Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 13 december 2013

iBeacon-pioniers halen 3.1 miljoen op

Tijdens WWDC 2013 maakte Apple al even melding van iBeacons, samen met vele nieuwe features van iOS 7 stonden ze op een sheet. Inmiddels, bijna een half jaar verder, lijkt het erop dat iBeacons serious business worden. Naast Apple zijn vele andere bedrijven gestart met het uitrollen van iBeacons.

Ook investeerders lijken nu hun vertrouwen uit te spreken in de mede door Apple ontworpen techniek. Estimote, een bedrijf dat al iBeacons verkoopt aan onder andere retailers en ontwikkelaars, heeft 3.1 miljoen dollar opgehaald bij diverse investeringsmaatschappijen. Het bedrijf verwacht in 2014 een flinke toename in het gebruik van iBeacons.

iBeacons maken gebruik van Bluetooth LE/4.0 om te communiceren. Het bereik van deze nieuwe Bluetooth-variant is even groot, maar het energiegebruik is aanzienlijk minder. Een iBeacon kan hierdoor meer dan een simpele NFC-tag. Zo kan een iBeacon meer data verzenden en is locatiebepaling mogelijk. Van deze twee technieken wordt steeds meer, op grote schaal gebruik gemaakt.

Inmiddels zijn alle Apple Stores in de VS al voorzien van iBeacons en wordt in het Nederlandse Rijksmuseum onderzocht of iBeacons een toegevoegde waarde hebben binnen de museumbeleving. Stadions van Major League Baseball in de VS gebruiken iBeacons om bezoekers naar hun plaats te leiden en relevante aanbiedingen te laten zien in de fanshops.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iBeacon-pioniers halen 3.1 miljoen op
Sluiten