Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 24 januari 2014

Belgische ministerraad verplicht Apple tot activeren 4G

Belgische iPhone-gebruikers zijn al enige tijd boos. Ondanks dat de meeste Belgische telecomproviders inmiddels een 4G-netwerk in de lucht hebben, kunnen iPhone-gebruikers er geen gebruik van maken. Apple moet 4G-netwerken eerst certificeren voordat iPhones er toegang tot krijgen.

In België heeft alleen provider Mobistar een certificering voor zijn vooralsnog beperkte 4G-netwerk. Bij andere netwerken schiet het certificeringsproces, ondanks een petitie, niet bepaald op. De Belgische ministerraad heeft vandaag echter een voorstel aangenomen waardoor het voor elektronicafabrikanten verboden wordt om 4G te blokkeren.

Voor Belgische iPhone-gebruikers gloort er hoop aan het eind van de tunnel.

Door deze beslissing, die alleen nog groen licht in het parlement moet krijgen, zullen ook Belgische iPhone-gebruikers die bij BASE of Proximus zitten, gebruik kunnen maken van een snelle 4G-verbinding. Volgens Het Laatste Nieuws zullen er boetes volgen als Apple de beslissing aan zijn laars lapt.

Reageer op artikel:
Belgische ministerraad verplicht Apple tot activeren 4G
Sluiten