Maarten
Maarten Nieuws 18 december 2013

iOS 6 apps binnenkort niet meer welkom

Tijdens de WWDC van dit jaar heeft Apple de iOS-ontwikkelaars van hun sokken geblazen met de introductie van iOS 7. Het skeuomorfisme moest plaats maken voor dunne lijnen en een plat ontwerp. Desondanks worden iOS 6 apps nog wel toegevoegd aan de App Store. Vanaf 1 februari komt hier verandering in.

Op de developers website van Apple verscheen de mededeling dat vanaf 1 februari alle nieuwe apps geoptimaliseerd moeten zijn voor iOS 7. Het bericht wordt afgesloten met een link naar de iOS Human Interface Guidelines waar de criteria voor een iOS 7 app te vinden zijn. Zowel onder de motorkap als in het uiterlijk moet de app vanaf 1 februari voldoen aan de nieuwe richtlijnen.

Vanaf 1 februari moeten alle nieuwe apps geoptimaliseerd zijn voor iOS 7

Hiermee stimuleert Apple het verdwijnen van iOS 6 apps in de App Store. Dit verbeterd de eenduidigheid en daarmee het gebruiksgemak van apps. Gebruikers die niet kunnen of willen update naar iOS 7 worden overigens niet helemaal uitgesloten van het downloaden van apps. Oude versies worden automatisch opgeslagen en gebruikers krijgen de meest recente versie die compatibel is met de geïnstalleerde versie van iOS.

Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die het jammer vinden de stiksels en houten balken achter zich te moeten laten. Ga jij de iOS 6 apps missen?

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 6 apps binnenkort niet meer welkom
Sluiten