Maarten
Maarten Nieuws 23 december 2013

Nokia: iPad-gebruikers negeren honden

We kunnen niet ontkennen dat er creatieve mensen werken op de afdeling marketing van Nokia. Waar de Finse fabrikant deze zomer iPhone-gebruikers afschilderde als zombies, is er dit najaar bedacht dat het negeren van een hond door iPad-gebruikers een mooi thema is voor een reclameboodschap.

In de nieuwe commercial van Nokia is te zien hoe iPad-gebruikers hun aandacht voor een hondje verliezen. De reden hiervoor is dat de gebruikers op gaan in frustratie om de slechte leesbaarheid van de iPad in de volle zon. Gelukkig is er een redder in nood: de Nokia 2520, een nieuwe Windows 8 tablet. Waar wij dachten dat Nokia de meest bizarre commercial van 2013 had ontwikkeld met de iPhone-zombies, doen ze duidelijk hun best zichzelf te overtreffen.

http://www.youtube.com/watch?v=pDFWqBfLU6Q

Hoe bijzonder de commercial ook is, Nokia heeft hier wel een zwak punt van de iPad te pakken. De iPad is slecht te lezen in de zon. Het is echter de vraag of je je nieuwe doelgroep moet aanvallen alvorens je eigen product aan te bieden. Ben jij wel eens je huisdier vergeten doordat je je iPad niet kon lezen?

Reageer op artikel:
Nokia: iPad-gebruikers negeren honden
Sluiten