Casual Friday: The Men Who Stare at Keynotes

Koen van Tongeren op 31 januari 2014 19 reacties Laatste door mvmaastricht

Of je nu alleen kijkt achter je computer, samen met collega’s op kantoor of met 300 andere Apple-fans in een bioscoop; een Apple Keynote-event is voor elke Apple-fan een gebeurtenis om naar uit te kijken. Maar hoe gedragen wij fanboys en -girls ons nu tijdens het kijken naar Cook, Frederighi en Ive? Vooza houdt ons een spiegel voor.

Koen van Tongeren is mede-oprichter van One More Thing. Daarnaast is hij zelfstandig filmmaker en is hij te vinden op Twitter, Facebook en Instagram. Lees meer artikelen van Koen.

En nu?

19 reacties

Profielfoto

GT1988 op 31 januari 2014

Grappig, zeker dat stukje over de bekende ‘One more thing’.

Profielfoto

MacRidge op 31 januari 2014

Geweldig, de perfecte persiflage van ons eigen OMT Keynote live team!

Profielfoto

sedikit op 31 januari 2014

@Koen,
Alsjeblieft zeg, vind je de omschrijving “wij fanboys en -girls” van volwassenen die hier komen, omdat die toevallig iets van Apple hebben, niet erg kinderachtig? Het lijkt xxxdomme wel de fanclub van Donad Duck! Ik voel me in ieder geval totaal niet aangesproken door dit soort akela-taal.

Profielfoto

Targaryen op 31 januari 2014

Ik weet niet wat ik sneuer vind: het filmpje zelf of het woordgebruik in de omschrijving hierboven.:sad:

Profielfoto

Hydræ op 31 januari 2014

Wanneer wás er eigenlijk voor het laatst een ‘one more thing’… ?

Profielfoto

ro_me op 31 januari 2014

Ik weet niet wat ik sneuer vind: het filmpje zelf of het woordgebruik in de omschrijving hierboven.:sad:

Ik weet niet wat ik sneuer vind: te tekst van Koen of het feit dat er apple-fan-boys zonder zelfkennis.
Het filmpje komt aardig dicht bij de realiteit namelijk. Marketshare, kleurtjes waarin een telefoon beschikbaar komt en die Steve Jobs zijn toch van die typische onderwerpen waar fan-boys zo lekker opgewonden van worden.

Profielfoto

Targaryen op 31 januari 2014

Apple fanboys zonder zelfkennis? Spreek eens voor je zelf?

Ik ben een Apple gebruiker maar ik zie mezelf helemaal niet als een fanboy. Verre van zelfs. Ik krijg het op m’n heupen van die die-hard Apple fanaten die alles door een roze bril zien. En als je een hardcore Apple fan moet zijn om hier lid te mogen zijn, tja… Dan pak ik even snel mijn biezen.

Ik heb trouwens nog nooit live zitten kijken naar die keynotes. Ik kijk ze meestal niet of ik kijk ze eens uit verveling een week nadien. Lekker je bijdehante mening voor jezelf houden, ja?

Profielfoto

koen op 31 januari 2014

tl;dw

Profielfoto

ro_me op 31 januari 2014

Apple fanboys zonder zelfkennis? Spreek eens voor je zelf?

Ik ben een Apple gebruiker maar ik zie mezelf helemaal niet als een fanboy….blablabla

jaja, keynotes liggen kijken uitverveling? Job’s biografie heb je zeker gelezen omdat je hem toevallig cadeau hebt gekregen. En je staat zeker in de rij bij de Apple store omdat je toch toevallig daar moest zijn!

Profielfoto

sedikit op 31 januari 2014

@ro_me
Ik ben het helemaal eens met Targaryen. Zal ik je eens wat vertellen? Ik heb al 10 jaar een iMac, en ik ben in die tijd niet naar welke kerkdienst dan ook geweest, noch ernaar gekeken op een scherm, en heb geen enkele bijbel gelezen. Moet dat dan?! :)

Profielfoto

Gijs Raggers [moderator] op 31 januari 2014

Ik ben een fanboy met gevoel voor humor. Fantastisch filmpje, hilarious.

Profielfoto

SvS op 31 januari 2014

Kom aan niet zo serieus, ’t is vrijdag jongens… Get a life en lach erom of sluit ’t venster als je ’t niks vindt. Klaar.

Profielfoto

ernst. op 31 januari 2014

@Koen,
Alsjeblieft zeg, vind je de omschrijving “wij” fanboys en -girls” van volwassenen die hier komen, omdat die toevallig iets van Apple hebben, niet erg kinderachtig? Het lijkt xxxdomme wel de fanclub van Donad Duck! Ik voel me in ieder geval totaal niet aangesproken door dit soort akela-taal.

Toevallig iets van Apple hebben” probeer je nu vals bescheidenheid voor te doen?Het feit dat je als door een adder gebeten reageert laat zien dat je absoluut geen enkele vorm van relativering hebt,enige vorm van zelfspot vreemd bent en welke vorm van ironie (al staat het voor je gedrukt) niet ziet.

De meesten hier zijn fanboy. Apple jehova’s met een grote J. Niet erg maar ga nu niet plotseling het heilige boontje uithangen met dit soort onzin als verweer. Het feit dat Koen in zijn geschreven stuk de term fanboy met verve uitdraagt laat zien dat hij i.i.g verder is in zijn geestelijke ontwikkeling en relativeringsvermogen dan jij.:!:

Profielfoto

Macnido op 31 januari 2014

Dat handje voor de foto:smile:

Profielfoto

Buzz op 31 januari 2014

Opmerkelijk, hoe stellig sommige trouwe bezoekers hier keer op keer willen laten weten dat ze er niet bij horen!

Het lijkt me toch dat het voor iedereen helder moet zijn dat er een grote verscheidenheid aan bezoekers komt op deze site, en dat je je dus als individu niet altijd door wat er in forum- of nieuwsberichten geschreven staat persoonlijk aangesproken hoeft te voelen. En al helemaal niet als het overduidelijk om een niet zo serieus op te vatten stukje gaat.

Iedereen heeft weer andere kennis en interesses, ook als het om Apple en haar producten gaat. Sommigen herkennen zichzelf of anderen in dit soort filmpjes, en vinden het daarom leuk om het door te geven. Anderen ergeren zich er juist een beetje aan. Geef elkaar dan een beetje ruimte, wat dat betreft. Vreemd dat dat nog uitgelegd moet worden.

Profielfoto

Christiaan Kwint op 31 januari 2014

Wat een geruzie zeg. Jammer dat het op de meeste forums zo gaat. Iedereen op deze site heeft toch juist iets met elkaar gemeen?

Profielfoto

knekkie op 31 januari 2014

Beetje zelfspot kan nooit kwaad.

Profielfoto

IOS dude op 01 februari 2014

GE-WEL-DIG!!!

Profielfoto

mvmaastricht op 01 februari 2014

Wel leuk dat de op het eind zo uitbundig reclame voor OMT maken

 


Je kunt alleen reageren met een gratis OMT account.
Heb je geen OMT account? Registreer je dan nu gratis!

Inloggen

 

of Wachtwoord resetten?