Untethered jailbreak voor iOS 7 [update]

48 reacties

De hype rond jailbreaking van iOS-apparaten is al enige tijd tanende. Ten eerste omdat Apple het steeds lastiger maakt om te jailbreaken waardoor het langer duurt voordat jailbreaks beschikbaar komen en ten tweede omdat veel redenen om vroeger te jailbreaken nu onderdeel zijn van iOS.

Dat heeft de slimmeriken van Evasi0n er niet van weerhouden: ze komen nu met een untethered jailbreak voor iOS 7 die werkt op alle iOS 7 compatible iPhones, iPads en iPod touches van iOS 7.0 tot en met 7.0.4. Het jailbreak proces is eenvoudig en kost slechts 5 minuten.

Toch is behoedzaamheid op z’n plaats. De jailbreak komt zo onverwacht dat Jay Freeman, de ontwikkelaar van de alternatieve jailbreak App Store genaamd Cydia, nog geen tijd heeft gehad om Cydia te updaten voor iOS 7, waardoor veel tools en tweaks nog niet werken.

[Update] De nieuwe Jailbreak levert rumoer op op Twitter. Wanneer je de jailbreak namelijk installeert met de Chinese taal actief, dan wordt een alternatieve Chinese Cydia genaamd geïnstalleerd vol geripte App Store apps. Het gerucht gaat dat het Chinese bedrijf Taig, dat achter deze alternatieve store zit hiervoor veel geld heeft betaald aan de jailbreakers. Pikant detail is dat de betaalde app podDJ (€ 8,99) van hoofdontwikkelaar @Pod2g ook gratis in de alternatieve store zit. De mensen achter de Evasi0n-jailbreak hebben inmiddels een verklaring op internet gezet.

Cydia-ontwikkelaar Jay Freeman heeft inmiddels een iOS 7 compatible update van Cydia uitgebracht, waarmee hij impliciet z’n zegen uitspreekt over de jailbreak van Evasi0n.

Reacties

48 reacties
 • Profielfoto
  Gezalfde

  Welke tools en tweaks zijn nu nog van meerwaarde?

 • Profielfoto
  Maurits

  Gratis apps / in-app purchases

 • Profielfoto
  GillesVdG

  En is dit wel veilig?

 • Profielfoto
  karelschapie

  Deze jailbreak installeert op chinese iPhones naast Cydia ook nog een chinese app store vol met pirated apps. Schijnt dat de evaders daar een bedrag van 6 cijfers voor heeft ontvangen.

 • Profielfoto
  Soulshaker

  4G op alle Belgische 4G netwerken ?

 • Profielfoto
  LdeV

  @Gezalfde, de enige reden dat ik mijn iPad jailbreak is voor MovieBox. Top app!

 • Profielfoto
  Usain

  Ik ga zeker jailbreaken als cydia en de meeste tweaks zijn geüpdate, lekker themen dat spuuglelijke iOS 7.

 • Profielfoto
  MEEUW

  jullie hadden gewoon niet zo snel moeten update, dan had je het mooie layout van iOS 6 gewoon nog gehad :).

 • Profielfoto
  knekkie

  Themas lijken mij idd nog een van de weinige reden voor jailbreak.

 • Profielfoto
  bechris60

  Als ik thuis ben meteen even doen!!!!

 • Profielfoto
  dano-nl

  Cydia is totaal nog niet iOS7 ready , pas op met tweaks , scheelt je weer een herstel in itunes

 • Profielfoto
  Targaryen

  Gratis apps / in-app purchases

  Als je bestempeld wilt worden als een vrek die paradoxaal genoeg honderden euro’s uitgeeft aan een apparaat maar dan te krenterig is om voor het harde werk van ontwikkelaars te betalen.

 • Profielfoto
  Xcode

  Als je bestempeld wilt worden als een vrek die paradoxaal genoeg honderden euro’s uitgeeft aan een apparaat maar dan te krenterig is om voor het harde werk van ontwikkelaars te betalen.

  Ben het met je eens. Maar aan de andere kant, we hebben allemaal, tot mijn grote ergernis, de thuiskopieheffing moeten betalen bij aanschaf van het apparaat. Als je alles netjes koopt, is dat een hele grote ergernis.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Voorlopig is er geen werkende App…nc.

  Dus heb je toch niets aan je piraten apps.:)

  @Gezalfde, de enige reden dat ik mijn iPad jailbreak is voor MovieBox. Top app!

  .
  Beetje jammer dat zo’n beetje elke serie die ik keek, niet meer beschikbaar is in de app. Dus de lol is hier ook wel weer een beetje af.:)

 • Profielfoto
  Janjans

  @Xcode Doch nog geen vrijbrief of geldige reden om te gaan piraten, toch?

 • Profielfoto
  Rees

  SABnzbd op de iPhone en/of iPad vond ik wel plezierig.

 • Profielfoto
  Trat

  Dat betekend weer een hoop gecrackte apps die zullen worden geïnstalleerd, zoals het de jailbreaker naar goeder tradititie betaamd…

 • Profielfoto
  unSOUND

  Hier zat ik op te wachten… Mooi!

  En nee, ik heb geen gekraakte Apps, voor mij is het vooral om mijn iPhone te personaliseren, en dan nog voornamelijk op het gebied van functionaliteit en bediening, en een beetje uiterlijke irritaties wegwerken.

 • Profielfoto
  unSOUND

  @Gezalfde: Op dit moment gebruik ik bijvoorbeeld deze tweaks:

  FolderCloser
  Zorgt ervoor dat nadat ik een App uit een map open, de map gelijk gesloten wordt, en ik niet achteraf de map zelf nog moet sluiten.

  Cleverpin
  Zorgt er voor dat mijn iPhone niet om de code vraagt als ik verbonden ben met vertrouwde netwerken, zodat ik thuis niet steeds de code in hoef te vullen.

  No LSB
  Laat gewoon mijn wallpaper zien als de accu erin zit in plaats van een plaatje van een groene accu. Ook handig om iTunes covers te zien tijdens spelen in een dock.

  BiteSMS
  Voor mij ideaal omdat ik graag SMS-jes op een bepaald tijdstip wil laten versturen. Hiermee kan ik een SMS schrijven, en aangeven hoe laat hij verzonden moet worden.

  Manual Correct Pro
  Draait de Autocorrectie-functie om. Als ik doorga met typen negeert hij het, klik ik de suggestie aan wordt die gebruikt.

  User Agent Faker
  Hiermee kan ik Mobile Safari zich laten voordoen als een andere ( desktop ) browser om zo speciale mobiele versies te ontlopen als ik dat wil.

  Accelerate
  Versnelt de animaties van iOS zodat alles sneller reageert.

  Activator
  Programmeer talloze bewegingen of toetscombinaties om een bepaalde App of handeling te starten.

  iFile
  Een complete Finder waarmee je ook in het systeem kan komen, handig om plists van Apps aan te passen en zo functies aan of uit te zetten waar je normaal niet bij kan.

  Landscape lock rotation
  Voor het vastzetten van het scherm in Landscape modus. Handig voor gebruik op het stuur van de motor, waar het scherm nog wel eens verspringt naar andere oriëntaties wanneer het stuur trilt.

  Auto-answer
  Zorgt er voor dat een inkomend gesprek direct wordt beantwoord als ik mijn headset ingeplugd heb. Dit omdat ik meestal handen onder het smeer heb zitten of ze aan het stuur moet houden, en dan niet aan knopjes of schermen wil te hoeven zitten.

  LockMemos
  Memo’s die direct verschijnen zodra ik mijn scherm unlock.

  Maximization
  Geeft Apps naar het volle scherm in plaats van pixels te reserveren voor de menubalk.

  DefaultPage
  Laat altijd dezelfde pagina met Apps zien na het van slot halen in plaats van de laatst geopende.

  Renamer
  Hernoem Apps zodat ze makkelijker leesbaar zijn, of omdat je ze gewoon een andere naam wilt geveb.

  App Locker
  Vraagt om de beveiligingscode bij het starten van een App die jij bepaalt. Handig als je nichtjes wel spelletjes op je iPhone mogen spelen, maar niet in je (vieze) plaatjes of films mogen komen.

  Uiterlijk
  Ik hou niet van de schaduwen en vignetten die iOS over de wallpapers gooit, nu vervang ik ze gewoon met lege PNG bestanden zodat een witte wallpaper gewoon wit blijft in plaats van grijs.

  Een (groot) deel van deze aanpassingen zijn persoonlijk. Ze hoeven voor anderen geen meerwaarde te betekenen, ik gebruik mijn iPhone er echter met NOG meer plezier mee. De vraag is nu welke tweaks nu al ingebakken zitten in iOS, en of het de moeite van Jailbreaken nog waard is. Maar ik vermoed van wel.

 • Profielfoto
  Targaryen

  Mooi overzicht unSOUND! Op die manier valt er inderdaad iets voor zo’n jailbreak te zeggen.

 • Profielfoto
  Janjans

  Mijn hemel @unSOUND, dat is wel veel! Kan me voorstellen dat je graag een jailbreak hebt:eek: ;!:smile:

  Voor mij is het al veel om allemaal door te lezen, laat staan dat ik het ook nog eens allemaal ga toepassen:roll:

 • Profielfoto
  Doede

  Is de echte App-store ook beschikbaar op een gejailbraket iOS apparaat of alleen Cydia (voor zover begrepen is dat de alternatieve app-store)

 • Profielfoto
  unSOUND

  De gewone App Store en iTunes store werken gewoon, net als synchroniseren met iTunes.

 • Profielfoto
  HELEMAAL_NIKS

  Mijn iPod touch 5 start niet meer op. Alleen een appeltje te zien op het scherm. Hij word ook niet meer herkend door iTunes. WAT NU?:mad:

 • Profielfoto
  Targaryen

  In DFU mode zetten zeker?

 • Profielfoto
  unSOUND

  Reset met sleep en home ingedrukt is de standaard optie. Staat ook gewoon op de site waar Evasi0n te downloaden is…

 • Profielfoto
  HELEMAAL_NIKS

  Gelukt!:smile: Hij hersteld de nieuwste iOS en is nu de backup aan het terugzetten!

 • Profielfoto
  Jeroen3007

  Ik heb zo’n hekel aan mensen die jailbreaken voor de gratis apps! Hiermee krijgen jailbreakers een slechte naam en missen app ontwikkelaars inkomsten! Ook is het hartstikke illegaal

 • Profielfoto
  sedikit

  Ik heb zo\’n hekel aan mensen die jailbreaken voor de gratis apps! Hiermee krijgen jailbreakers een slechte naam en missen app ontwikkelaars inkomsten! Ook is het hartstikke illegaal

  Dat vraag ik me ook al een tijd af. Zodra hier op het forum ook maar de geringste verwijzing te lezen valt over illegale software en/of (illegale) torrentsites, komt er meteen een slotje. Zo’n jailbreak is toch ook illegaal?(niet dat ik er bezwaren tegen heb, maar ik vind het een beetje vreemd)

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Nee, zo’n jailbreak is – nog steeds – niet illegaal.

  Wat er eventueel wordt gedaan NA installatie van die jailbreak kan dat natuurlijk wel zijn. Maar is dat niet per definitie altijd.

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik gebruik juist iOS omdat geen zin heb in lelijke third-party zooi op mijn telefoon, vage tweaks, traag lomp systeem of eindeloos geklooi met herinstallaties door software problemen. Dat zijn dingen die ik verwacht tegen te komen wanneer ik een Android toestel zou gebruiken (of je moet een Google Play Edition hebben die out-of-the-box al kaal is).
  .
  Ik koos juist iOS voor zijn eenvoud en stabiliteit, het lijkt mij dat als je het nodig vindt te jailbreaken voor meer functies of de mogelijkheid om te kunnen customizen dat je eigenlijk het verkeerde OS hebt gekozen..
  .
  Maar goed, als je echt van de iPhone hardware houdt en er voldoende verstand van hebt om het niet te verkloten is een jailbreak een mooie uitkomst. Ik heb er in ieder geval geen zin in.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Ik gebruik juist iOS omdat geen zin heb in lelijke third-party zooi op mijn telefoon, vage tweaks, traag lomp systeem of eindeloos geklooi met herinstallaties door software problemen. Dat zijn dingen die ik verwacht…

  Dat zijn geen verwachtingen, eerder vooroordelen. Mijn iPhone is even stabiel als een gewone, misschien zelfs stabieler. En sneller. En veiliger. En fijner in het gebruik. Eindeloos geklooi met herinstallaties ? Ik heb de mijne sinds de aankoop 2 jaar geleden nog nooit hoeven herstellen… Dus weet niet waar je aan die horrorverhalen komt, maar ik herken ze niet in mijn ervaringen, noch die van vrienden.

 • Profielfoto
  Luto

  Ik vertrouw dit nog niet helemaal. Het schijnt dat er een bepaalde chineese 3rd-party app store wordt geinstalleerd. Sowieso mis ik sinds iOS 7 de jailbreak niet echt.

  https://twitter.com/pod2g/status/414812854924365824
  http://www.reddit.com/r/jailbreak/comments/1tgoce/official_chinese_version_of_evasi0n_comes_bundled/

 • Profielfoto
  sunapple

  Ik gebruik juist iOS omdat geen zin heb in lelijke third-party zooi op mijn telefoon, vage tweaks, traag lomp systeem of eindeloos geklooi met herinstallaties door software problemen. Dat zijn dingen die ik verwacht…

  Dat zijn geen verwachtingen, eerder vooroordelen. Mijn iPhone is even stabiel als een gewone, misschien zelfs stabieler. En sneller. En veiliger. En fijner in het gebruik. Eindeloos geklooi met herinstallaties ? Ik heb de mijne sinds de aankoop 2 jaar geleden nog nooit hoeven herstellen… Dus weet niet waar je aan die horrorverhalen komt, maar ik herken ze niet in mijn ervaringen, noch die van vrienden.

  Is het inderdaad veiliger en fijner als je niet direct updates ontvangt? Of valt de tijd die het kost om een update te kunnen krijgen wel mee (7.0.x, of 7.x etc.)?
  .
  Mijn ‘horrorverhalen’ komen uit mijn hele korte ervaring met het jailbreaken van een ouder toestel (voor het simlock-vrij krijgen en downgraden), verhalen op forums en ook ervaringen van vrienden. Ook gezeik met Android op het gebied van tweaken heb ik van vrienden gehoord. Niet dat iedereen er gezeik mee heeft, maar toch.
  .
  Verder acht ik het ook niet vreemd als er problemen zouden kunnen optreden wanneer je zo’n gesloten systeem kraakt en met tools van onbekende derde partijen gaat werken, maar dat is dan mijn vooroordeel.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Voorlopig kijk ik nog even de kat uit de boom. Net zoals ik bij alle updates doe, ook die van OS X en losse Apps. zodra de tools, apps en tweaks die ik gebruik iOS 7 compatible zijn, OF Apple op het punt staat iOS 7.1 uit te brengen stap ik pas in… iOS 6 draait mij prima en stabiel.

 • Profielfoto
  unSOUND

  Is het inderdaad veiliger en fijner als je niet direct updates ontvangt?

  Sterker nog, soms komen updates zelf eerder uit via Cydia dan via Apple. De PDF exploit was al weken via een Cydia patch opgelost voor Apple met een patch kwam. Zelfde geldt voor andere bugs. In plaats van een iOS update is er vaak ook een Cydia patch zodat je niet van een update afhankelijk bent.

  Mijn ‘horrorverhalen’ komen uit mijn hele korte ervaring met het jailbreaken van een ouder toestel (voor het simlock-vrij krijgen en downgraden).

  Daar noem je ook precies 2 handelingen die een systeem behoorlijk ingrijpend veranderen. Want simlockvrij maken vereist vaak knip-en-plak werk van firmware-versies en kernels, dat is hele andere koek dan de standaard tweaks en apps.

  Verder acht ik het ook niet vreemd als er problemen zouden kunnen optreden wanneer je zo’n gesloten systeem kraakt en met tools van onbekende derde partijen gaat werken, maar dat is dan mijn vooroordeel.

  Een aantal jongens achter de jailbreak werken voor Apple, of hebben er gewerkt. En het feit dat zij vaak nog eerder een patch of bugfix hebben, laat al zien dat ze behoorlijk verstand van iOS hebben. Tevens kun je ze gewoon met naam en twitter/facebook account opzoeken, dus er is weinig schimmigs aan. Als ze iets doen wat niet in de haak is, staat dat binnen een uur op internet.

 • Profielfoto
  Geux

  Hier zat ik op te wachten… Mooi!

  En nee, ik heb geen gekraakte Apps

  Helemaal mee eens. Zelf fanatiek JB gebruiker, bijna identieke tweaks in gebruik. En ook hier nog nooit een illegale App geinstalleerd. Alles in App store in in Cydia netjes gekocht. Dat is niet waar de JB (in mijn ogen) voor dient.

 • Profielfoto
  MacRay

  Succes voor degene met een gekraakte telefoon.
  Ik laat mijn dochtertje toch ook niet door een wild vreemde naar school brengen.
  OMG

 • Profielfoto
  unSOUND

  Zoals gezegd gaat het niet over wildvreemden. De makers zijn met voor- en achternaam bekend over de hele wereld. Je kunt het wat dat betreft beter vergelijken met erkende oppassers. En net als met Apps uit de AppStore geldt het simpele principe dat je een App altijd van te voren met Google kunt natrekken op betrouwbaarheid voor je het installeert.

 • Profielfoto
  I Xyzyx I

  iOS 6 thema zou ik wel willen haha

 • Profielfoto
  Mark ter Luun

  @Xcode Aan die thuiskopieheffing heeft de gemiddelde ontwikkelaar niets, die ziet daar namelijk geen cent van! Jailbreaken is heel leuk, maar t moet wel leuk blijven.. Thema’s over iOS gooien en tweaks toevoegen is natuurlijk mooi en alleen mogelijk door te jailbreaken. Schaadt geen mens en kost niemand onvrijwillig geld. Maar gekraakte apps en in-app purchases kosten gewoon geld voor ontwikkelaars die er veel tijd in hebben gestoken om mooie apps te maken.. En dat mag toch best beloond worden?

 • Profielfoto
  bechris60

  Ik zou nog niet installeren. Ik kreeg zelfs al reclame in Safari geloof ik. Terwijl ik nog maar 1 tweak had geïnstalleerd ofzo!!!!

 • Profielfoto
  maconly

  Succes voor degene met een gekraakte telefoon.
  Ik laat mijn dochtertje toch ook niet door een wild vreemde naar school brengen.
  OMG

  Wat een angsthaas.

 • Profielfoto
  Obi

  Reactie van de makers van de Jailbreak nav alle ophef:

  http://evasi0n.com/l.html

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Het is maar een jailbreak hoor..
  Als je het niet wilt, betaal maar lekker voor die apps dan.
  Je betaalt honderden euro’s voor een iPhone en dan moest je nog betalen voor iWork en andere apps. Belachelijk? JA!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Ik heb zelden zo’n kromme redenering gezien Lorenzo. Wat dacht je van een auto? “Je betaalt duizenden euro’s voor een auto en dan moet je nog eens betalen voor benzine!” of nog eentje: “Je betaalt duizend euro voor een Mac en dan moet je nog eens software kopen!”(n)

 • Profielfoto
  unSOUND

  Waarom moet dat zorgen baren? Zoals gezegd hebben ze zelf al een uitleg op hun site geplaatst…

  http://evasi0n.com/l.html

 • Profielfoto
  DaveFlash

  @Gezalfde: Op dit moment gebruik ik bijvoorbeeld deze tweaks:

  FolderCloser
  Zorgt ervoor dat nadat ik een App uit een map open, de map gelijk gesloten wordt, en ik niet achteraf de map zelf nog moet sluiten.

  Heb ik net geïnstalleerd , maar werkt dus totaal niet op iOS 7. hopelijk lossen ze dit snel op…..