Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 december 2013

Spotify nu deels gratis op iPad en iPhone

Spotify heeft woensdagmiddag tijdens een persconferentie aangekondigd zijn diensten deels gratis aan te gaan bieden op iPad, iPod en iPhone. Op de desktop bestond de mogelijkheid om gratis muziek te streamen al, op mobiele apparaten was dit alleen mogelijk in combinatie met een premium-abonnement.

Met de Spotify-app kan nu gratis muziek in willekeurige volgorde afgespeeld worden. Spotify omschrijft het zelf als een Shuffle-functie. Er kan nog steeds gezocht worden op artiest, genre of playlist kan nog steeds, maar de gevonden nummers kunnen alleen in willekeurige volgorde afgespeeld worden. Per uur kunnen zes nummer overgeslagen worden. Voor volledige controle is nog steeds een premium-abonnement nodig.

Shuffle gratis door afspeellijsten in Spotify op iOS.

Spotify lijkt de hete adem van het succesvolle iTunes Radio in de nek te voelen. Met de vandaag gelanceerde shuffle-modus kan ongeveer hetzelfde als met Apple’s eigen streaming muziekdienst. Een verschil met iTunes Radio is dat bij de dienst van Apple per station/playlist zes nummers per uur overgeslagen worden, bij Spotify Shuffle geldt deze limiet binnen de hele app.

Duidelijke limieten in de gratis versie van Spotify voor iPhone.
Reageer op artikel:
Spotify nu deels gratis op iPad en iPhone
Sluiten