Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 januari 2014
Leestijd: 2 minuten

Apple polijst iOS 7.1 verder in beta 4

Apple heeft de vierde betaversie van iOS 7.1 beschikbaar gesteld. De update is alleen beschikbaar voor geregistreerde ontwikkelaars en is afhankelijk van het toestel 62 tot 116 MB groot. In beta 3 waren een aantal opmerkelijke veranderingen in het uiterlijk van iOS 7 te zien, deze worden in beta 4 verder gepolijst.

Naar verluidt heeft Apple gewerkt aan het fixen van bugs die ervoor zorgen dat iOS-apparaten zonder aanwijsbare reden regelmatig opnieuw opstartten. Naast de bugfixes zijn er ook kleine uiterlijke veranderingen zichtbaar, deze borduren voort op de veranderingen die eerder in iOS 7.1 beta 3 gedaan werden.

Tekst afsluitscherm
In iOS 7.1 beta 3 kreeg het afsluitscherm een make-over. In beta 4 is de tekst “schuif om uit te zetten” vervangen door een simpele “zet uit”. De vorige tekst paste niet helemaal lekker in de balk, de nieuwe wel.

iOS 7.1 beta 3 (links) / iOS 7.1 beta 4 (rechts)

Nieuwe animatie en blur ontgrendelscherm 
In het ontgrendelscherm is de animatie van de tekst “schuif om te ontgrendelen” aangepast, deze is puntiger. De tekst zelf zit nu in een klein groefje dat gemaakt wordt door de achtergrond te blurren. Het effect is niet op alle backgrounds even goed zichtbaar. De uitlijning van de tekst lijkt nog fout te gaan in beta 4.

iOS 7.1 beta 3 (links) / iOS 7.1 beta 4 (rechts)

Diversen

  • Voornamelijk iPhone 4-gebruikers melden merkbare prestatieverbeteringen;
  • Siri kan zowel een mannelijke als vrouwelijke stem in het Brits;
  • Het verzenden van iMessage-berichten mislukte soms direct, dit is opgelost;
  • Jailbreaken is (nog) niet mogelijk

De nieuwe beta heeft buildnummer 11D5134c en is voor geregistreerde ontwikkelaars over the air te downloaden door naar Instellingen > Algemeen > Software-update te gaan. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve versie van iOS 7.1 uit komt. De meest recente versie voor consumenten is op moment van schrijven iOS 7.0.4. Het is mogelijk dat niet alle hier getoonde veranderingen hun weg zullen vinden naar de uiteindelijke versie van iOS 7.1,

Heb je zelf een verandering in iOS 7.1 beta 4 gespot? Laat het weten in een reactie onder dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple polijst iOS 7.1 verder in beta 4
Sluiten