Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 11 december 2013

Siri en Google Now gaan nek aan nek in jaarlijkse test

Zowel Apple als Google timmeren hard aan de weg met een persoonlijke assistent. Terwijl Apple’s Siri een gezellig gesprek kan houden, zoekt Google Now feilloos op het web en in de buurt. In een jaarlijkse test, uitgevoerd door investeringsmaatschappij Piper Jaffray’s blijken de twee inmiddels aardig aan elkaar gewaagd.

In de test, die jaarlijks wordt uitgevoerd, is te zien dat zowel Siri als Google Now in het afgelopen jaar vooruitgang hebben geboekt. Hoewel de twee persoonlijke assistenten aan elkaar gewaagd zijn, wint Siri de test nipt van Google Now. De twee wisten evenveel vragen correct te beantwoorden, maar Apple’s assistent is beter in het verstaan de de gebruiker in drukke omgevingen en in het beheren van OS-instellingen.

Scores van Siri.

Door het jaar heen blijkt Siri vooral verbeterd te zijn in het interpreteren van de gesproken tekst, in drukke omgevingen is de meeste verbetering te zien. Hoewel Google Now het nog niet van Siri wint, laat de persoonlijke assistent van Google wel de snelste ontwikkeling zien.

Scorekaart Google Now

Om de effectiviteit van Siri en Google Now te meten, zijn in de test 400 vragen gesteld aan de persoonlijke assistenten. Het ging om vragen over lokale thema’s, shopping, navigatie, algemene informatie en systeemcommando’s als “Schakel Wi-Fi uit”.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Siri en Google Now gaan nek aan nek in jaarlijkse test
Sluiten