Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Geruchten 28 januari 2014

Apple TV krijgt eigen schap in Online Store, nieuwe versie in aantocht?

Vanochtend was de Online Apple Store een aantal uren niet bereikbaar. Helaas geen nieuwe producten dit keer, maar een herinrichting voor Valentijnsdag. Toch was er na de update nog iets anders interessants te ontwaren in de Store, ook al was het niet nieuw: de Apple TV.

Sinds vanochtend heeft de Apple TVeen eigen segment gekregen in de Online Apple Store. Waar Apple’s settopbox-hobbyproject voorheen weggestopt was bij de iPod-accessoires, is er nu een aparte knop op het hoofdniveau van de store. Wie er op klikt komt op een aparte pagina waar naast het apparaat ook Apple TV-accessoires gekocht kunnen worden. Volgens bronnen zal het hier niet bij blijven en loopt de opvolger van de Apple TV zich warm langs de zijlijn.

De reden voor het lostrekken van de Apple TV uit de iPod-accessoire-hoek is tweeledig. Allereerst wordt de iPod een steeds minder belangrijke productgroep voor Apple. De gisteren uitgekomen kwartaalcijfers onderstrepen dat. Nog belangrijker is echter de aanname dat er een volledig nieuwe Apple TV aanstaande is die van Apple’s hobbyproject in één klap een serieuze productcategorie maakt.

Bronnen hebben 9to5Mac verteld dat Apple hard gewerkt heeft aan een nieuwe Apple TV waarbij games en andere apps van thirdparty-ontwikkelaars voorop staan.  Hiervoor zal de hardware in ieder geval vernieuwd moeten worden, aangezien de huidige Apple TV nog steeds op de verouderde A5-processor draait. Daarnaast wordt gefluisterd dat de nieuwe Apple TV een ingebouwd AirPort Express-basisstation heeft, waardoor het een sterker signaal heeft en eenvoudig is in te passen in een bestaand netwerk.

Volgens de bronnen van 9to5Mac zou Apple ook experimenteren met Apple TV’s waar TV-tuners ingebouwd zijn. Het is echter maar de vraag of die het prototype-stadium zullen overleven. Zowel in de V.S. als in de rest van de wereld bestaan veel kabel-, satelliet- en internettelevisiesystemen naast elkaar waardoor er ook een keur aan Apple TV-modellen zou moeten uitkomen.

Wat het ook wordt en hoeveel variaties er ook mogen uitkomen, Apple heeft er in ieder geval al een schap voor leeggeruimd. We wachten af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple TV krijgt eigen schap in Online Store, nieuwe versie in aantocht?
Sluiten