Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 8 december 2013
Leestijd: 1 minuut

‘iPhone 5c vooral in trek bij vrouwen’

Dat de kleurrijke iPhone 5c minder goed verkoopt dan zijn duurdere broer is ondertussen bekend. Inmiddels proberen wij er achter te komen wie nu precies de doelgroep van de iPhone 5c is. Budgetbewuste consumenten en ex-fandroids? Uit nieuwe statistieken blijkt dat vooral vrouwen voor de kleuren en curves van de 5c vallen.

Benedict Evans, een onafhankelijke analist uit het Verenigd Koninkrijk, becijferde dit aan de hand van gebruikscijfers van Facebook. Deze data is grotendeels inzichtelijk via de advertentieconsole van het sociale netwerk, bezoekers kunnen gesorteerd worden op telefoon en geslacht. Uit de cijfers blijkt dat bijna twee keer zoveel vrouwen als mannen een iPhone 5c bezitten. In Nederland is een vergelijkbaar beeld te zien.

iPhone 5c mannen vs. vrouwen in de VS en UK.

De data in het onderzoek van Evans gaat alleen over de VS en UK. Uit analyse van dezelfde data door One More Thing blijkt dat ook in Nederland de iPhone 5c onder vrouwen populair is. In de meetperiode logden ongeveer 6400 Nederlandse mannen op Facebook in vanaf een iPhone 5c, ruim 11.000 vrouwen deden hetzelfde. Bij de iPhone 5s blijkt het omgekeerde op te gaan.

Gebruik iPhone 5c en 5s in Nederland.

Facebook heeft iets meer vrouwelijke dan mannelijke gebruikers, het verschil is echter bijzonder klein en heeft dan ook geen grote invloed op de hier gepresenteerde cijfers. Onder vrouwen wordt verstaan: vrouwelijke Facebook-gebruikers vanaf 13 jaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘iPhone 5c vooral in trek bij vrouwen’
Sluiten