Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 25 januari 2014

Apple verstopt 30 jaar Mac-‘lettertype’

Apple heeft flink uitgepakt om te vieren dat 30 jaar geleden de eerste Macintosh-computer werd aangekondigd. Terwijl medewerkers op de Apple-campus in Cupertino gisteren verwend werden met een privé-optreden van OneRepublic, kregen bezoekers van Apple.com de kans te browsen door het rijke verleden van de Macintosh. In die site blijkt ook een cadeautje verstopt te zijn.

iOS-ontwikkelaar Greg Barbosa ontdekte dat de icoontjes van de verschillende Mac-modellen die op de site uitgelicht worden daadwerkelijk karakters van een speciaal door Apple ontworpen lettertype zijn. Nog mooier; na wat zoeken ontdekte hij een downloadlink die hij via Twitter gedeeld heeft.

De icoontjes zijn gestileerde weergaves van alle uiterlijk verschillende Mac-modellen van de afgelopen 30 jaar. Typen kun je er echter niet mee, aangezien ze niet gekoppeld zijn aan toetsen op het toetsenbord. Om de icoontjes te gebruiken moet je ze (na installatie) kopiëren uit de Lettertypecatalogus van OS X.

Als deze icoontjes een nostalgische bui aanwakkeren, kijk dan vooral eens naar het gratis Mac App-je Mac Tracker. Daar vind je niet alleen meer informatie en afbeeldingen van álle Mac-modellen die ooit uitgekomen zijn, je kunt er ook luisteren naar alle opstartgeluiden die de afgelopen 30 jaar gebruikt zijn.

Reageer op artikel:
Apple verstopt 30 jaar Mac-‘lettertype’
Sluiten