Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 januari 2014
Leestijd: 1 minuut

Apple en Samsung in relatietherapie

De zakelijke relatie tussen Samsung en Apple zou op zijn minst als ingewikkeld omschreven kunnen worden. Terwijl Apple een graag geziene klant van de ene tak van het Koreaanse conglomeraat is, lopen er diverse rechtszaken tegen een andere tak, de smartphone-divisie van Samsung.

Voordat de twee smartphone-giganten in maart van dit jaar elkaar wederom in de rechtszaal treffen voor een nieuw hoofdstuk in de voortslepende patentenoorlog, zullen Apple CEO Tim Cook en Samsung CEO Oh-Hyun Kwon op 19 februari een bemiddelingssessie bijwonen. Tijdens de meeting zullen de mogelijkheden tot schikking besproken worden.

Een afbeelding met versimpelde weergave van de problematiek tussen Apple en Samsung.

Reuters bracht het nieuws als eerste naar buiten. Volgens de nieuwsdienst hebben juristen van beide fabrikanten eerder deze week al een voorbespreking gehouden. Tijdens de meeting op 19 februari zullen naast de CEO’s ook een aantal bedrijfsjuristen en een mediator, die gespecialiseerd is in bemiddeling in grote zaken, aanwezig zijn.

Apple en Samsung voeren een langdurige patentenstrijd. De meeste recente zaken werden door Apple gewonnen, in november van 2013 werd Samsung veroordeeld tot het betalen van totaal 960 miljoen dollar. In maart van dit jaar staat opnieuw een proces tussen de twee techgiganten op de agenda. Apple claimt dat in nieuwe Samsung Galaxy-telefoons door Apple gepatenteerde technologie wordt gebruikt. Of de mogelijke schikking ook een einde aan alle voortdurende rechtszaken zal maken is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple en Samsung in relatietherapie
Sluiten