Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 22 december 2013

Untethered jailbreak voor iOS 7 [update]

De hype rond jailbreaking van iOS-apparaten is al enige tijd tanende. Ten eerste omdat Apple het steeds lastiger maakt om te jailbreaken waardoor het langer duurt voordat jailbreaks beschikbaar komen en ten tweede omdat veel redenen om vroeger te jailbreaken nu onderdeel zijn van iOS.

Dat heeft de slimmeriken van Evasi0n er niet van weerhouden: ze komen nu met een untethered jailbreak voor iOS 7 die werkt op alle iOS 7 compatible iPhones, iPads en iPod touches van iOS 7.0 tot en met 7.0.4. Het jailbreak proces is eenvoudig en kost slechts 5 minuten.

Toch is behoedzaamheid op z’n plaats. De jailbreak komt zo onverwacht dat Jay Freeman, de ontwikkelaar van de alternatieve jailbreak App Store genaamd Cydia, nog geen tijd heeft gehad om Cydia te updaten voor iOS 7, waardoor veel tools en tweaks nog niet werken.

[Update] De nieuwe Jailbreak levert rumoer op op Twitter. Wanneer je de jailbreak namelijk installeert met de Chinese taal actief, dan wordt een alternatieve Chinese Cydia genaamd geïnstalleerd vol geripte App Store apps. Het gerucht gaat dat het Chinese bedrijf Taig, dat achter deze alternatieve store zit hiervoor veel geld heeft betaald aan de jailbreakers. Pikant detail is dat de betaalde app podDJ (€ 8,99) van hoofdontwikkelaar @Pod2g ook gratis in de alternatieve store zit. De mensen achter de Evasi0n-jailbreak hebben inmiddels een verklaring op internet gezet.

Cydia-ontwikkelaar Jay Freeman heeft inmiddels een iOS 7 compatible update van Cydia uitgebracht, waarmee hij impliciet z’n zegen uitspreekt over de jailbreak van Evasi0n.

Reageer op artikel:
Untethered jailbreak voor iOS 7 [update]
Sluiten