Wat te doen op tweede kerstdag

Door: Maarten - 9 reacties

Hoewel het lijkt of half Nederland zich op tweede kerstdag naar de bouwmarkt of keukengigant begeeft, kunnen wij het ons voorstellen dat je dit jaar nog niet aan een nieuwe keuken toe bent. Om verveling na de brunch te voorkomen, hierbij een overzicht van kerstspecials uit de oude doos.

Ontspan door te luisteren naar een Apple kerstvertelling in 5 delen of de legendarische kersthit: ‘Kerstmis in Cupertino’ van Sjarrel en Sjaan. Natuurlijk kun je ook de OMT Apple kerststal in elkaar knutselen of een bezoek brengen aan de Apple Store in Amsterdam. Lees meer informatie over deze kerstactiviteiten na de break.

Een Apple kerstvertelling in 5 delen
Vorig jaar verscheen in de dagen voor kerst een Apple kerstvertelling op basis van A Christmas Carol van Charles Dickens. Verlies jezelf voor even in het kerstverhaal over het bedrijfje in Cupertino. 

AppleKerstvertellingmedium
Een Apple Kerstvertelling in 5 delen door One More Thing

De kille Scrooge en de geest van diens vroegere kompaan Marley, de hardwerkende Cratchit, de goedlachse neef Fred, Tiny Tim en de geesten van heden, verleden en toekomst. Allemaal bleken ze een opvallend goed lijkend evenbeeld te hebben in het Apple-universum en komen ze terug in deze bewerking van Dickens’ beroemde kerstverhaal.

Beluister de vijf afleveringen van ‘Een Apple Kerstvertelling’:

De Legendarische kersthit: ‘Kerstmis in Cupertino’
Sjarrel en Sjaan hebben het voor ons gedaan: de Apple kersthit ‘Kerstmis in Cupertino’ haalde nog nét niet de Top2000. Leer de gangmaker van elk kerstdiner nog voor vanavond uit je hoofd en tweede kerstavond kan niet meer stuk!

Knutsel OMT’s Apple kerststal 
Pak een schaar, lijm en zet de printer aan; de bouwplaat van OMT’s Apple kerststal is weer te downloaden! Onze kerstgroet van 2010 brengt je alle vrienden uit Cupertino met een Genius Bar voor onder de kerstboom. Bekijk de instructies en download de bouwplaat.

[jwplayer player=”1″ mediaid=”2637909″]

Klik hier om de bouwplaat te downloaden

Bezoek Apple Store Amsterdam
Mocht het aan de voet van de boom nog wat leeg zijn, dan is de Apple Store in Amsterdam open om dit probleem te verhelpen. De winkel is volgens de website van 11:00 tot 18:00 uur geopend. Haarlem blijft daarentegen volgens de website gesloten.

Extra openingstijden van de Apple Store in Amsterdam
Extra openingstijden van de Apple Store in Amsterdam

 

Wij wensen je nog een prettige tweede kerstdag. 

 

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  Lukkiey

  Filmpje van de kerststal is niet te bekijken in jullie app.

 • Profielfoto
  M-Olivier

  Of je gaat gewoon werken op 2e kerstdag! @AppleStore Amsterdam

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Bedankt voor de tips:) maar ik denk dat ik de dag wel door kom. Extra tips (voor mezelf): nu eindelijk de biografie over Steve Jobs eens uitlezen. En wie de meubelzaken te saai vindt (ik zou dat nooit doen met kerst!) de tip dat in Beverwijk de Beverwijkse Bazaar (ook wel Zwarte Markt genoemd) vandaag en morgen extra openingsdagen heeft. (Normaal alleen op zaterdag en zondag. Wie niet weet wat het is: de grootste overdekte markt ter wereld, waar je écht een hele dag kunt doorbrengen. Alles wat je maar kunt verzinnen wordt daar verkocht. Kleding, allerlei voedsel en restaurantjes in de Oosterse hal, maar – om even bij Apple te blijven – ook tweedehands MacBooks. (Al zou ik die zelf daar nooit kopen). Handig is verder in de China Town hal héle voordelige hoesjes voor je iPhone of iPad, laders daarvoor (inclusief autostekkers enz) voor een paar euro etc. En als je honger krijgt: de grote food square met allemaal kraampjes met Oosters eten. Voor zo’n €7 eet je heerlijk Chinees, Indisch, Surinaams of Afghaans (een aanrader!).

 • Profielfoto
  Marius1976

  Het liedje ‘Kerstmis in Cupertino’ kan ik de hele dag horen. Haha het blijft toch geniaal he.

 • Profielfoto
  Лукас

  Grootste bazaar ter wereld lijkt mij niet.. Zelfs grootste van Europa is al een behoorlijke claim, daar ik denk dat de Centraltirgus in Riga groter is (5 omgebouwde zeppelin hangars). Maar het is best een leuke tip verder;)

 • Profielfoto
  mymac

  Ik heb vandaag een kerstcadeautje voor mezelf gescoord. Nieuwe velgjes voor de Volvo!

 • Profielfoto
  williamdekker

  Nou ik denk dat ik na het lezen van die reactie van de bazaar maar een naar Beverwijk ga! Dat is nou nog eens een goeie tip/reclame!

  Jongens, Kom op zeg… Pff

 • Profielfoto
  Dydefox

  Ik heb Kerstmis in Cupertino direct gekocht, als cadeautje voor mijzelf. Heerlijk meegezongen en daarna een blik soep opgewarmd en alleen opgegeten. Ik zou Sjaan wel doen. Ik heb vrienden nodig…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @LucasJV: ik denk dat de Beverwijkse Bazaar echt groter is. Zo’n 20 voormalige veilinghallen, een enorme nieuwe Chinatown hal, een enorme (gratis toegankelijke) Oosterse hal, meer dan 2000 winkeltjes en kramen. Je moet het gezien hebben voordat je het gelooft. Elk weekend komen er tienduizenden mensen op af. Zelfs vanuit Duitsland en België.