iCentre Haarlem sluit op 1 maart 2014

12 reacties

Door de komst van de Apple Store in Haarlem ziet iCentre zich genoodzaakt zijn winkel aan de Grote Markt in die stad te sluiten. Dit bevestigde een woordvoerder van de keten vandaag aan OMT. De Haarlemse Apple Retail Store en iCentre bevinden zich in op loopafstand van elkaar.

Op Twitter kondigde de APR eerder al aan de winkel in Haarlem leeg te gaan verkopen, deze zal op 1 maart 2014 sluiten. Er gingen al langer geruchten over een sluiting van de APR, of iCentre naar een andere locatie in Haarlem of juist naar een randgemeente zal verhuizen is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder wordt nog gekeken naar een nieuwe locatie waarbij de regio Haarlem bijzonder grote aandacht heeft.

iCentre Haarlem is inmiddels veranderd in een iCentre-outlet.
iCentre Haarlem is inmiddels veranderd in een iCentre-outlet. [Foto via @jerryanboerman]
iCentre is al jaren gevestigd aan de grote markt in Haarlem, de winkel deed regelmatig mee met nachtopeningen voor nieuwe Apple-producten. Er stonden op deze momenten vaak tientallen Apple-liefhebbers voor de deur te wachten op de verkoopstart van bijvoorbeeld een nieuwe iPad. Sinds de komst van de officiële Apple Retail Store in Haarlem is het logisch dat de business bij iCentre in die stad afneemt.

Eerder dit jaar werden bijna alle iCentre-winkels na een faillissement overgenomen door BAS Group, een Nederlandse retailgigant die ook eigenaar is van Dixons en MyCom. BAS Group staat er om bekend snel in te spelen op veranderingen in de markt en niet te schromen een winkel te sluiten als deze niet meer rendabel blijkt.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Лукас

  Dat zat er lang en breed aan te komen natuurlijk. In Den Haag sluit straks ook de A-mac in de Passage (3 huisnummers verderop van de Apple Store). Hopelijk blijft LJS dan wel open want die hebben betere service dan Apple zelf.

 • Profielfoto
  Dydefox

  Hmmm? Betere service dan een Apple store? Ben in Amsterdam een keer zo goed geholpen, dat ik mij afvroeg of ze nog wel winst konden draaien. Hoor datzelfde binnen mijn kennissenkring en daar zitten ook Consumentenbondgekkies bij…

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Ben in Amsterdam een keer zo goed geholpen, dat ik mij afvroeg of ze nog wel winst konden draaien.

  Dat vraag ik me bij de meeste winkels af;)! En dat is inclusief de Apple Store…maar dan op een andere manier dan jij, denk ik:P!

 • Profielfoto
  knekkie

  Dwingt Apple af dat de APR’s op loop afstand van een Apple store moeten verdwijnen? Of is dat hun vrije wil?

 • Profielfoto
  Appletosh

  @knekkie ik denk uit vrije wil, omdat er toch niks meer valt te verdienen:roll:

 • Profielfoto
  Godfather

  Vrije wil is een grappige omschrijving voor het noodgedwongen sluiten van je winkel omdat er geen winst meer valt te behalen aangezien je grootste leverancier een eigen winkel opent op de locatie waar je zelf jaren lang hebt gezeten om de producten van diezelfde leverancier aan de man te brengen.

 • Profielfoto
  Trat

  Ooit een keer geweest en niet prettig geholpen. Opgeruimd staat netjes, dus!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Ze zouden prima kunnen verhuizen naar Uitgeest, de oerlokatie en voormalig hoofdkwartier van iCentre. Was altijd een prachtige zaak. Lekker ruim, goede service gratis parkeren en direct naast snelweg A9.
  Heel centraal gelegen: midden tussen Haarlem en Alkmaar in een gebied waar ca 200.000 mensen wonen in een straal van 10-15 km.
  Beverwijk, Heemskerk, IJmuiden, Castricum, Uitgeest, Akersloot etc. Geen enkele behoorlijke concurrentie van andere Apple leveranciers.
  En een groot superdruk Van der Valk hotel direct aan de overkant. Ik zeg: DOEN!!

 • Profielfoto
  ernst.

  @knekkie ik denk uit vrije wil, omdat er toch niks meer valt te verdienen:roll:

  Persoonlijk mag van mij alle iCentre’s gesloten worden met hun arrogante instelling en lak aan Nederlandse regelgeving.

  Aan de andere kant moge het duidelijk zijn dat Apple jarenlang als een echte Biig Brother al deze APR’s ten faveure van hun producten jarenlang voor hun karretje heeft gespannen en nu zij zelf d.m.v. de grote officiële Apple-stores voet in elke continent heeft kunnen zetten,draait men vakkundig deze zelfde APR’s nu de nek om.

  Ook dat is dus Apple.:idea:

 • Profielfoto
  Falkor73

  Wat een helder verhaal ernst!

 • Profielfoto
  hendrik ijzerbroot

  Hmmm? Ben in Amsterdam een keer zo goed geholpen, dat ik mij afvroeg of ze nog wel winst konden draaien.

  Hoezo? Een winkel die goede service geeft daar blijf je terugkomen en dus verkopen ze meer….:cool:

  Maar zelfs dan nog: met de winst die Apple al maakt valt een minder goed draaiende store nauwelijks op.

 • Profielfoto
  sonnyjan

  Alleen maar ellende gehad van de “service” die IC Haarlem verleende na aankoop MB Pro. En maanden aan lijntje gehouden door Uitgeest, terwijl die toen waarschijnlijk al wisten, dat ze zouden gaan omvallen. Prima dus, dat het eind van IC Haarlem aanstaande is. Slechte service wordt zo gestraft, terwijl goede service (mijn ervaring bij Apple Store Amsterdam) gelukkig altijd resultaat oplevert.