Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 24 december 2013

Tim Cook naar Turkije voor miljardendeal

Volgens de Turkse site Emlak Kulisi reist Tim Cook in februari volgend jaar naar Turkije om met President Gül en anderen te praten over het Fatih-onderwijsproject. Het is de bedoeling dat miljoenen Turkse kinderen onderwijs krijgen via een tablet en als het aan Apple ligt wordt dat de iPad.

Voor het Fatih-project wil Turkije in de komende jaren 3 miljard euro uitgeven aan digitale schoolborden en 12 miljoen tablets, verdeeld over 40.000 scholen. In mei 2013 is de aanbesteding voor het project gestart. Wie mee wil dingen moet in staat zijn om de enorme hoeveelheid tablets op tijd te kunnen leveren én servicepunten opzetten in ten minste zeven regio’s van Turkije. Cook zal vertellen dat Apple meer dan Google of Microsoft in staat is om dit te doen én meer van onderwijs snapt dan de concurrentie.

In mei van dit jaar bezocht President Gül al Apple’s hoofdkwartier in Cupertino, waar hij met open armen ontvangen werd. Overigens bezocht Gül ook Google en andere tech-giganten op zijn reis. Apple zal ook niet het enige bedrijf zijn dat Turkije volgend jaar bezoekt om aanspraak te maken op de megaorder. Tim Cook moet dus goed zijn best doen om in de smaak te vallen bij de Turken.

Mochten de gesprekken stroef verlopen, dan heeft Cook in ieder geval nog een tweede bestemming op zijn reis. Volgens Emlak Kulisi zal hij ook een bezoekje brengen aan de Apple Store in aanbouw in Instanbul’s chique Zorlu Shopping Center.

Reageer op artikel:
Tim Cook naar Turkije voor miljardendeal
Sluiten