Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 december 2013

Nederlandse game ‘Ridiculous Fishing’ uitgeroepen tot iPhone-game van het jaar

December is de maand van de lijstjes. Ook Apple heeft een overzicht samengesteld met daarin het beste van 2013. Ridiculous Fishing van gamestudio Vlambeer uit Utrecht is dinsdag uitgeroepen tot iPhone-game van het jaar. Ook andere Nederlandse creaties doen het goed.

Apple omschrijft Ridiculous Fishing als “een heerlijk absurde visgame met geweldige besturing, spannende uitdagingen en charmante graphics in retrostijl.” De Nederlandse iPad-app TRVL greep net naast de titel beste iPad-app van het jaar en belande op de tweede plaats. Traktor DJ won het van TRVL en werd verkozen tot beste iPad-app van het jaar.  

Ridiculous Fishing ziet er retro uit.

De makers van Ridiculous Fishing hebben te maken gehad met een aantal tegenslagen. Ridiculous Fishing is gebaseerd op een kleine flash-game die de studio eerder had gemaakt. Toen Gamenauts, een grote gamemaker uit de VS, lucht kreeg van de plannen van Vlambeer om Ridiculous Fishing voor iOS uit te brengen, maakten ze de game na. De kloon ‘Ninja Fishing’ verscheen voordat de Utrechtse ontwikkelaar klaar was al online.

Uiteindelijke besloten ontwikkelaars van Vlambeer anderhalf jaar na deze gebeurtenis toch verder te werken aan Ridiculous Fishing. Uiteindelijk kwam de game met bijna twee jaar vertraging in het begin van 2013 uit. Twee jongens uit Utrecht die met enorme tegenslag toch de iPhone-game van het jaar afleveren, het lijkt wel een kerstverhaal.

Bekijk hieronder het bijzondere verhaal achter Ridiculous Fishing dat ontwikkelaar Rami Ismail tijdens Bright Night op 19 april vertelde.

Reageer op artikel:
Nederlandse game ‘Ridiculous Fishing’ uitgeroepen tot iPhone-game van het jaar
Sluiten