Spotify nu deels gratis op iPad en iPhone

17 reacties

Spotify heeft woensdagmiddag tijdens een persconferentie aangekondigd zijn diensten deels gratis aan te gaan bieden op iPad, iPod en iPhone. Op de desktop bestond de mogelijkheid om gratis muziek te streamen al, op mobiele apparaten was dit alleen mogelijk in combinatie met een premium-abonnement.

Met de Spotify-app kan nu gratis muziek in willekeurige volgorde afgespeeld worden. Spotify omschrijft het zelf als een Shuffle-functie. Er kan nog steeds gezocht worden op artiest, genre of playlist kan nog steeds, maar de gevonden nummers kunnen alleen in willekeurige volgorde afgespeeld worden. Per uur kunnen zes nummer overgeslagen worden. Voor volledige controle is nog steeds een premium-abonnement nodig.

Shuffle gratis door afspeellijsten in Spotify op iOS.
Shuffle gratis door afspeellijsten in Spotify op iOS.

Spotify lijkt de hete adem van het succesvolle iTunes Radio in de nek te voelen. Met de vandaag gelanceerde shuffle-modus kan ongeveer hetzelfde als met Apple’s eigen streaming muziekdienst. Een verschil met iTunes Radio is dat bij de dienst van Apple per station/playlist zes nummers per uur overgeslagen worden, bij Spotify Shuffle geldt deze limiet binnen de hele app.

Duidelijke limieten in de gratis versie van Spotify voor iPhone.
Duidelijke limieten in de gratis versie van Spotify voor iPhone.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  iPredict

  Het succesvolle iTunes Radio? Ik wou dat we het hier mochten meemaken als alternatief op spotify

 • Profielfoto
  ---

  Sinds Spotify gebruik ik nooit meer iTunes. Bespaart me nu alleen al zoveel gig’s.

 • Profielfoto
  iLarsNL

  Doet me een beetje denken aan Pandora (muziekdienst).

 • Profielfoto
  Xcode

  Het lijkt erop dat Spotify Unlimited is komen te vervallen. Wel jammer, want ik hoefde de dienst niet persé op m’n iPhone/iPad te hebben maar wel vrij van reclames.

 • Profielfoto
  pim939

  Dit gaat mijn mobile data verbruik niet ten goeden komen;!

 • Profielfoto
  Zakske

  Spotify lijkt de hete adem van het succesvolle iTunes Radio in de nek te voelen.

  De belangrijkste concurrent voor het “succesvolle” iTunes Radio is niet Spotify, maar Pandora. Over Pandora…

  Pandora Media Inc. (P), the largest U.S. Internet radio service, said its market share increased after Apple Inc. (AAPL) unveiled the competing iTunes Radio. The shares rose the most in almost two months.

  Hours of listening grew 9 percent last month from September, when the Apple service was introduced, Michael Herring, Pandora’s chief financial officer, said at a Morgan Stanley conference in San Francisco yesterday.

  The results show Pandora withstanding Apple’s challenge. The company already dominates rivals including iHeartRadio, from Clear Channel Communications Inc. Pandora’s share of U.S. radio listening expanded to 8.06 percent in October from 7.77 percent when iTunes radio began operating, Herring said.

  Oh… en de beurskoers van Pandora is sinds de lancering van iTunes Radio gestegen van $19 naar $27.

 • Profielfoto
  Basket Case

  Het artikel is niet helemaal juist. Voor de iPhone klopt het. Maar op de iPad heb je nu in feite dezelfde mogelijkheden als op de Mac: gratis luisteren naar de volledige bibliotheek, uiteraard met reclame. Ze zien de iPad nu dus als een personal computer.
  Op de iPhone kan je zonder te betalen inderdaad alleen de nieuwe shuffle functie gebruiken.

 • Profielfoto
  Nicholas Sebreghts

  Wie gaat er nu geld geven aan muziek als spotify, als je niet meer betaald heb je niets… Gewoon aankopen via iTunes, en je hebt alle muziek die je wilt. En download enkel deze op je iPad, iPhone welke je recent beluisterd. Laat de rest op de Cloud via iTunes Match. Ik koop al men muziek via men MacBook op iTunes en download degeen ik wens op men iPad en iPhone. Te weinig plaats, gooi ik er een af, maar blijft die wel beschikbaar op de cloud als ik die nadien terug wil. Zo heb je alle muziek overal, zelfs via je Apple tv te beluisteren in de woonkamer !

 • Profielfoto
  mrchablis

  Werkt idd prima op die manier

 • Profielfoto
  ---

  Nu ga ik twijfelen of ik mijn abbo nog wel zou behouden. Als het dezelfde mogelijkheden biedt, alleen dan af en toe met een reclame tussen door..

 • Profielfoto
  m0217585

  Zou er voor Sonos nog een premium vereist zijn?

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Heb blijkbaar in de drukte wat gemist: iTunes Radio. Herinner me nu dat het in de Keynote werd genoemd, maar heb het nooit opgezocht. Waar kan ik iTunes Radio vinden op m’n iPhone?
  In iTunes app (lijkt me de meest logische plaats) kan ik het niet vinden. Ook niet in de AppStore.
  Normaal download ik gewoon van mijn MacBook de muziek die ik wil luisteren, maar heb een aantal dagen Deezer gratis gebruikt en vind dat als aanvulling toch wel handig. Maar ik wil er niet voor betalen. Waar vind ik iTunes Radio?!:)

 • Profielfoto
  iFajar

  @MacAanZee

  iTunes Radio vind je in de Muziek app. Het is nog niet beschikbaar in Nederland, mits je een Amerikaanse Apple id hebt (of aanmaakt ;P)

 • Profielfoto
  mrchablis

  Nergens. Is voorlopig enkel in de VS beschikbaar.

 • Profielfoto
  Emielgroendijk

  @MartijnH, de gratis functie biedt alleen shuffle.

  Vind het een mooie vooruitgang maar die app mag wel weer eens vernieuwd worden. Zo lelijk als maar kan…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Vandaar dat ik ‘m niet vond. Wat absurd dat Apple het alleen uitrolt in de Verenigde Staten!

 • Profielfoto
  Pjotr

  iTunes Radio is nog niet beschikbaar? Toch voelt Spotify de hete adem van deze nog niet beschikbare en tevens succesvolle dienst? Ik ben echt en Apple fan enzo. Laten we niet al te veel overdrijven. Op deze wijze is de Pippin ook succesvol ten onder gegaan. :-)