Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 20 januari 2014

Apple wil je gezond houden, niet vertellen hoe laat het is

De ‘iWatch’, zo wordt ie steevast genoemd door de media, onszelf incluis. Apple’s volgende innovatie zou een smartwatch worden waarmee belangrijke functies van de iPhone overgenomen kunnen worden. Daarmee zou het bedrijf zich begeven op een markt waar aartsrivaal Samsung al actief is, met weinig succes tot nu toe. Apple’s CEO Tim Cook concludeerde vorig jaar zelf dat kinderen geen horloges meer dragen, maar dat de pols wel een interessante plek is om een gadget voor te ontwikkelen.

De vraag kan dus gesteld worden: komt die iWatch wel? In 2013 kocht Apple een topman bij het Nike Fuelband-team weg nadat eerder al een producent van medische sensoren werd overgenomen. Als klap op de vuurpijl ontdekte 9to5Mac onlangs twee nieuwe namen op de loonlijst bij Apple, beiden vooraanstaande ontwikkelaars biosensoren. Het lijkt dan ook steeds aannemelijker dat de iWatch een iBand zal worden.

In Apple’s laatste aankoopronde is Nancy Daugherty weggekocht bij Sano Intelligence. Bij deze startup was ze verantwoordelijk voor hardware, bestaande uit een sticker waarmee verschillende bloedanalyses gedaan kan worden zonder dat er in de huid geprikt hoeft te worden. Zo kunnen bijvoorbeeld het glucosepeil en het functioneren van de nieren in de gaten gehouden worden met een sensor die verwerkt kan worden in een armband.

Ook is Ravi Narasimhan aangenomen bij Apple. Hij werkte bij Vital Connect, een maker van medische randapparatuur. Volgens 9to5Mac is moeilijk te achterhalen wat Narasimhan precies deed bij het bedrijf, maar in ieder geval is duidelijk dat hij er ontwikkelaarteams voor biosensoren heeft aangestuurd. Ook heeft hij meer dan 40 patenten voor medische sensortoepassingen op zijn naam staan, waaronder methodes om ademhaling en beweging te meten.

Met een leger aan vooraanstaande biosensorkenners aan boord, de overtuiging dat horloges eerder minder dan meer gedragen zullen worden én met een CEO die zijn uren buiten Apple het liefst in de sportschool doorbrengt wordt steeds duidelijker: Apple wil je liever gezond houden dan je de tijd vertellen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple wil je gezond houden, niet vertellen hoe laat het is
Sluiten