Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 9 januari 2014

CES 2014: FLIR maakt van je iPhone een warmtecamera

De Consumer Electronic Show is weer van start gegaan. In Las Vegas zijn bijna alle consumentenelectronicamerken vertegenwoordigd, op één na. Apple doet niet mee aan CES. Dankzij de microcosmos aan Mac- en iOS-accessoires is er echter toch genoeg interessants op CES te vinden voor de Apple fan.

OMT verzamelt het belangrijkste nieuws van de CES-beursvloer. Een opmerkelijke aankondiging is die van Flir Systems, een fabrikant van warmtecamera’s. Het bedrijf kondigde de FLIR ONE aan, een case voor de iPhone 5 en iPhone 5s die een heuse warmtecamera bevat. De case gaat ongeveer 350 dollar kosten en is in de lente van dit jaar verkrijgbaar.

De Flir One voor iPhone 5 en 5s bevat een eigen warmtecamera.

De case bevat een eigen warmtecamera, de gewone iPhone-camera blijft bruikbaar. Verwacht geen HD plaatjes, de resolutie van de FLIR ONE bevat het bescheiden aantal van 640×480 pixels. Foto’s kunnen alleen gemaakt worden met een bijgeleverde app, later dit jaar volgt een SDK zodat ontwikkelaars zelf met de warmtebeelden aan de slag kunnen.

Naast de warmtecamera, bevat de FLIR ONE ook een ingebouwde accu die de camera twee uur van stroom kan voorzien zonder de iPhone-accu te belasten. De case is net als de iPhone 5s vergelijkbaar in space grijs, wit en goud. Volgens de fabrikant is een warmtecamera handig voor bijvoorbeeld het opsporen van leidingen in muren of het opsporen van dieren in het donker. Onderstaand een aantal foto’s gemaakt met de FLIR ONE.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
CES 2014: FLIR maakt van je iPhone een warmtecamera
Sluiten