Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 5 december 2013
Leestijd: 1 minuut

Obama: ik mag geen iPhone

Hij mag dan de machtigste man op aarde zijn, met een het sterkste en meest geavanceerde leger tot zijn beschikking. Hij mag dan een kast van een huis hebben met een arsenaal aan limo’s, helicopters en vliegtuigen erbij, maar toch is er één ding wat President Barack Obama niet kan krijgen, terwijl jij en ik er zo eentje kunnen halen in de winkel: een iPhone.

Gisteren sprak Obama tijdens een congres zijn nieuwe gezondheidszorgplan. Daar legde hij uit waarom hij nog steeds met een verouderde Blackberry gezien wordt terwijl hij éigenlijk een iPhone zou willen gebruiken. Volgens de president mag hij geen iPhone kopen van de geheime dienst om veiligheidsredenen. Dochters Sasha en Malia hebben er wel allebei een en zijn er onafscheidelijk van, aldus hun jaloerse vader.

Sinds iOS 6 heeft Apple certificeringen ontvangen waardoor er tot bepaalde lagen binnen de Amerikaanse overheid iPhones gebruikt mogen worden. Voor de allerhoogste laag blijkt vooralsnog dus alleen het bijna ter ziele zijnde Blackberry goed genoeg.

Denk overigens niet dat President Obama verstoken blijft van alles dat gemaakt wordt door Apple, het grootste electronicabedrijf in het land waar hij de baas van is. Volgens ingewijden beschikt de President onder andere over een 15 inch MacBook Pro en een derde generatie iPad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Obama: ik mag geen iPhone
Sluiten