Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 18 december 2013

Mac Pro vanaf morgen verkrijgbaar

Apple heeft bekend gemaakt vanaf morgen, donderdag 19 december, bestellingen voor de nieuwe Mac Pro te accepteren. Die kunnen gedaan worden in de online Apple Store, de retail Stores in Amsterdam en Haarlem én bij ‘bepaalde erkende resellers’. Dat staat te lezen in een zojuist uitgebracht persbericht.

Vooralsnog is onduidelijk of de Mac Pro alleen besteld kan worden, of dat er vanaf morgen ook al voorraad beschikbaar is. Ook is nog niet bekend bij welke resellers de Mac Pro vanaf morgen gekocht kan worden. Premium Reseller Amac heeft in ieder geval al tegenover OMT bevestigd dat de Mac Pro daar vanaf morgen gereserveerd kan worden. Over voorraden kon de Premium Reseller echter nog niets zeggen.

http://www.youtube.com/watch?v=SQl2FjaKCAQ

Na meer dan tien jaar in hetzelfde jasje gezeten te hebben, werd in juni van dit jaar de volledig nieuw-ontwopren Mac Pro aangekondigd. In plaats van een grote systeemkast kreeg Apple’s meest krachtige Mac een compacte zwarte en ronde behuizing, die volgens sommigen nog het meeste wegheeft van een prullenbak. Van binnen is de nieuwe Mac Pro een ware krachtpatser, dankzij de nieuwste Intel Xeon E5-processors, twee krachtige grafische chips en minimaal 12 GB RAM. In plaats van traditionele harddrives heeft de Mac Pro enkel flash-opslag. Extra capaciteit kan worden toegevoegd via Thunderbolt (2)-schijven.

De prijzen voor de standaardmodellen van de Mac Pro zijn al bekend. Voor het ‘instapmodel’ met een 3,7 Ghz Quad-core-processor, 2GB D300 grafische chips en 12 GB RAM betaal je 3049 euro. Het model met een 3,5 Ghz Six-core processor, 3GB D500 grafische chips en 16 GB RAM kost duizend euro meer. Beide modellen zijn te bestellen met meer RAM, meer flash-opslag en grotere processors (tot 12 cores). De prijzen daarvoor zullen pas morgen bekend worden.

Sta jij te popelen om morgen een nieuwe Mac Pro te bestellen? Dan kun je tot die tijd alvast voorgenieten met een prachtig filmpje dat Apple liet maken over het productieproces van de Mac Pro, zoals al zijn voorgangers Designed in California en voor het eerst in jaren weer 100% Assembled in the USA.

Reageer op artikel:
Mac Pro vanaf morgen verkrijgbaar
Sluiten