Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 december 2013

iCentre Haarlem sluit op 1 maart 2014

Door de komst van de Apple Store in Haarlem ziet iCentre zich genoodzaakt zijn winkel aan de Grote Markt in die stad te sluiten. Dit bevestigde een woordvoerder van de keten vandaag aan OMT. De Haarlemse Apple Retail Store en iCentre bevinden zich in op loopafstand van elkaar.

Op Twitter kondigde de APR eerder al aan de winkel in Haarlem leeg te gaan verkopen, deze zal op 1 maart 2014 sluiten. Er gingen al langer geruchten over een sluiting van de APR, of iCentre naar een andere locatie in Haarlem of juist naar een randgemeente zal verhuizen is nog niet duidelijk. Volgens een woordvoerder wordt nog gekeken naar een nieuwe locatie waarbij de regio Haarlem bijzonder grote aandacht heeft.

iCentre Haarlem is inmiddels veranderd in een iCentre-outlet. [Foto via @jerryanboerman]
iCentre is al jaren gevestigd aan de grote markt in Haarlem, de winkel deed regelmatig mee met nachtopeningen voor nieuwe Apple-producten. Er stonden op deze momenten vaak tientallen Apple-liefhebbers voor de deur te wachten op de verkoopstart van bijvoorbeeld een nieuwe iPad. Sinds de komst van de officiële Apple Retail Store in Haarlem is het logisch dat de business bij iCentre in die stad afneemt.

Eerder dit jaar werden bijna alle iCentre-winkels na een faillissement overgenomen door BAS Group, een Nederlandse retailgigant die ook eigenaar is van Dixons en MyCom. BAS Group staat er om bekend snel in te spelen op veranderingen in de markt en niet te schromen een winkel te sluiten als deze niet meer rendabel blijkt.

Reageer op artikel:
iCentre Haarlem sluit op 1 maart 2014
Sluiten