Tim Cook naar Turkije voor miljardendeal

18 reacties

Volgens de Turkse site Emlak Kulisi reist Tim Cook in februari volgend jaar naar Turkije om met President Gül en anderen te praten over het Fatih-onderwijsproject. Het is de bedoeling dat miljoenen Turkse kinderen onderwijs krijgen via een tablet en als het aan Apple ligt wordt dat de iPad.

Voor het Fatih-project wil Turkije in de komende jaren 3 miljard euro uitgeven aan digitale schoolborden en 12 miljoen tablets, verdeeld over 40.000 scholen. In mei 2013 is de aanbesteding voor het project gestart. Wie mee wil dingen moet in staat zijn om de enorme hoeveelheid tablets op tijd te kunnen leveren én servicepunten opzetten in ten minste zeven regio’s van Turkije. Cook zal vertellen dat Apple meer dan Google of Microsoft in staat is om dit te doen én meer van onderwijs snapt dan de concurrentie.

In mei van dit jaar bezocht President Gül al Apple’s hoofdkwartier in Cupertino, waar hij met open armen ontvangen werd. Overigens bezocht Gül ook Google en andere tech-giganten op zijn reis. Apple zal ook niet het enige bedrijf zijn dat Turkije volgend jaar bezoekt om aanspraak te maken op de megaorder. Tim Cook moet dus goed zijn best doen om in de smaak te vallen bij de Turken.

Mochten de gesprekken stroef verlopen, dan heeft Cook in ieder geval nog een tweede bestemming op zijn reis. Volgens Emlak Kulisi zal hij ook een bezoekje brengen aan de Apple Store in aanbouw in Instanbul’s chique Zorlu Shopping Center.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Barend Mars

  12 miljoen iPads dat kunnen mooie jaar cijfers worden

 • Profielfoto
  Wyodor

  M’n Turks is niet zo goed maar het is Fatih project :

  http://en.wikipedia.org/wiki/Fatih_project
  http://tr.wikipedia.org/wiki/Fatih_Projesi

  Ben trouwens benieuwd of de mensenrechten nog ter sprake komen.

 • Profielfoto
  steveb

  goed nieuws.
  wedden dat ze nu al werken aan siri in de
  turkse en arabische talen
  dat zal al voor een deel van de nederlans, belgische,… bevolking goed zijn

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @Wyodor je hebt gelijk, foutje.

 • Profielfoto
  Multimediaknaller
 • Profielfoto
  Jos van der Lee

  Jaja…mooie cijfers voor Apple.
  Maar moet de initiator van dit project eerst niet eens naar de kwaliteit van het onderwijs in Turkije kijken ipv religieus onderwijs verplicht te stellen…met een ipad. Afschieten die Erdogan.

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  @tompoez

  Laat ze dan maar eerst met jou beginnen achterlijk misbaksel. Eerst maar eens zorgen dat het politiek en economisch goed gaat in eigen land, dan kritiek uiten op een ander.

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  @steveb

  Nederlandse sprekers 28 miljoen, Arabisch en Turks zijn het er 361 miljoen. Waar zou jij tijd en geld insteken??

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  Gaat echt uitstekend in Turkije!
  Ze zijn volop aan het bouwen. De economie is niet te stoppen.
  En dan nog zo een miljarden deal, wauw!

 • Profielfoto
  Lorenzo-e

  In die link die jullie stuurde, staat welke winkels er komen in het nieuwe winkelcentrum in Istanbul, van maar liefst 105.000 m2.
  Apple store zag ik er niet tussen staan, maar dat komt vast wel..

 • Profielfoto
  knekkie

  In een betere iPad

 • Profielfoto
  Bamboe81

  @reusvrotterdam: Ik zie boven (of onder je) een commentaar staan van ‘tompoez’ Zie ik nou iets verkeerd of….???

 • Profielfoto
  The Redesigner

  De iPad hoort NOG niet thuis in het onderwijs.

 • Profielfoto
  robinho96

  Dat ze dat geld niet hebben in België en Nederland snap ik toch niet hoor… Allez daar bedoel ik mee dat ze het daar niet aan willen spenderen.

 • Profielfoto
  steveb

  @ReusVRotterdam

  dat is nou net wat ik bedoel.
  een turks/ arabische siri zal er veel sneller komen dan een nederlandstalige.
  En door deze deal zal dit nog versneld worden denk ik.

  Maar deze arabische siri zal ook voor een deel van de belgisch nederlandse bevolking heel goed onthaald worden. Want voro zo ver ik weet wonen er in de lage landen ook heel wat mensen die turks en/of arabisch spreken.

 • Profielfoto
  ReusVRotterdam

  @steveb

  Eerlijk waar, sta jij te wachten op Siri?? Van mijn mogen ze het houden, heb er sinds de introductie geen gebruik van gemaakt.

 • Profielfoto
  sedikit

  @tompoez

  Laat ze dan maar eerst met jou beginnen achterlijk misbaksel. Eerst maar eens zorgen dat het politiek en economisch goed gaat in eigen land, dan kritiek uiten op een ander.

  ————————————————————————————————–

  Was er niet ooit een onderzoek waaruit bleek dat de gemiddelde Apple-gebruiker meer dan gemiddeld ontwikkeld was, ook qua taalgebruik en beschaving? :P Ach, die onderzoeken….. Waar heb ik dit taalgebruik meer gehoord…eh…geenstijl.nl?..eh…ach,..natuurlijk: “Meneer P, u bent een miezerig mannetje”…(als je het niet weet te zeggen)

 • Profielfoto
  steveb

  @ReusVRotterdam

  nee ik sta niet te wachten op siri.
  ik ben gewoon benieuwd om dit eens te proberen maar het blijft een gadget voor mij. een meerwaarde? voor mij (persoonlijk) nog niet, behalve als het echt goed werkt en 100% eyes free betrouwbaar is zie ik wel het nut voor mensen die altijd op de baan zijn.
  Al geloof ik ook niet in sprookjes.

  heb ik het al geprobeerd? nee, ik heb geen iphone en mijn engels is niet goed genoeg

  siri Nederlandstalig? onmogelijk!!
  onze lage landen zijn zelfs in hun taal en uitspraak nog eens heel verschillend. het zou volgens mij onmogelijk zijn dit correct te filteren. Wij (Belgen) gebruiken veel andere woorden dan jullie (Nederlanders) terwijl we het over dezelfde betekenis hebben.