Maarten
Maarten Geruchten 16 december 2013

Nieuwe Mac Pro op 20 december in huis? | Update 17/12 19:30 uur

Waar Koen op pakjesavond beweerde dat de nieuwe Mac Pro morgen gereleased zou kunnen worden, ontvingen wij vandaag een tip van OMT’er ‘Timmermans’ in de mailbox. Bij een vriendelijk bericht met een goede tip, was een link naar de webwinkel van Bax-Shop gevoegd.

Bax-Shop is een webshop voor professionele audio- en studiotoebehoren en heeft de nieuwe Mac Pro al in de verkoop. De ‘Apple Mac Pro 6-core desktop computer‘ wordt na betaling van € 4049,00 binnen 4 werkdagen thuisbezorgd. Bax zegt hiermee dat de releasedatum van de Mac Pro in Nederland 20 december of eerder zal zijn. Apple heeft nog niets naar buiten gebracht en blijft bij “Vanaf december verkrijgbaar.”

Bij Bax-Shop wordt een levertijd van 4 werkdagen genoemd van de nieuwe Mac-Pro

Navraag bij de webwinkel leert ons dat ‘de leverancier’ van Bax-Shop heeft aangegeven dat de Mac Pro binnen 4 werkdagen leverbaar. Men wilde niet zeggen of Apple die betreffende leverancier is. Momenteel staat er slechts één model online, de prijs komt overeen met de prijs die Apple op zijn website noemt.

De release van de Mac Pro wordt steeds zekerder, met voorzichtige waarschijnlijkheid valt te verwachten dat Apple’s nieuwe krachtpatser vanaf deze week leverbaar zal zijn. Zodra er meer details bekend zijn zal dit artikel bijgewerkt worden.

 

Update 17/12/2013 11:00 uur
Inmiddels heeft David van Bax-Shop gereageerd onder ons artikel. Helaas lijkt deze week leveren voor Bax-Shop niet te lukken. De hele reactie van David namens Bax-Shop:

Goedemorgen,

Hier even een reactie vanuit Bax-shop.nl betreffende de levertijd van dit product. Wij hebben deze Mac Pro zelf sinds half november in bestelling staan.

Ons is toen een levertijd doorgegeven van ‘rond 18 december’. Deze datum staat in ons systeem en verklaart deze voorraadstatus.

Vanmorgen nog even contact gehad met onze leverancier omtrent dit product. Deze geeft aan dat 18 december waarschijnlijk niet gehaald gaat worden. Onduidelijk is alleen wanneer hij wel binnen komt. Wat hier ook al genoemd wordt, de verwachting is ‘ergens december’.

De levertijd op onze site is inmiddels daarom ook wat naar voren gezet. Dit om geen valse hoop te creëren. Ook is de levertijd die nu vermeld staat nog steeds een indicatie. Wij moeten het namelijk met ongeveer dezelfde informatie doen als jullie.

De levertijden van Apple producten zijn trouwens op dit moment sowieso lastig in te schatten. Dit ook bijvoorbeeld voor de nieuwe Ipad Air en Ipad mini 2 modellen. Voorraden zijn schaars en leveringen zijn zeer onregelmatig.

Met vriendelijke groet,

David Bax-shop.nl

De ontwikkelingen rondom de nieuwe Mac Pro in Nederland blijven dus nog even onzeker. Meer zekerheid over de nieuwe Mac Pro verscheen vandaag op macrumors.com. Zij hebben de Amerikaanse prijzen kunnen bemachtigen van de upgrademogelijkheden van de nieuwe Mac Pro.

For upgrades beyond the $3999 high-end stock configuration, here is our estimated pricing (all prices relative to the stock model):

CPU (Stock: 3.5GHz 6-Core Intel Xeon E5)
– 3.0GHz 8-core: +$1500
– 2.7GHz 12-core: +$3000

Graphics (Stock: Dual AMD FirePro D500 with 3GB GDDR5)
– Dual AMD FirePro D700 with 6 GB GDDR5: +$600

RAM (Stock: 16GB 1866MHz DDR3 ECC – 4x4GB)
– 32GB (4x8GB): +$400
– 64GB (4x16GB): +$1600

Flash Storage (Stock: 256GB PCIe-based)
– 512GB: +$300
– 1TB: +$800

Bron

 

Update 17/12/2013 19:30 uur
Waar de hoop eerder gevestigd was op levering van de nieuwe Mac Pro door Bax-Shop in de loop van deze week blijkt dat we toch nog even geduld moeten hebben. Sterker nog, levering in dit jaar lijkt niet meer mogelijk voor de reseller. Vanavond heeft David van Bax-Shop na contact met Apple het volgende bericht geplaatst:

Goedenavond,

Inmiddels net bericht gekregen vanuit Apple dat de kans op levering in december vervliegt. Er moet eerder rekening gehouden worden met januari. Onze website status zal daarom (helaas) wederom aangepast moeten worden.

Omdat wij zelf ook niks meer los krijgen dan dit, zal de indicatie levertijd half januari op onze site worden.

Met vriendelijke groet,

David
Bax-shop.nl

 

Reageer op artikel:
Nieuwe Mac Pro op 20 december in huis? | Update 17/12 19:30 uur
Sluiten