots in iOS 7?

Reageer op artikel:
Last van iOS 7 reboots? Apple weet ervan, werkt aan oplossing
Sluiten