Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 27 januari 2014

Analisten verwachten groeicijfers Apple

Nog een paar uur en dan weten we hoe Apple het gedaan heeft in het afgelopen kwartaal. Om 23 uur (Nederlandse tijd) worden de cijfers over het eerste kwartaal 2014 (waarmee verwarrend genoeg het laatste kwartaal van 2013 wordt bedoeld) bekend gemaakt in een conference call.

Analisten hebben hun voorspellingen inmiddels al gemaakt. CNN’s financiële platform Fortune heeft bijna vijftig experts van verschillende achtergronden gevraagd wat hun verwachtingen zijn. De consensus is dat Apple voor het eerst in bijna een jaar weer positieve groeicijfers zal laten zien, geheel volgens de voorspellingen die het bedrijf zelf al heeft gedaan.

De verwachten volgens experts en amateur-analisten, verzameld door Fortune

Fortune vroeg 29 professionele en 18 amateur-analisten naar hun verwachtingen rond Apple’s kwartaalcijfers. 80 procent van de ondervraagden zegt te verwachten dat de omzetcijfers nét boven Apple’s eigen verwachtingen van 55 tot 58 miljard dollar vallen. Dat komt neer op 14,36 dollar omzet per aandeel. Vorig jaar zette Apple in hetzelfde kwartaal nog 54,5 miljard dollar om, wat neerkwam op 31,81 dollar per aandeel.

Zowel de professionals als de amateur-analisten verwachten dat Apple meer Macs, iPhones en iPads zal verkopen. Alleen in de iPod-verkopen wordt een daling verwacht. Ook denken de analisten dat de winstmarge licht zal dalen; van 38,6 procent vorig jaar naar 37,4 procent, één tiende procent minder dan Apple zelf verwacht.

 

Reageer op artikel:
Analisten verwachten groeicijfers Apple
Sluiten