Komt de Mac Pro op 17 december?

21 reacties

Sinterklaas zal ‘m vandaag niet voor je in zijn zak hebben, maar de hartjes van Apple professionals wereldwijd kloppen er niet minder hard om; de nieuwe Mac Pro. Apple beloofde dat ie in december op de markt zou komen. Een Duitse retailer zegt te weten dat het dinsdag de 17e zal worden.

Webwinkel Conrad Electronics heeft de 3,4 en 3,5 Ghz QuadCore Mac Pro toegevoegd aan het assortiment. De modellen kosten respectievelijk 2999 en 3999 euro en konden direct besteld worden. De levering zou plaats vinden vanaf 17 december, zo stond te lezen op de site van Conrad.

De Mac Pro-modellen staan nog steeds op de site van Conrad, maar de bestelmogelijkheid is inmiddels verdwenen.

Het Nederlandse filiaal van Conrad verkoopt ook Apple-producten, maar hier is de nieuwe Mac Pro nog niet terug te vinden. Ook andere webwinkels als Amazon, Best Buy en B&H maken nog geen melding van de nieuwe Mac Pro, laat staan van een levertijd binnen anderhalve week.

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  applefan222

  En nu heeft Conrad het snel van hun site afgehaald…

 • Profielfoto
  IOS dude

  komt er eigenlijk ook een 12 core versie?
  quad is immers redelijk out of date om nog “pro” te zijn

  OT: de 6-core staat er ook al

 • Profielfoto
  donut

  Ik hoor Tim Cook nog zeggen halverwege 2012:
  Ja de MacPro komt in 2013…
  Ja-Met Kerst had ie erbij kunnen zeggen…een man van zijn woord…

  na 3 jaar – of eigenlijk 5 jaar eindelijk een echte update!
  (Alle aandacht en energie gaat naar die iPhoneblah waarvan men verwacht elk half jaar met iets nieuws te komen… helaas…)

  en deze toekomst brengt: kabels,kabels en nog eens kabels… helaas
  blokken dozen met een prullenbak verbonden door kabels. Dat is Apple visie voor de PRO van 2013…
  -Ik schrijf dit op een futuristische aandoende macpro van het jaar 2(0)008

 • Profielfoto
  Bento

  Heb al plek gemaakt voor de mac pro!

 • Profielfoto
  Targaryen

  Webwinkel Conrad Electronics heeft de 3,4 en 3,5 Ghz QuadCore Mac Pro toegevoegd aan het assortiment. De modellen kosten respectievelijk 2999 en 3999 euro.

  € 1000 verschil voor een verschil van 0,1 Ghz?

 • Profielfoto
  IOS dude

  OMT heeft zich miskeken, die van 3,5Ghz is een 6-core en de 3,4Ghz een quad-core

 • Profielfoto
  Targaryen

  Dacht al zoiets.

 • Profielfoto
  MacMaccie

  Ook ik heb al een mooi plekje gemaakt, en wil deze mp mezelf voor de kerst cadeau doen, maar moet nog maar zien dat ik m voor de kerst in m’n bezit heb, maar ben bang van niet, maar mss dat t nog meevalt.

  Maar daar ga ik niet van uit…

 • Profielfoto
  Le Big Mac

  Anderhalf jaar van aankondiging (die was al rijkelijk laat) tot beschikbaarheid, schandalig. Eigenlijk is deze MacPro qua hardware dus al verouderd voor hij überhaupt op de markt is gekomen.

  Ik ga de reviews over prestaties eens afwachten, anders koop ik nog liever een 6-core 2010 model of zelfs een Hackintosh. Daar kan ik tenminste een paar schijven in kwijt en zelf het geheugen uitbreiden.

  Over het algemeen loopt het slecht af met bedrijven die hun oorspronkelijke klanten (hier: de professionele A/V etc. gebruikers) verwaarlozen!

 • Profielfoto
  1984

  maar de hartjes van Apple professionals

  De professionals zijn inmiddels al overgestapt naar Windows machines , en switchen blijf je niet doen.
  Maar voor de echte Apple fan : The $25,000/€18.500 Mac Pro Workstation (2013)

  http://www.youtube.com/watch?v=rcxMRARm2ME

 • Profielfoto
  essiw

  ^Hoezo zijn “Apple professionals” overgestapt naar windows? Dat kan niet, want dan zijn het geen Apple professionals meer, maar windows professionals… En je switcht niet zomaar… dus ik betwijfel of ze naar windows zijn overgestapt.

 • Profielfoto
  knekkie

  Als je kijkt wat je als Pro al kan op een MacBook Pro dan zie ik niet in waarom je een Mac Pro nodig hebt met werkelijk alle opties aangevinkt.

  Een middenweg of zelfs de instapper zal voor veel situaties meer dan voldoende performance leveren.

 • Profielfoto
  knekkie

  Ik denk dat een hoop mensen de instapper pakken

  Aan de buitenkant zie je verder toch niet hoe of wat en de instapper is volgens mijn sowieso en stap sneller dat de dikste Mac pro (niet prullenbak model) die je nu kan kopen

 • Profielfoto
  knekkie

  En wat maakt iemand in jullie ogen een Pro?

  Als je je geld verdiend en jezelf en je bedrijf kan onderhouden uit de werkzaamheden die je doet met de computer die je gebruikt? Of ben je pas een pro als je aan andere (niet omschreven) voorwaarden voldoet.

  Elke gebruiker is anders en heeft andere hardware configuraties nodig. Ook in de video en audio hoek waar een mac pro zeer waarschijnlijk ingezet gaat worden.

  Er zullen genoeg rijke hobbyisten tussen zitten die alle opties aan zetten en dat ding kopen om hun vakantie video’s op te monteren. Maar ja dat is een ander verhaal.

 • Profielfoto
  1984

  Komt de Mac Pro op 17 december?

  The MacPro needed a major update that has still not come as of September 2012. Apple seemed to put faith in their expensive and slow-to-grow Thunderbolt option, so that did not excite me either.

  I dreaded a move to another editing solution, but I knew it had to happen. Switching takes time, energy and money but I knew I had to do something. My 4-year-old Mac Pro was bound to die and I’d be up the creek. bron

 • Profielfoto
  Floyd

  Als ik nu moest kiezen tussen de mac pro of pc workstation zou het een pc worden.
  De reden, betere uitbreidingsmogelijken (en de prijs) natuurlijk.
  Voor video editing echt noodzakelijk want ik ga geen 5 externe schijven of meer op mijn bureau plaatsen (blu ray branders nog niet meegerekend). Natuurlijk is er een nas maar dat is een ander verhaal.

  Ook is Final cut pro niet echt pro en avid en adobe creative suite draait ook op een pc. Dus waarom investeren in een gesloten systeem als je met een pc ook een aantal jaren vooruit kan als je om de jaar interne onderdelen kan upgraden.

 • Profielfoto
  knekkie

  Floyd heeft een punt.

  En voor wie sowieso al edit met crossplatform software zal van de overstap niet erg veel merken. Op wat toets combinaties na is vrijwel alles het zelfde als op de Mac als je eenmaal in het programma zit dat je nodig hebt.

  Het OS van mijn voorkeur blijft Mac OSX.
  Niet vanwege stabiliteit. Dat zit zit wel goed. Maar Windows heeft heeft gewoon zijn eigenaardigheden waar ik niet aan kan wennen omdat die dingen op de mac zo vanzelfsprekend zijn.

  Voorvertoning van plaatjes in de verkenner bijvoorbeeld. Ik krijg het bijvoorbeeld niet voor mekaar om .ai en .psd bestanden als icoon, thumbnail of in welke andere vorm als voor vertoning te tonen in de verkenner als je op zoek bent naar je artwork. Finder en voorvertoning op de mac laat alle plaatjes zien ongeacht het formaat. Windows weigert .psd .tiff .ai en .ind te laten zien. En vast nog wel meer. Iets dat onder Mac OSX gewoon werkte zonder hulp software als adobe bridge. Je moet dus handige namen hebben of adobe bridge gebruiken op de PC voor dit doeleinde. Een programma waar ik op de Mac nooit het nut van begreep maakt op de PC maakt heel veel sence.

  Ik gebruik beide platforms met plezier. En ik moet zeggen dat ik verrast ben wat er allemaal is veranderd de afgelopen jaren. PC aint that bad anymore. Maar volledig de Mac verlaten zal niet gebeuren.:) daar werkt het te fijn voor.

 • Profielfoto
  ozzie X

  Mijn ervaringen met Windows, waar ik ook veel mee werk, zijn niet echt rooskleurig. Dus OSX zal het in ieder geval blijven voor mij.

  En ja ik ben een Pro en ik heb dringend behoefte aan een nieuwe zware machine voor 3D en video. Om mij heen zie ik dat velen zijn overgestapt naar PC en dat de nieuwe Mac pro niet bepaald hartelijk is ontvangen. Apple heeft gewoon een wat late en eigengereide keus gemaakt.
  Ik vind het allemaal erg leuk bedacht, die ronde zwarte machine, maar geef mij 100 keer liever de oude robuuste kast. Tijdloos ontwerp en de ultieme pro-machine in mijn ogen.

  Dat is dus de ellende met Apple. Je hebt geen keuze. Je gaat mee of je haakt af.

 • Profielfoto
  Dennvdam

  En we zijn weer begonnen met de pro en contra discussies. Jullie moeten in de schoenen van Apple gaan staan. Apple ontwikkelt samen met Intel ‘Thunderbolt 1.0 en 2.0). Prachtige hardware, maar het komt niet van de grond. Te duur en te weinig mensen die het gebruiken. Dus met de komst van de MacPro gaat Apple druk zetten op alles en nog wat om meer thunderbolt te gebruiken zodat het eindelijk meer van de grond zou komen.

 • Profielfoto
  1984

  Dus met de komst van de MacPro gaat Apple druk zetten op alles en nog wat om meer thunderbolt te gebruiken zodat het eindelijk meer van de grond zou komen.

  Ja ja………Mac Pro 2013 dumb thunderbolt storage chain

 • Profielfoto
  1984

  @……